Internet od UPC tarif UPC Fiber power 10

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hit.man 13. 7. 2011 23:04

Ahoj všem

známý má internet od UPC tarif UPC Fiber power 10. Má modem Motorola SB5100E a obrátil se na mě s prosbou, že by potřeboval rozbočit tuto připojku na více pc, jednak pomocí wifi nebo kabelu. Povídal mi taky, že má koupený internet od UPC jen na jeden PC. Když bych koupil nějaký wifi router a připojím ho lan kabelem na motorulu, půjde mi takto tento internet rozbočit? Chtěl bych vědět jestli to půjde protože bych nerad koupil wifi router a pak mě byl na nic. Má někdo takto rozbočený net na vlastní pěst?

Díky za odpověďi
hit.man
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 13. 7. 2011 23:11

Jiste, ze to pujde. V nejhorsim pripade naklonujes MAC adresu pocitace na WAN routeru, ale pokud vim, tak zadne takove omezeni uz u UPC neni.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jito 14. 7. 2011 07:02

Jak píše Bari.Za modemem UPC si s netem můžeš dělat co chceš.Není ani potřeba klonovat MAC adresa.Stačí použít jakýkoliv wifi router,a můžeš připojit co potřebuješ.
jito
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 14. 7. 2011 09:00

MAC není potřeba klonovat, ale po připojení zařízení s jinou MAC adresou je třeba modem restartovat. Aspoň nedávno to tak bylo.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dusan 14. 7. 2011 09:36

Je tomu tak, je potreba restart modemu, pak uz to bezi. Delal jsem to minuly tyden.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Odeslat příspěvekod Krysa 14. 7. 2011 09:42

To neni tak uplne presne, ze UPC uz nema zadna omezeni - v lokalitach kde ma vse UPC reseno centralnim routerem pro cely barak omezeni na MAC adresu stale je a Vam pak nezbyde nic jineho nez zavolat na hot-line UPC s zadosti na zmenu MAC adresy nebo si ji naklonovat. Toto ale nebude tazateluv pripad, protoze ma modem doma a ne pouze RJ45 zasuvku ve zdi.
Krysa
Kolemjdoucí