O2 Internet 16VDSL comtrend vr-3026e Problém po 4 až 5 dnech

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Vendy x1 24. 2. 2012 19:27

Dobrý den,
Mám takový zvláštní problém.
Používám službu: O2 Internet 16/1 MB již třičtvrtě roku.
A v posledních měsících mě hodně trápí jeden zvláštní problém.
Pokusím se popsat níže:
Můj modem od O2 : comtrend vr-3026e mě přijde po 4 až 5 dnech od tvrdého restartu a vrácení do továrního nastavení je líný jako mrcha. Během tvrdého restartu a vracení zpět do tovarního nastavení mě modem vykazuje hodně slušný výkon, ale pouze dočasně!
Ale jak uplyne 4 až 5 dní začne se projevovat obrovské zpomalení během hraní her po internetu. Hry jsou docela pomalé a mají určité zpoždění lagg. Projevuje se to tak, že když vystřelím na protivníka který je předemnou moje první 2 až 4 střeli ho vůbec nezasáhnou až na po čtvrté ráně možná ano. Jako kdyby se ztráceli pakety nebo co. Nebo se neodesílali data na server že střílím prostě se to ztrácí někde. A přijde mě, že můj modem je až moc líný, přetížený a nestíhá odesílat určitá data. Já neznám problématiku modemu, ale na přetížení to tak vypadá z mého hlediska. Když provedu tvrdý restart modemu a veškeré nastavení se vrátí do továrního nastavení tak tento zmíněný problém nemám. Protivníka dokážu takto bez problému zasáhnout na první až dvě střeli naprosto bez problému! Ale jak uplynou 4 až 5 dní tak mě hry po internetu jdou úplně zpomaleně občas se to i posekává atp
Dokud opět neprovedu těžký restart mého modemu a zpět do továrního nastavení.
Proto se vás ptám je tohle normální? Nebo modem: comtrend vr-3026e není dostatečně výkoný? Nebo se jedná o hardware závadu na přístroji: comtrend vr-3026e?
Rychlost downloadu a uploadu a moje pingy se zdají být v pořádku. Problémy mám jen ve hrách po internetu.
A je úplně jedno jestli jsem připojený přes kabel nebo přes wifi výsledek je úplně stejný dochází po 4 až 5 dnech ke zpomalení!
Prosím pomozte
Vendy x1
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 24. 2. 2012 20:26

A opravdu je nutný reset? Obvykle stačí restart odpojením od elektřiny.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Vendy x1 24. 2. 2012 20:32

To ano takhle to zkouším, ale nějak se to nezlepšuje jen když to tvrdě restartuju. Jako je to opravdu normální že to takhle po 4 dnech zlobí nebo to je nějaká technická závada na modemu? Nepomohla by reklamace modemu nebo vyměnit za jiný Typ modemu na kterým by mě fungoval O2 VDSL internet? Pokud je to opravdu technický problém ???
Vendy x1
Junior

Odeslat příspěvekod soban 25. 2. 2012 00:57

Máš tam nejnovější FW ?

Nějaké logy z routeru ?
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vendy x1 25. 2. 2012 08:39

Bude stačit toto?

Device Info

Board ID: 96368MT-1341N1
Software Version: H641-406TO2-C01_R06.B2pvC033.d23e
Bootloader (CFE) Version: 1.0.37-106.24-11
DSL PHY and Driver Version: B2pvC033.d23e
Wireless Driver Version: 5.100.96.0.cpe4.06L03.0
Serial Number: 115QJK15897
System Uptime: 0D 10H 7M 11S
DSL Uptime: 0D 10H 6M 35S

Asi ano měl bych mít nejnovější FW
Vendy x1
Junior

Odeslat příspěvekod powlcz 25. 2. 2012 08:50

Jak "asi ano, mam nejnovější FW", tak to určitě nemáte, ověřte...

Diagnostika "moje střeli nezasáhnou protivníka, jako by lagg" není diagnostika ani bližší specifikování problému.

S předchozím modemem Huawei na O2 ADSL2+ jsem měl to samé... Po měsíci obrovské spoždění a neutáhl 3 PC na Wi-fi (odpojoval se, nedostatek signálu) a musel se reset do továrního nastavení...

Zkuste se na něj připojit přes telnet (příkazový řádek, najděte na google jak zapnete telnet, pokud nemáte winXP), ale pokud nerozumíte linuxovým serverům, tak s tím asi moc nenaděláte...

Doporučuji zahodit modem a koupit nějaký z datartu etc....
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
Junior

Odeslat příspěvekod Vendy x1 25. 2. 2012 09:19

Tak ano měl bych mít nejnovější verzi FW, kterou jsem stahoval z O2 stránek.

http://napoveda.seznam.cz/cz/jak-zapnout-telnet.html

Nebo:

http://kdosiodjinud.cz/jak-spustit-vypn ... e.a67.html

Se více k tomu vyjádřete ne?

Jak mám vědět jak se mám připojovat přes telnet když jsem lajk co se týče PC a etc...

Já mám Windows 7 ne XP

Zahodit?

To jako ten Comtrend?
Vendy x1
Junior

Odeslat příspěvekod soban 25. 2. 2012 14:18

Kouknout se na stránky O2 a skontrolovat zda tento text: H641-406TO2-C01_R06.B2pvC033.d23e sedí s názvem souboru když stáhneš nový FW pro tvůj modem od O2. (já to hledat a zjišťovat nebudu)

A taky většina modemů má nějaký log kam se zapisují různé údaje......

Takže tam se mrknout co to píše za hodnoty po restartu když to chodí a když to blbe tak co se tam píše .....

Jinak to že v nějaké hře nemůžeš zastřelit soupeře vůbec nevypovídá o tom co se děje.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vendy x1 25. 2. 2012 15:07

Ne já vycházím vizuálně z toho co vidím!
Jsou to nějaké ztráty paketů nebo jak bych ten stupidní jev měl už nazvat nevím jak to mám už lépe říct...
Já tyhle problémy mám a nepřestává to!
Potřebuju vědět přesně co to způsobuje vada na routeru? Nebo něco jiného?
Já nejsem žádný odborník jinak bych se neptal

Jo jo,, díval jsem se na ten log (System Log) , ale vůbec tam nejsou zmíněné žádné informace o tom co se smím routerem děje!
Takže se ve finále nedovim vůbec nic.
Když tam žádné informace z logu nemám!

Vypadá to že opravdu tenhle router zahodim a koupím si jiný třeba tenhle:

ZYXEL P-870HN-53b, Wireless N VDSL2 / ADSL2+ modem / Router, WiFi 802.11n 300mbps, 4xLAN, Triple Play

Ono to totiž už vypadá na vadu na hardwéru s tím už vůbec nic neudělám, když jsem přišel o záruku díky update FW. Ani bych nechtěl už další router comtrend ještě má tak slabou wifi. Tak své jsem si už užil dost. Takže případná reklamace routeru by neúspěla.
Vendy x1
Junior

Odeslat příspěvekod soban 25. 2. 2012 20:15

Log se u nějakých routerů musí zapnout. (takže zapnout)

Co záložka diagnostika ? Když to jde a když ne ?

Provedení upgrade FW se o záruku nepřichází obzvláště jak je to FW od výrobce čí doporučený od toho co jsi to koupil.

Kamarád má HUAWEI Home Gateway HG622u co dostal při přechodu na vdsl.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mungo 25. 2. 2012 21:42

Obávám se, že modem Comtrend VR-3026e od O2 má pouze "standardně dodávaný firmware" a nikdy víc mít nebude. To byla taková jednohubka.
mungo
Junior

Odeslat příspěvekod yowie 23. 5. 2013 15:35

Zdravím pánové.

Zatím jsem byl vždy schopen si s Comtrendem poradit, ale teď vážně netuším, jak dál. Mám VDSL s první verzí Comtrendu (s interní anténou) a wifi signál v PC přijímá USB adaptér Kozumi K-300MWUN.

Bez jakékoliv příčiny mi moje síť zmizela ze seznamu dostupných sítí. Všechny ostatní ale jsou vidět. Restartoval jsem, updateoval oba firmwary, ale stejně nic. Internet funguje jen když propojím wifi a PC kabelem. Zkoušel jsem vytvořit síť znovu. Na chvíli se v seznamu sítí objevila a pak zase zmizela. Přitom se všemi ostatními PC, tablety a telefony se k té síti bez problémů připojím.

Netušíte někdo?
yowie
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 23. 5. 2013 15:46

Chápu dobře, že jiná zařízení se na Wi-Fi v Comtredu připojí bez problémů?
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 23. 5. 2013 16:19

Resetnout do default stavu a nastavit wifi - funguje?

Jinak teď mám taky comtrend a u wifi v advanced modu co vypnout "RX Chain Power Save:" co to udělá zda se to nebude sekat.

Jinak co vynulovat statistiky na deviceinfo -> statistics všechny položky projít a vynulovat a pak skouknout kolik erroru se tam zapíše.

Ještě mě napadlo nemáš ty PC co blbnou připojené na eth výstup pro IPTV? Pokud nepoužíváš IPTV máš přepnuté všechny porty na internet a pokud nepoužíváš IPTV co skusit vypnout QoS?
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yowie 24. 5. 2013 15:40

Díky za odpovědi. Zkoušel jsem prakticky všechno, co je možné. Resetovat comtrend a vytvořit síť znovu (několikrát), hrál jsem si i s kanály, PC jsem projel hloubkovou antivir kontrolou a pořád nic. Přes ten wifi usb adaptér vidím dalších 8 sítí, které jsou v baráku. Zkusil jsem i zapnout tethering na mobilu a tu síť jsem také ihned viděl a připojil se k ní. Ten svůj Comtrend, na rozdíl od všech ostatních zařízení v bytě (3 notebooky, tablet, mobil), nevidím.

Zatím jsem byl schopen si vždy poradit, ale tohle mi opravdu hlava nebere...

Zkusím ještě vypnout na booku interní wifi adaptér a nahradit ho tím Kozumi.
yowie
Kolemjdoucí

Další stránka