neo2 píše:tak moji verejnou adresu sem psat nebudu, ale je to stejná ip jako na dlink s ip 192.168.1.1
port 83
takze verejna IP XX.XXX.XXX.XX:83 tak se snazim na 192.168.1.100 a nejde
XX.XXX.XXX.XX:82 tak se snazim na 192.168.0.2 DLINK a to jde
Já sice nejsem expert, ale tady bych si tipnul, že to bude tou jedničkou za 192.168. jelikož je to forward do jiné podsítě, což je způsobeno přesně tím co tu psal ten kdo ti odpovídal jako první, mít víc routerů za sebou vyžaduje routování "dvojité" musíš to routovat z vnějšku na prvním routeru

LAN adresu druhého routeru včetně nějakého portu (192.168.0.2:50001) a na druhém routeru (DLINK) pak nastavit druhou rout table tak aby brala z brány (první router) trafic směrovanej na něj na ten port např.50001 a přeposílala ho na vnitřní adresu (tebou požadovanou 192.168.1.100) která leží v podsíti, v tvym případě bych tam dal ještě jenom port pro tu vzdálenou plochu aby to nebyl přístup na všechno, ale jen na tu vzdálenou plochu tzn (xx.xxx.xxx.xx:83

192.168.0.2:50001)

(192.168.0.2:50001

192.168.1.100:port vzdálený plochy [nepamatuju si ho]) pak ti pojede trafic tak jak chceš tzn. venku zadáš požadavek na připojení na xx.xxx.xxx.xx:83 a dostane tě to rovnou přímo na vzdálenou plochu počítače ležícího v podsíti. Samozřejmě jsem to takhle nikdy nenastavoval, ale teoreticky by to jít mělo. Tvoje myšlenka podsítě je v domácnosti hodně neobvyklá a v praxi to znamená minimální výhody a docela markantní komplikaci správy. Bylo by lepší mít jedinej router (DHCP) + switch [pro tvoje nároky by mohl stačit 8mi port ale 16ka je jistota] + čisté AP(bez DHCP jen forward z bezdrátu na metal) aby síť byla hvězdicová.
Edit:
Teď jsem koukal, že nechceš vlastně na remote desktop ale na rozhraní APčka, což je teda v podstatě stejný jako u remote desktopu, ale je tam jinej port pro přístup k administračnímu rozhraní APčka. A jestli jsem to správně pochopil, tak máš net -> router(O2) -> router(DLINK) -> AP(1 i 2) -> Koncové bezdrátové zařízení a to je ještě větší divočina, než jsem si původně myslel. Pokud by ti stačily konektory, tak zapoj druhej router jenom jako Switch bez routování a do něj všechny kabelový zařízení a APčka napíchni rovnou na ten první router (o2) vypustíš tim routování na druhym routeru a pokud by ti nestačily konektory, tak by bylo nejlepší koupit čistej switch místo druhýho routeru (ten střel na aukru) a APčka nastav na stejné SSID i šifrování
To čeho se snažíš dosáhnout by mělo vypadat asi nějak takhle:

- dva-ap.jpg (46.86 ) Zobrazeno 4174 krát
Známý problém: pokud použijeme dvě zařízení, která používají rozdílné standardy se stejným SSID, může se stát, že se počítače budou "tvrdohlavě" připojovat k rychlejšímu z nich, i když bude mít očividně slabší signál. Proto doporučuji použít pokud možno všechna zařízení se stejnou rychlostí, nebo pro zařízení s rozdílnou rychlostí použít rozdílná SSID.