ADSL - zmena providera - delka prechodu

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jirin_cz 11. 12. 2012 22:46

Zdravím,
nemáte někdo zkušenost se změnou providera ADSL? Jak dlouho přechod trvá? Někde jsem četl, že se musí prvně vypovědět služba u jednoho a pak teprve požádat u dalšího. Zvažuji přechod od T-Mobilu k O2, ale představa, že bych byl nějak více dní bez netu mě děsí, na netu pracuji a ideálně bych měl být denně online, ale nějaký den bych možná přežil, ale třeba měsíc, tj nepředstavitelné.
jirin_cz
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 12. 2012 23:04

Na toto se zeptej u O2. IMO to pujde hladce za behu a vypadek bude max v radu jednotek hodin v rozhodnem datu prechodu, a to od pulnoci do chvile, nez to prekonfiguruji.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod X123 11. 12. 2012 23:34

Máme čerstou zkušenost s přechodem právě od O2 k TM... Mělo to být prakticky bez výpadku, bohužel to 2 dny nešlo a až 3. se to samo rozběhlo...
Nejprve nám tvrdili, že to půjde hned. Nešlo... 1. den jsme zjistili, že nám přijde poštou modem a po nadiktování nějakého čísla z modemu (a jeho zapojení) to bude fungovat. 2. den se nedělo nic - modem byl na cestě... 3. den začal internet normálně fungovat, i když byl modem stále na poště a nikdo nic nikde nehlásil... Stále tedy vše funguje s původním příslušenstvím resp. routrem/modemem od O2... Balík od TM jsme zatím ani nerozbalili...
X123
Junior

Odeslat příspěvekod jirin_cz 11. 12. 2012 23:53

Děkuji za informace. Já jen potřebuji absolvovat opačnou cestu T-Mobile -> O2, vychází mi cenově zajímavěji. Mohu vědět proč jste přešli právě od O2?
jirin_cz
Junior

Odeslat příspěvekod X123 12. 12. 2012 00:13

Taky jen kvůli ceně... Přecházeli jsme s firmou od Vodafonu, tak nám dali myslím 50% slevu i na ADSL...
X123
Junior