UPC kabelový modem

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod D.roak 25. 5. 2013 23:20

Mám kabelový modem od UPC a potřeboval bych wifi, a nechci paltit UPc desatky za pronajem a vymenu moddelu. Potřeboval bych nějáký routěr jednoduchý .Bude se připojovat smart telefon
Děkuji za tipy stačí wifi na pokrití 1 místnosti
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod jito 26. 5. 2013 07:07

Můžeš si od UPC koupit jejich wi-fi modem,za 2 tisíce.
A zapomeň na to,že si koupíš nějaký wi-fi router za 3 stovky,a vyměníš ho za modem UPC...
jito
Junior

Odeslat příspěvekod brk77 26. 5. 2013 08:05

Když si koupí nejlevnějšího TP-linka, konkrétně třeba TL-WR740N, tak tenhle WiFi router žere cca 2W a stojí cca 400 Kč. Moje Motorola od UPC žere 6.5W, takže v sumě cca 8.5W. Aktuálně UPC nabízené Cisco EPC3925 má dle výrobce spotřebu 17W (http://www.upc.sk/pdf/wireless-router-en.pdf‎), což znamená cca 425 Kč na elektrice navíc.

Taky jsem si myslel, že když rodičům koupím od UPC WiFi modem, že na tom ušetří, ale neušetří.
brk77
Junior

Odeslat příspěvekod D.roak 26. 5. 2013 13:35

jito píše:Můžeš si od UPC koupit jejich wi-fi modem,za 2 tisíce.
A zapomeň na to,že si koupíš nějaký wi-fi router za 3 stovky,a vyměníš ho za modem UPC...

Ne chtěl jsem za UPC modem dát wifi router
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod jito 26. 5. 2013 16:08

Tak to jsem špatně pochopil tvou otázku-když tam píšeš o pronájmu.
Za modem UPC můžeš dát jakýkoliv wifi router.
jito
Junior

Odeslat příspěvekod D.roak 27. 5. 2013 10:17

ano za pronájem modemu chtějí 49 kč měsíčně nebo si ho koupit za 1300kč ne neplatit pronájem.
Ale co sn ím když se budu stěhovat někam kde není UPC dotupné ;-]
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 27. 5. 2013 11:24

Pripadne kdyz si to kupiis a spalis, tak budes muset kupit novy, kdyz jej mas na pronajim, je to v kompetenci UPC jej vymenit. Tak si to prekalkuluj
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Mysel_1 27. 5. 2013 13:30

Ono to mozna neni na prvni pohled patrne, ale pronajem modemu s wifi od UPC je zdaleka nejlepsi reseni.
Pokud trvate na horsim reseni, nic Vam nebrani k modemu pripojit libovolny wifi router dle vlastniho vyberu.
Mysel_1
Junior

Odeslat příspěvekod msimcard 4. 6. 2013 14:45

Ono to mozna neni na prvni pohled patrne, ale pronajem modemu s wifi od UPC je zdaleka nejlepsi reseni.
Pokud trvate na horsim reseni, nic Vam nebrani k modemu pripojit libovolny wifi router dle vlastniho vyberu.

Tak to rozhodne ne. Pokud umis pocitat, tak moc dobre vis, ze za par mesicu, co das UPC za pronajem modemu by jsi mel koupeny novy, ktery by byl navzdy tvuj.
msimcard
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 4. 6. 2013 17:02

těch měsíců je ~24 a to je z pohledu elektroniky kompletní životní cyklus...

kromě toho, byla by u toho "navždy_mýho" modemu garantována "věčná" funkcionalita a kompatibilita s UPC drátem?
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod D.roak 5. 6. 2013 19:49

msimcard píše:Ono to mozna neni na prvni pohled patrne, ale pronajem modemu s wifi od UPC je zdaleka nejlepsi reseni.

Tak to rozhodne ne. Pokud umis pocitat, tak moc dobre vis, ze za par mesicu, co das UPC za pronajem modemu by jsi mel koupeny novy, ktery by byl navzdy tvuj.

No a UPC chce při výměně modemu nějáký poplatek
D.roak
Junior

Odeslat příspěvekod jito 6. 6. 2013 13:00

656kč-je to nečekaně napsané na stránce UPC...
http://www.upc.cz/internet/modemy/
jito
Junior