WIFI neřešitelný problém

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Axlik 25. 6. 2014 22:21

Ahojte, snad mi někdo bude schopen poradit. Máme doma wifi, zabezpečenou klíčem, šifrování je tam WPA-PSK na 802.11g síti.
Problém je v tom, že občas se stane, že jsem schopen se připojit na jednom notebooku, na telefonu, hned, během vteřiny, ale jeden notebook se prostě zaboha nepřipojí. Zkusil sem smazat záznam sítě a pak mi to dokonce psalo, že mám špatný heslo, i když sem ho měl správný!
Odinstaloval sem ovladače, nainstaloval a nic, telefon se připojí 24/7, ještě se nestalo, že by se nemohl připojit, ale notebook prostě takle někdy blbne, jak je to možný ? :(
Axlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Coolhis 26. 6. 2014 05:19

Nejsem odbornník na sítě, ale když napíšeš detailněji o jaký router a notebook se jedná, možná se najde někdo, kdo by ti mohl poradit :)
Coolhis
Junior

Odeslat příspěvekod Mr.OMG 26. 6. 2014 05:35

Jedná se doopravdy o WPA a ne o WPA2? (WinXP bez aktualizací neumí WPA2 a ukazují jen WPA - a samozřejmě se nelze pak připojit)
Mr.OMG
Junior

Odeslat příspěvekod jmatus 26. 6. 2014 07:22

Jak se to stane, něco tomu určitě ředchází. Napiš značku nb a systém.
No fish, no girls, no future.
jmatus
Junior

Odeslat příspěvekod Slondo 26. 6. 2014 07:28

občas se stane, že jsem schopen se připojit na jednom notebooku

Tiež ma najprv napadlo, že je to to šifrovanie, ale jemu sa "občas" pripojí!
Slondo
Junior

Odeslat příspěvekod Axlik 26. 6. 2014 09:03

K routeru bohužel nemám přístup, je to internet v bytě a poskytovatel ho má někde nahoře, noteebok mám Acer Aspire, nevím přesně typ, ale má to wifi kartu od Atherosu, přijímá to v pohodě všechny kanály, operační systém mám windows 8.

Přítelkyně má Lenovo Ideapad, taky nevím typ, asi tam má nějakou starší kartu, protože jsem jí musel nastavit aby to přijímalo kanály 1-13, nechtělo to tu wifi prvně najít, čili přepokládám, že to jede na nějakym 13 kanálu.

Oba máme chytrý telefony, kde když zapnem wifi, tak se to připojí okamžitě a funguje jak sem psal 24/7, ale na tom notebooku, obzvlášť mým, to prostě takle vypadne, počítač se nepřipojí třeba hodinu a pak najednou jo..

Jinak všechny ovladače jsem aktualizoval, zkoušel sem to zakázat, povolit, odinstalovat, nainstalovat, nevím, hlavně je divný, že ten telefon se prostě připojí naprosto vždy a notebooky takle blbnou.

Ještě mě napadlo z mýho routeru udělat repeater, čili přijímat signál a ten si drátem dát do PC, router to podporuje, ale sem lempl a neumím to nastavit.
Axlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 26. 6. 2014 17:51

Domluv se s majitelem připojení a problém řeš s jeho spoluprací. Případně si k tomu pozvěte i nějakého odborníka.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vladimir 26. 6. 2014 21:30

Axlik píše:Jinak všechny ovladače jsem aktualizoval
Z jakého zdroje jsi stáhl ovladače? Raději se ptám, protože toto tu tvrdí spousta lidí a pak se zjistí, že stáhli zastaralé verze od výrobce notebooku.

https://www.qca.qualcomm.com/resources/driverdownloads/
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Axlik 28. 6. 2014 10:02

Ovladače sem stahoval přímo ze stránek výrobce.
Každopádně problém sem nakonec vyřešil, povedlo se mi nastavit můj router tak, aby přeposílal signál, čili teď sem připojenej na můj router a funguje to, rychlost se dvojnásobně zvýšila, což je zajímavé :)
Axlik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paaaja 28. 6. 2014 10:38

U repeateru rychlost klesá na polovinu. To, že se Vám "zvýšila" znamená, že signál už byl na hranici příjmu. Váš repeater signál nejspíš odchytává v místě, kde ještě má dostatečnou kvalitu, pak ho posílá dál poloviční rychlostí, ale to je pro Vás pořád mnohem lepší, než ho "lovit" na problémových zařízeních s neurčitým výsledkem.
paaaja
Junior

Odeslat příspěvekod Axlik 28. 6. 2014 14:37

To není pravda, signál máme po celym bytě velmi slušněj, laicky řečeno jsou to 4 čárky :D router sem zkoušel dávat na různý místa a všude fungoval stejně, vím, že by se ta rychlost měla snížit, ale opravdu když změřím připojení tak je tam dvojnásobnej rozdíl.
Navíc to vůbec nevypadává, jsou tam výkyvy, ale ne tak hrozný, že třeba místo 300kbs stahuju 100kbs a pak se to zas zvedne.
Axlik
Kolemjdoucí