od Axlik 26. 6. 2014 09:03
K routeru bohužel nemám přístup, je to internet v bytě a poskytovatel ho má někde nahoře, noteebok mám Acer Aspire, nevím přesně typ, ale má to wifi kartu od Atherosu, přijímá to v pohodě všechny kanály, operační systém mám windows 8.
Přítelkyně má Lenovo Ideapad, taky nevím typ, asi tam má nějakou starší kartu, protože jsem jí musel nastavit aby to přijímalo kanály 1-13, nechtělo to tu wifi prvně najít, čili přepokládám, že to jede na nějakym 13 kanálu.
Oba máme chytrý telefony, kde když zapnem wifi, tak se to připojí okamžitě a funguje jak sem psal 24/7, ale na tom notebooku, obzvlášť mým, to prostě takle vypadne, počítač se nepřipojí třeba hodinu a pak najednou jo..
Jinak všechny ovladače jsem aktualizoval, zkoušel sem to zakázat, povolit, odinstalovat, nainstalovat, nevím, hlavně je divný, že ten telefon se prostě připojí naprosto vždy a notebooky takle blbnou.
Ještě mě napadlo z mýho routeru udělat repeater, čili přijímat signál a ten si drátem dát do PC, router to podporuje, ale sem lempl a neumím to nastavit.