Optický internet a ochrana soukromí

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kysa 7. 2. 2015 10:31

Kvůli PCO budeš potřebovat pevnou adresu, ale ta nemá nic společnýho s lokálním přidělováním IP přes DHCP
Kysa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 7. 2. 2015 11:04

Pokud potřebuješ veřejnou IPv4 tak si zjisti jak to s ní je IPv4 došly a tak záleží na tom zda ten ISP je má nasyslené a za jakých podmínek ji můžeš mít.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 7. 2. 2015 11:32

IMHO nepotrebuje VEREJNOU IP (obecne jich je dostatek a netreba sirit zbytecnou paniku) nybrz pevnou => to si nastavi na routeru pridelovani pres MAC.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 7. 2. 2015 11:54

????? Pokud potřebuje z internetu přistupovat do své sítě potřebuje nějakou veřejnou IP (IPv4, IPv6).

Samozřejmě pokud nepotřebuje přistupovat do své síte je to celkem jedno.

dynamická IP není problém - pokud má dynamickou veřejnou IPv4 dá se to řešit pomocí ip-dns a pod.....

Prostě pokud chceš z internetu přistupovat k sobě potřebuješ veřejné IP a je jedno zda je dynamická či statická, samozřejmě dynamická je zhoršení co musíš řešit přes služby ip-dns a pod....

Samozřejmě pokud nemáš veřejné IP jde to ještě řešit tunelem na PC co veřejnou IP má ovšem to musíš mít někde PC s veřejnou IP.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kysa 7. 2. 2015 12:14

karlos00x : pevná ip třeba 10.0.0.10 je mu víš k čemu.........
Kysa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod alter012 7. 2. 2015 12:17

Na to aby ti v izbe trčal kus optokábla si moc chudobný zákazník . Za 10-20€ mesačne.
To že si zapojený na optiku v podstate praktický ani nepoznáš , technický to áno . Maximálne , určite, budeš musieť vymeniť router.
alter012
Junior

Odeslat příspěvekod soban 7. 2. 2015 12:51

Na takovéto keci není zvědavý.

Já mám optiku 100/100M až do obýváku! A to jsem normální zákazník!

A to že je na optice může a nemusí poznat, pokud předtím měl kvalitní rozvody od bývalého ISP a šlapalo to tak pozná maximálně rychlost pokud bude mít větší jinak ne.

Ono taky jinak záleží jak má ten ISP řešené připojení na páteř internetu.

U nás byl kdysy internet přes koaxial a pokud to funguje je to OK, pak mě to začalo blbnout a s technikem jsme nenašly chybu - tak se to řešilo zvednutím úrovně signálu aby to chodilo OK a vždy někdo semtam přišel a nastavil to na správné úrovně a v modemu jak jsem to viděl a nepřipojil jsem se už jsem zvedal telefon aby to vrátily spátky (zvedly) - v pracovní dny OK ale jak se to stalo v pátek tak jsem byl so-ne bez internetu :-(

Po 2 rokách se konečně vadný prvek našel - vadný jeden linkový zesilovač co reagoval na teplotu prostředí. Pak se úrovně signálu nastavily na normální hodnoty a běželo to potom už bez výpadků do výměny za optiku.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 7. 2. 2015 13:50

Kysa:
PDsoul píše:pokud nebudu používat DHCP, protože potřebuju pevnou IP adresu kvůli napojení domovního alarmu na PCO?

Jde o to jestli to co ma doma se ma pripojovat na PCO nebo naopak PCO zvenku bude checkovat dovnitr. Ja to pochopil tak, ze nejaky jeho zarizeni doma potrebuje mit napevno pridelenou IP. A to lze i s DHCP samozrejme. Mezi pojmy PEVNA a VEREJNA je veliky rozdil, ktery tazatel nechape a ostatni tady pisou jen svoje domnenky
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PDsoul 7. 2. 2015 20:46

No někteří jste tu rozjeli menší flame, mě by přitom stačily jen odpovědi na otázky :-)
Domácí alarm se potřebuje připojit minimálně jednou za den (většinou v noci) na PCO přes internet ke kontrole (a samozřejmě v případě nějaké události kdykoliv), takže cesta je ven, což by tedy mohlo znamenat, že pevnou ani veřejnou IP nepotřebuju??
PDsoul
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JirkaVejrazka 7. 2. 2015 21:27

Presne tak, pokud spojeni zahajuje alarm, verejna ani staticka IP adresa te nemusi trapit.
JirkaVejrazka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod (C) 7. 2. 2015 21:44

A jses si jistej ze ti alarm komunikuje na PCO přes internet? Není to spis přes tel. linku, když mas ted ADSL?
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod PDsoul 9. 2. 2015 13:57

Jsem si jistej, mám ADSL připojení bez telefonu... .-)
PDsoul
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod (C) 9. 2. 2015 20:24

Tak potom je ti to ale nanic, staci shodit jistic a EZS se na PCO v pripade naruseni nedovola (jelikož nemas zalahovane napajeni na všech sitovych komponentech).
(C)
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 9. 2. 2015 22:27

Je to kazdopadne divny. Kazdy normalni clovek by tohle delal pres GSM.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 2. 2015 07:46

Tak ideální přenos na PCO je více způsoby, přes net můžou běhat všechny informace a rádiem stačí poplachy.
myšpulín
VIP uživatel

Předchozí stránka