UPC Wi-Free

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dusan 18. 7. 2015 12:00

Story pokracuje, druhy byt, druhy UPC ucet, zase zapnuta wifree bez jakehokoliv upozorneni nebo moznosti opt out. Volani na help linku dvacet minut poslouchani "nezavesujte, jste prvni v poradi". Ku*vy jedny UPCckovy.
Auto: Infiniti M37s
AV: Onkyo 805, Sony VPL-HW55ES, HTPC
Mob: Galaxy S8+
Dusan
Junior

Odeslat příspěvekod Mizi 18. 7. 2015 19:23

Jak poznám že to mám na modemu zapnuté?
Mizi
Junior

Odeslat příspěvekod myšpulín 19. 7. 2015 06:27

Máš notebook, tablet nebo smartphone? Ta síť bude viditelná. Doma také na jednu takovou síť vidím a podle aplikace v Wifi analyzer v telefonu s Androidem je na stejném kanále a má stejnou úroveň jako ta s označením stylem UPC 123456.
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kolemjdouci2014 19. 7. 2015 08:20

Dusan píše:
eLzyx píše:vtip je v tom, že to není tvůj modem ... většinou

Vzhledem k tomu, ze pronajem je zpoplatnen, tak je to fakticky moje zarizeni. To je jako kdybych mel auto od leasingovky na operak a ta se najednou rozhodla, ze jednou za cas kdyz to auto zrovna nepouzivam ho pujci nekomu jinemu.

Nemluve o praktickych vecech jako je bezpecnost a ruseni jinych siti.

Ty musis být dobrý mimoň. Není to tvoje zařízení. Ani fakticky, ani teoreticky. Ty ses rozhodl, že si od od nich pujcis a za to platiš. Srovnani s leasingem je naprosto mimo.
kolemjdouci2014
Junior

Odeslat příspěvekod Ansam 19. 7. 2015 08:44

Mizi píše:Jak poznám že to mám na modemu zapnuté?
JEDNODUCHO na h t t p : / / w w w. u p c. c z/mojeupc.
Bezdrátová síť UPC Wi-Free je tvořena Wi-Fi modemy stávajících zákazníků UPC Internetu, které umožňují využít jejich druhé přenosové pásmo, ke kterému se dá připojit (10/2 Mbps). Wi-Free je jedinečná bezplatná služba pouze pro zákazníky internetu od UPC, která umožní pouze zákazníkum internetu od UPC připojení na Wi-Fi například na návštěvě u vašich kamarádů, známých nebo jinde v dosahu UPC Wi-Free modemů. Vaše mobilní zařízení využije oddělenou, sekundární Wi-Fi síť. Stačí se jednou přihlásit pod unikátním přihlašovacím jménem a heslem a Wi-Free vás automaticky připojí vždy, když bude síť v dosahu. Přihlášení zákazníkum internetu od UPC do Wi-Free je snadné: „Stačí použít heslo vytvořené v aplikaci Moje UPC na h t t p : / / w w w. u p c. c z/mojeupc. Ze seznamu dostupných Wi-Fi sítí na mobilním zařízení zákazník vybere ”UPC Wi-Free“ a vyplní přihlašovací údaje. Od této chvíle se k UPC Wi-Free automaticky zařízení připojí vždy, když bude v jeho dosahu. Stejným způsobem se lze z Wi-Free i odhlásit

-- 19. 7. 2015 09:04 --
Dusan píše:Story pokracuje, druhy byt, druhy UPC ucet, zase zapnuta wifree bez jakehokoliv upozorneni nebo moznosti opt out. Volani na help linku dvacet minut poslouchani "nezavesujte, jste prvni v poradi". Ku*vy jedny UPCckovy.
Vypni (zruš) si to sám na h t t p : / / w w w. u p c. c z/mojeupc.
Ansam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 3. 3. 2016 17:53

kolemjdouci2014 píše:Ty musis být dobrý mimoň. Není to tvoje zařízení. Ani fakticky, ani teoreticky. Ty ses rozhodl, že si od od nich pujcis a za to platiš. Srovnani s leasingem je naprosto mimo.

Nemate pravdu. Je pravda, ze modem mu nepatri, to jo. Ale je velmi neobvykle, aby pronajimatel disponoval veci v placenem pronajmu dle sve libosti.
Je to jako u pronajmu bytu. Kdyz nekdo pronajme treba studentum byt, tak tezko si tam muze o vikendech ubytovavat bratra, ledaze si to predem sjedna se studenty ve smlouve a patricne tomu prizpusobi cenu pronajmu.

A Upc si nic takoveho ve smlouve nesjednalo a ani cena pronajmu se nemeni, i kdyz jakousi odmenou pro zakaznika vysilatele Wi-free je moznost ho sam vyuzivat, coz ale ne kazdy chce nebo vyuzije.

A dalsi problem je, ze to lidem zapnou automaticky ( i kdyz z hlediska expanze Wi-free to lze chapat) a zakaznici musi udelat aktivni krok, aby to vypli. To je podobne jako kdyz Vodafone lidem automaticky aktivoval automaticky dokup dat po vycerpani FUP a lide to museli aktivnim krokem rusit, za coz dostal pokutu od CTU. Naopak to, ze kdo to vypne, prijde sam o pristup do Wi-free, to je zcela v poreadku.

Cili kdyby to bylo pojato tak, ze si to vysilani Wi-free mohou zakaznici s wifi modemy sami aktivovat (cili nejen si aktivovat pristup k Wi-free od jinych modemu) a za to ziskaji bud levnejsi pronajem (to by hodne lidi nalakalo) nebo aspon pristup k Wi-free jinych modemu, tak by neslo nic namitat. U nas si operatori zvykli, ze mohou zavest nejruznejsi zmeny a vymysly a kdyz se zakaznici v kratke dobe nezvou, tak je to odsouhlaseno a smlouva zmenena. To neni koser pristup. Stejne tak neni koser to automaticke zapoinani wifree ze strany UPC, i kdyz jinak je ten projekt zajimavy napad.

Kdyz budu hodne detailista, tak to automaticke nevyzadane zapinani site wifree na modemu zakaznika zrejme aspon trocnu zvysi jeho spotrebu energie (zrejme v zavislosti na tom, kolik lidi a na jak dlouho se pripoji), coz jde na jeho ucet a on to neodsouhlasil.

A krome toho, pokud se nepletu , UPC automat. zaplo wifree i na modemech odkoupenych, ktere mu nepatri, a tam uz je to tedy svym zpusobem zasah do ciziho. Kdyztak mne opravte, ja odkoupeny modem nemam.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Kysa 5. 3. 2016 15:45

připojení od UPC nemám, ale podle mě, pokud to neomezuje rychlost připojení a přes wifi free se zákazníkovi nedostane do jeho vlastní sítě, tak nevím kde je vlastně problém.
Kysa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 5. 3. 2016 17:45

No jasne, jsot to jenom drobnosti, ale takova spolecnost jako Upc by mela dbat i na drobnosti a dodrzovat normy radeji s rezervou nez byt na jejich hrane. Jinak taky verim, ze pro naprostou vetsinu zakazniku Upc nepredstavuje wifree zadny problem (_verim, ze i z hlediska bezpecnosti to maji pooresene) a jista cast z nich to i oceni, tim zr tu sit sama nekde vyuzije.

U navstev bych tu vyhodu nevidel tak velkou, tam si myslim, ze majitel wifi site muze "navstevnikovi", kteremu duveruje, poskytnout heslo do vlastni site.

Ale spois to muzou vyuzit treba sousedi v panelaku a nektere internetove min narocne z nich a zaroven setrive to mozna povede k tomu, ze si zrusi vlastni internet, pokud si od nekoho, treba i od toho souseda ziskaji vstupni udaje do toho wifree. Pripadne se muzou se sousedem po dohode rozdelit o poplatky Upc nebo mu prispivat.

Edit: Je ale pravda, ze sousedi v panelaku se casto nejsou schopni dohodnout na jednodussich vecech nez je sdieni internetu popr. jsoiu rozhadani, takze takovato kooperace asi nebude zas tak casta a Upc se nemusi prilis bat o zisky.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod msimcard 5. 3. 2016 22:29

Trochu bych viděl problém, pokud se někdo připojí na tvou Wi-Free a udělá nějaký průšvih, tak pak přijdou logicky za tebou.
msimcard
Junior

Odeslat příspěvekod koutnak 5. 3. 2016 22:39

To mi připadá poněkud paranoidní.
koutnak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod msimcard 5. 3. 2016 22:59

koutnak: Proč paranoidní? Nevím, jestli jsi to správně pochopil, ale internetová kriminalita je na vzestupu. A proč jí páchat ze své IP adresy, když to můžu udělat od souseda.
msimcard
Junior

Odeslat příspěvekod koutnak 5. 3. 2016 23:10

Pokud to chápu správně, tak Wi-Free funguje mimo mé "hlavní" internetové připojení a tedy s mou IP adresou nemá nic společného.
koutnak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod msimcard 5. 3. 2016 23:23

Pořád se někdo bude připojovat přes tvoje zařízení, které je dohledatelné. Takže první za kým půjdou budeš ty.
msimcard
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 6. 3. 2016 00:01

Ve zminovanem pripade nejake teoret. kriminality nebude pro policii ani tak dulezite zarizeni, ze ktereho se "zlocinec" pripoji, ale prihlasovaci udaje Upc, ktere k tomu pouzije. S jednemi prihl. udaji se totiz muze pripojit kdekoli, kde je k dispozici Wi-free a majitel daneho vysilacho modemu to nemuze nijak ovlivnit. Resp. muze to wi-free uplne vypnout pro vsechny tim, ze vypne modem nebo u Upc wifree odhlasi, ale nemuze podle mne urcovat, komu wifree zpristupni a komu ne.

A taky IP adresa, z ktere bude zaznamenan policii nejaky kyberzlocin , nebude podle mne odkazovat na majitele prislusneho modemu vysilajiciho wifree, ale na prihlasovaci udaje konkretniho Upc uctu, za ktere majitel tohoto uctu odpovida.
Takze majitel vysilajiciho modemu by rozhodne nemel byt popotahovan (sam to nemuze ovlivnit), policie by kdyztak mohla prijit za majitelem daneho Upc uctu, ktery poskytl prihl. udaje.

Vse recene se tyka wifree, nikoli prosteho wifi, tam odpovida majitel vysilajiciho routeru.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod Oval 6. 3. 2016 01:32

Persbrandt píše:... A krome toho, pokud se nepletu , UPC automat. zaplo wifree i na modemech odkoupenych, ktere mu nepatri, a tam uz je to tedy svym zpusobem zasah do ciziho. Kdyztak mne opravte, ja odkoupeny modem nemam.

Nepletete.
Stručně: Modem odkoupen, časem ukončena smlouva na inet, zbyla pouze služba telefon, proto jsem wifi vypnul.
Po asi dvou letech dne 15.7.2015 ráno koukám že na modemu začala zase svítit wifi zapnuto.
Zkusil jsem vypnout, hlásilo že vypnuto, ale i přesto wifi svítila, tudíž je zaplá.
Voláno na linku upc, tam mě přepojili na techniky, ti tvrdili že to vypnout nejde, přepli mě zpět na centrálu, tam jsme se dohodl, že se na to podívají a dají vědět.
Časem jsem si vsimnul, že modem se resetoval, ale i nadále wifi byla zapnuta.
Druhý den jsem se připojil na modem (zrušili uživatele i heslo, nastaveno default), wifi vypnul a opravdu přestala svítit wifi zapnuto.

Co k tomu více psát, wifi nevypli, pouze umožnili její vypnutí s vopruzem na jejich slavných linkách s čekáním za vaše prachy.
Oval
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka