Jak se připojit k UPC Wi-Free vlastním routerem?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod windsurfers 18. 9. 2015 23:54

Ahoj, nepodařilo se mi přijít na kloub tomu jak se připojit na UPC Wi-Free vlastním Wifi routerem.

Mám od kamaráda login a heslo pro připojení do sítě UPC Wi-Free a chci ho použít pro připojení v bytě. Koupil jsem si router tp-link tl-wr841n a chci udělat následující:
1. Připojit se na pomocí loginu a hesla do sítě UPC (které mám, ale nemám smlouvu)
2. Vytvořit svoji domácí síť, ke které se budu připojit svým heslem ze všech zařízení.

Díky moc za názory, jestli by mi někdo uměl poradit jak to udělat, klidně i s detailními kroky.
windsurfers
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 19. 9. 2015 00:17

Čili chceš chytat wifi od UPC a připojit PC.

To s tímto routerem nepůjde - router neumí wifi přijímat.

Potřebuješ router který na wifi má režim klient.

Tento můžeš použít pouze pro připojení kabelem natáhneš kabel z konektoru wan do konektoru lan na UPC routeru.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod migrant 19. 9. 2015 04:48

Ja myslel, ze vsechny wifi routery jdou prepojit do rezimu klient? Tento koukam asi ne.
Pokud dobre chapu dotaz, ze chce mit vlastni domaci wifi sit, tak potrebuje dva routery propojene kabelem, jeden z nich musi byt prepojen do rezimu klient a prijimat wifi signal, druhy v rezimu router wifi signal vysilat.
Pokud ma ale vsude dostatecny wifi signal od UPS, tak vlastni domaci wifi sit vlastne ani nepotrebuje.
migrant
Junior

Odeslat příspěvekod xsys 19. 9. 2015 06:56

Nepotrebujes "router" ani jeden, potřebuješ 2 wifi APcka, jeden v režimu "klient". Funkci routovani nutne netřeba, možná NAT pokud víc jak 5 zařízení
xsys
Junior

Odeslat příspěvekod Ansam 19. 9. 2015 08:18

Všichni zákazníci s UPC Internetem mají nyní Wi-Fi síť zdarma.

Zásadná otázka číslo 1 - ste zákazníkom UPC s predplatenou službou UPC Internet? Základným predpokladom je, že využívate internet od UPC. Tento bonus poskytuje UPC jedine svojim zákazníkom s predplatenou službou UPC Internet.
Ak ano, potom:

Obrázek
Ansam
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hekrhy 19. 9. 2015 08:59

windsurfers: doufám, že ti nikdo neporadí. Ta služba je jen pro zákazníky UPC a funguje na principu vzájemného sdílení (já se můžu připojovat k ostatním, oni na oplátku zase ke mě).
Kdyby ti kamarád dal heslo, aby ses mohl připojit někde z mobilu, tak sice je to už proti pravidlům, ale dejme tomu... Ale že si chceš takhle zařídit domácí internet?

Jinak UPC zná adresu kamaráda. Zná taky adresu tvého souseda, ke kterému se chceš připojit. A když uvidí, že tvůj kamarád (resp. někdo s jeho heslem) je trvale připojený i někde jinde, můžou se začít zajímat ;-)
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod spam4u 20. 1. 2016 05:59

Na turrisu funguje, ověřeno. Aby to bylo právně OK, musíš být zákazníkem jako já.
spam4u
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 3. 2016 07:07

Spam4u: Na ten turris ale musi clovek dostat nejakou pozvanku, nejsk se zaregistrovat nebo ne? Ten turris router teda umi prijimat signal Upc wi-free a zaroven ho vysilat dal jako signal vlastni wifi site, popr. ho zaroven vest dal kabelem?
U bezneho Upc pripojeni se ten turris zapoji hned za Upc modem nebo snad Upc modem nahradi?

Jestli jsem teda tu jeho funkci pri prijmu signalu Upc wi-free spravne pochopil, nemuzete prosim doporucit nejaky bezne dostupny router/AP resp. jejich kombinaci, ktery by zvladl stejnou funkci jako ten turris, tedy vytvorir vlastni wifi sit? Radeji nejakou z levnejsich variant. Diky
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod soban 21. 3. 2016 12:49

Co nechápeš že aby jsi mohl wifi přijímat potřebuješ router s funkcí klient - a pak si na kabelu s tím můžeš dělat co chceš.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Persbrandt 26. 3. 2016 21:27

soban: No ale prave jde o to, jestli se lze s routerem s fci klient, napr. s modelem TP-Link TL-WR843ND, pripojit konkretne k bezdratove siti Upc wi-free. Ta je podle mne trochu zvlastni pripad. Vy to vite, mate to vyzkouseno?

Zatim tady, pokud jsem poochopil, potvrdil funkcnost jenom spam4u, ale jen u turrisu, coz je nejaky specialni bezne neprodejny router.
Tak by mne zajimala funkcnost u bezne prodavanych AP/routeru, napr. u toho zmineneho TP-linku.

Diky za prip. zkusenosti.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod jackbrno 26. 3. 2016 21:54

Persbrandt:

Jde to samozřejmě s jakýmkoliv routerem, který umí režim wifi klient, tedy i ten 843ND. Ty UPC vysílají úplně standardní wifi se standardním zabezpečením. Druhá věc samozřejmě je, nakolik je to legální, ale technicky tomu nic nebrání.
jackbrno
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 27. 3. 2016 01:02

To Jackbrno: Tak diky. O to mi prave slo, myslel jsem totiz, ze ta sit Upc wi-free je nejak nadstandardne zabezpecena ve srovnani s jinymi wifi sitemi, napr. podle toho, ze Upc na svych strankach nabada zakazniky k instalaci nejakych certifikatu.
A min. pri pripojeni k wi-free na systemu Win 7 byla instalace certifikatu dokonce nutnosti, nestacil login a heslo. Proto mne zajimalo, zda neco pidobneho nebude u toho routeru, nez ho koupim.

Jinak kdyz se pripojuju se svymi vlastnimi udaji primo na mobilu nebo tabletu, tak je to zcela koser , a kdyz bych je pouzil na tom routeru, tak v tom nevidim nejaky zasadni rozdil.

A kdybych pouzil pro pripojeni prihlasovaci udaje kamarada, tak si to musi vyresit hlavne ten kamarad, jestli do toho pujde. Ja jsem treba nemel problem pujcit kamosovi v najmu login, protoze mu duveruju.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod jackbrno 27. 3. 2016 01:23

Pokud se k té wifi lze připojit normálně mobilem nebo počítačem, tak se k tomu bude schopen stejně připojit i router v režimu wifi klient.
jackbrno
Junior