UPC - neustálé navyšování ceny -> přechod k O2

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Lord_Maxx 4. 12. 2015 10:49

Ahoj,

po několika měsících je tu opět email od UPC s tím, že že v zájmu zkvalitňování služeb a nějaký další marketingový kecy, zvedají platbu od 1.2.2016 o 49 Kč. Za poslední dva roky to je již v součtu 200 Kč a více. Já s tímto nesouhlasím, neboť za navýšené peníze mi to nepřináší vůbec nic.

http://newsletter.upc.cz/simplifikace-1/?p1=1.2.2016&p2=Bal%C3%AD%C4%8Dek+Internet+10+s+Horizon+Klasik&p3=nav%C3%BD%C5%A1eno&p4=49&i=39939252

Proto chci poprosit prodejce UPC a O2 - pojďte mi nabídnout nějakou akceptovatelnou nabídku na poptávané služby. Ukončení stávající služby je možné k 1.2.2016, níže jsou poptávané služby:

Internet - aktuálně 10/2 Mbit/s - stačí mi to, nebráním se rychlejšímu připojení
TV - aktuálně mám základní nabídku + dětský program

Co bych využil, tak je u O2 možnost sledovat pořad zpětně, u UPC se tato služba bude jmenovat TV archiv, ale zatím neoznámili datum jejího spuštění.

Telefon - nevyužívám, nyní mám tarif za 1 Kč, když by nebyl, nevadí.

Aktuálně platím cca. 450 Kč včetně pronájmu modemu (50 Kč), pronájmu settopboxu (75 Kč) a Horizon GO (25 Kč).

Je možné se dostat s podobnou nabídkou na nějakou obdobnou částku?

Klidně do SZ, ozvu se.

Děkuji
Lord_Maxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lexx 4. 12. 2015 10:58

s tímto nesouhlasím, neboť za navýšené peníze mi to nepřináší vůbec nic
Nezrychlují ti internet? Mně napsali, že to zrychlí ze 40 Mbps na 200 Mbps a zvýšení ceny o 44 Kč.
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod Juwa2 4. 12. 2015 10:59

Ne. A oni to vědí a proto to zdražují....
Juwa2
Junior

Odeslat příspěvekod Gigi 4. 12. 2015 11:09

U O2 by tě stejné služby stály zhruba 1000,- Takže buď rád, že máš UPC...
Gigi
Junior

Odeslat příspěvekod Lord_Maxx 4. 12. 2015 11:47

Já vím, že cena jako absolutní není špatná, ale pořád je to klasická nabídka vyvěšená na webu, a každý víme, že tam prostor pro slevu je.

Ne, zvyšování rychlosti internetu není, neboť je nabídut tarif Balíček Internet 10 :-(
Lord_Maxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pytlík 4. 12. 2015 11:56

No, tak se jim taktně zmiň, že jako od nich hodláš odejít - a budou se dít věci.
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Timmy12 4. 12. 2015 12:01

450 je moc? Ja mam 120/12 net, televizi od nich nemam, modem mam svuj a platim 530,-. Za par mesicu mi konci smlouva, tak nejake bububu udelam a rozhodne chci novy 200mb tarif nejhure pri stejne cene.
Timmy12
Junior

Odeslat příspěvekod eLzyx 4. 12. 2015 12:04

Lexx píše:Nezrychlují ti internet? Mně napsali, že to zrychlí ze 40 Mbps na 200 Mbps a zvýšení ceny o 44 Kč.

upřímně řečeno, internet využívám poměrně dost, ale že bych potřeboval 200Mbps se říci nedá, resp. 40Mbps je až až. Vyhodit za to o pětikilo ročně navíc? Děkuji, nemám zájem, protože ve chvíli, kdy si odečtu zdražování energií a dalších nutných nákladů, tak již nic nezbyde z meziročního navýšení mé mzdy.

ještěže to nemusím řešit, protože na mě O2 zapomnělo ... smlouvu vypověděli, platbu nechtějí, ale internet stále funguje :D
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lexx 4. 12. 2015 12:07

No já jsem jim volal, že mi stačí 100 mega, protože jsem z 99 % na wifi a ten jejich router to stejně zdaleka nezvládne. Mají se ozvat :-)

eLzyx píše:na mě O2 zapomnělo ... smlouvu vypověděli, platbu nechtějí, ale internet stále funguje :D

No jen aby ses pak nedivil :-)
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod eLzyx 4. 12. 2015 13:26

už je to půlrok, na jednom místě mě ustřihli, na druhém ne. Mají v tom bordel. A to je dobře.

Že by mohla přijít faktura? Vážně jedu přes Vás? Jsem tu měl jiného poskytovatele, který mi řekl, že mi dá roční přechodné období zadarmo a cosi v tom wifi bazmeku porachali. Takže jedu přes ně, a kdo stahuje na mojí bývalé IP to je Váš problém.
eLzyx
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lexx 4. 1. 2016 14:30

Jinak teda mně ve finále zrychlili internet 40 Mbit -> 100 Mbit a snížili cenu o 70 Kč, takže spokojenost :-)
Lexx
Junior

Odeslat příspěvekod Persbrandt 21. 3. 2016 06:28

eLzyx píše: ještěže to nemusím řešit, protože na mě O2 zapomnělo ... smlouvu vypověděli, platbu nechtějí, ale internet stále funguje :D

Tak co, jestlipak vam jeste stalebezi internet od O2, i kdyz uz mate smlouvu vypovezenou?
Odkdy cca vam to takhle bez uctovani fungovalo/funguje?

A to uz jste pritom nemel oficialne od O2 nic, teda ani hlasovy tarif pevne linky, ani O2 TV? Nebo vam ten internet zdarma bezel k nektere z techto sluzeb?
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod borekz 21. 3. 2016 07:56

1. U O2 obvykle pomohla výpověď po telefonu, i když v mém případě jsem skutečně ukončoval službu kvůli stěhování (několikrát, často se stěhuju kvůli hlučným sousedům, kteří např. opravují byt). Min. je šance na akční nabídky pro nové zákazníky, někdy i lepší.
2. Ve tvé lokalitě máš k dispozici jen tyto dva molochy ? V hodně městech (i malých) je nějaká optika nebo aspoň WiFi.
3. Chytíš DVB-T na anténu ? Ta IPTV je určitě super, ale pokud si to nechají dobře zaplatit, tak poslouží i SetTop Box s USB HDD.
4. Potřebuješ vůbec televizi, za kterou musí platit výpalné 180 Kč ? Nevím, podle jakého zákona, ale Č.Rozhlas chce poplatek za DVB-T přijímač, podle mě na to mají nárok stejný, jako u analogu, kde šlo chytit některé CCIR rozhlasové stanice v I. TV pásmu.
borekz
Junior

Odeslat příspěvekod mimous 21. 3. 2016 08:35

Wifi poskytovatele jsme chvíli měli a bylo to dost otřesné. Teď máme místního, kterého sežralo Grape SC a dokonce se zbavili i dřívějších neduhů ve formě výpadků při hodně silné bouřce.
Pravda, že jsem s nimi už dlouho nic neřešil, ale oni taky nic nepsali, že by chtěli zdražovat, nebo tak něco.
Babičce chtěli zvednout v zimě net ze 40 na 200 + docela silný příplatek. Přes retenční oddělení se v klidu domluvilo, že bude mít 100 a stejnou cenu jako dřív.
mimous
Junior