Vysoký ping

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod sig1 23. 9. 2016 12:23

Dobrý den,

rád bych se poradil se zkušenějšími.

Přestěhoval jsem se a vybíral dlouho nového poskytovatele. Bohužel v ulici není možnost připojit se na optiku.

Hlavní problém: pravidelně 4-5x za 60 min mi vyskočí ping. Nedá se udělat nic, trvá cca 5 min.

Posílám obrázky tracertu.

http://postimg.org/gallery/2ncpmk31y/

Poskytovatel mi odpověděl:

Telefonicky: u nich žádný problém nevidí všechno OK

Mialem po naléhání:
Dobrý den pane ....,
Vámi popisované drobné zakolísaní latence linky jsou pravděpodobně zapříčiněny novou zákonnou povinností využívat na pásmu 5 GHz zapnutou funkci DFS. Díky této funkci dochází k samovolné změně kanálu zařízení při sebemenším rušení a tím i k možnému následnému rušení jiného zařízení. Díky tomu se může na bezdrátové lince provozované na volných kmitočtech náhodně vyskytnout krátkodobé zakolísání. Bohužel není v silách žádného poskytovatele internetu na sdílených kmitočtech toto zakolísání závislé na okolních sítích jakkoli eliminovat.

Máte někdo s tímto zkušenosti ?

Děkuji všem za radu.
sig1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 23. 9. 2016 13:19

No jestli je tohle opravdu duvod, tak s tim nic nevymyslis. Leda by se slo s ISP domluvit, aby se pouzila frekvence mimo povinne DFS. Ale nemusi to byt mozne.
Mozna proste kecaji a skutecny problem je uplne jinde, coz je ovsem jedno, protoze ty s tim tak jako tak nic nenadelas.
Jestli to dela pravidelne a dlouhodobe, tak holt zkusit jineho poskytovatele, zda to nebude lepsi.
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 23. 9. 2016 14:06

Vyskusaj to iste z Linuxu a to tak, ze z routra odpojis vsetko, okrem toho pocitaca s ktorym to testujes. Pinguj tu prvu IP adresu za tvojim routrom.
hunter21
Pokročilý