NAT Type u PS4 - prosím o pomoc

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Sekenenre 29. 11. 2016 11:13

Ahoj všem.

už jsem celkem zoufalý z toho, jak se snažím vyřešit svůj NAT problém u PS4. Přečetl jsem tunu článků na netu, vyzkoušel všemožné návody, ale nejsem stále schopen svůj NAT type změnit - stále mám Type 3, přičemž potřebuji NAT 2, abych mohl hrát spolu se svými známými po PS Plus.

Mám router D-Link DIR-818LW a přikládám pár fotek, co už jsem zkoušel. Pokud víte, jak mi pomoci, prosím, dejte mi vědět.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Sekenenre
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 29. 11. 2016 14:17

??? Nechápu co je to typ2 co je to nat 2 ????

Nat je jenom jeden a je to překlad adres.

Máš na routeru veřejnou IP? Nebo přesměrované porty od providera?

ANO:

Potom nastav tomu PS4 aby dostával pořád stejnou IP (třeba podle jeho MAC) a na tu IP přesměruj požadované porty, pokud nevíš které tak tu IP zadej do DMZ to přesměruje vše na tu IP.

NE:

Nejde to - nemusíš nic řešit.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hunter21 29. 11. 2016 14:49

Bude treba precitat dalsiu tunu clankov o tom ako zistuje ta vec typ NATu. Ak to budes vediet, budes vediet aj to, co treba nastavit. Ak ti to este nikdy nefungovalo na tejto sieti kde to riesis, tak tipujem, ze su zaradene za sebou dva NATy. Jeden z nich bude u ISP.
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nargon 30. 11. 2016 13:25

Než se vůbec pustíš do nastavení tak zjisti zda to má smysl.
Máš od poskytovatele přiřazenou vlastní veřejnou IP adresu? Pokud ne, tak nemá cenu cokoli nastavovat, nebude to fungovat.
Pokud nevíš, tak se podívej do smlouvy, případně do ceníku. Často je to jako zvlášť placená služba.
A pokud máš tak ti poradíme s nastavením. Ale myslím že je problém v tom že nemáš.
Desktop: Ryzen 7 1800X (3.95GHz, 1.35V), Asus Crosshair VI Hero, 16GB DDR4 Ram (3200MHz), 128GB SSD + 3TB HDD, Nvidia GTX 1080
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Moderátor

Odeslat příspěvekod seth123 30. 11. 2016 13:56

ve velké většině případů to řeši veřejná IP, port forwarding je zbytečný
seth123
Junior