Packet loss

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod wokno28 30. 11. 2016 18:09

Dobrý den,
jsem sám kdo má od 30.11 problémy s internetem? Mám internet od O2, a od včera mám vysoký packet loss (15 procent). Mám VDSL 40/4 Mb, a normálně tu rychlost i dosahuji, upload mám kolikrát i 5+. No a od včera nespustím bez sekání ani 720p video na YT. Nechal jsem chvíli běžet PingPlotter (viz screenshot) a dal jsem 3x speedtest (pokaždé nízký download, kolísal kolem 6-20Mb, upload byl normální, viz screenshot). Speedtest je taky důvod proč mám v PingPlotteru maximální ping až přes 2000ms.

Zkoušel jsem
-restartovat modem i router
-několikrát projel PC AV

screenshoty: http://imgur.com/a/Kxlq3

Nějaká možnost, že je problém mě v domácí síti? Jestli rozumím dobře tomu grafu z PingPlotteru, tak je problém u kyslíků, ale fakt nevím, nejsem žádný odborník. Díky
wokno28
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Unk1 30. 11. 2016 22:10

Mám stejný problém s O2 (Praha 9), od včerejška packet lossy (na youtube.com loss 18%).
Unk1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod boreCZeQ 30. 11. 2016 22:18

Volej helpdesk O2 a vydatně jim vyčiň - platíš, jsou povinni to řešit.

Jinak doporučuji změnit poskytovatele. Linky typu 40/4 a jiné podobné "krypl" přípojky jsou pozůstatky minulého století.
boreCZeQ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wokno28 30. 11. 2016 22:22

Tak ono to funguje perfektně (doteď :D) .. teď to mám tak 9 měsíců? a jedinej problém teď, a to je problém globální, jak jsem se už od O2 dozvěděl. Takže by to mělo brzy být zprovozněné.

E: Navíc je to nejlepší, co tu na vesnici můžu mít. Před těma 9ti měsící jsem přešel od místního poskytovatele, u toho jsem měl 4/4 bezdrátové, no a upřímně to stálo za *****. Packet loss a ping jitter na denním pořádku, online hry prakticky vůbec nešly hrát, download pomalý jak kokot, no prostě hrůza. DSL je jediný, co je tady použitelný. Bohužel.
wokno28
Kolemjdoucí