Výběr VDSL3 modemu

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PedroKV 26. 10. 2020 16:20

Teoreticky by to šlo, soused má taky stomegáč, ale jestli bude archer běhat, tak se na to vyprdnu, zvláště v téhle době, jinak by to bylo možná zajímavé.
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod soban 26. 10. 2020 16:36

Mě to jenom zajímá zda je modem KO a bude chybovat i na jiné lince a i kdyby neměl 100M tak i tak jde o to zda se bude zobrazovat tolik chybných paketů.

PS. Byl originál zabalen a obal neporušen? Zda ti neprodaly nějaký kousek co někdo vrátil, může být poškozen.

PS2. Máš tam i telefon? Můžeš skusit spliter dát a nebo ho nedát někdy to může dělat divy, je tam totiš filtr aby oddělil frekvence a při rušení to může pomoci, záleží na jaké frekvenci je ten rušící signál....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PedroKV 26. 10. 2020 16:57

Byl origo zabalen.
Telefon nemám.

Zkusit u souseda by bylo zajímavé, ale jezdí jen na víkend a asi ani jeden se teď nechceme navštívit. Podle mě je ten modem ko, odpo jsem ho musel zase restartovat, protože download 2mbit, upload 5. Po restartu asi 38/5.

-- 26. 10. 2020 17:04 --

Po 2h 0 chyb na downlinku a pár na uplinku a přesto, že je spojen na 100/10 (+-), tak speedtest nějakých 35/5.
Přílohy
Screenshot_Opera_20201026-170029~01.png
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod polda 26. 10. 2020 21:49

Já jsem opravdu sle vyfasoval nejprve nějakej 100M Comtrend s tim ,že mam službu 100mb. Den instalace přijela nějaká služba od nich, že je to nedostatečné a na 100 se dává gigovej TP. I ten kluk od Cetinu říkal, že je to tak správně, že se to násobí 12-24-48-96Mb + 10 upload ten je omezován na 10 schválně.
polda
Junior

Odeslat příspěvekod PedroKV 27. 10. 2020 13:55

Tak nic, Archer 2100 se nepřipojí vůbec. Jedu pro ZTE.
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod retron 27. 10. 2020 14:56

retron píše:pokud chceš jenom modem kup Draytek Vigor 165 anebo komplet router Fritzbox 7530 (oboje profil 35b), nejlíp na německém Amazonu. Anebo levnější variantu to ZTE H267a co nabízí O2 někde na bazoši.

sis moh ušetřit tři týdny laborování
retron
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 27. 10. 2020 15:18

Já po nějaké době zkoumání vzal ten smart od O2. Nejsem z něj nadšeným, ale mám klid. 250.
GeneHawkins
Junior

Odeslat příspěvekod soban 27. 10. 2020 16:01

PedroKV píše:Tak nic, Archer 2100 se nepřipojí vůbec. Jedu pro ZTE.

Tak víme kde je zrada.... linka nebo dslam!

Protože když se nepřipojí dva rozdílné modemy (připojí se pouze k dslamu - spojení je navázáno dle obrázku), kdoví co tvůj ISP provádí na straně dslamu za opičárny.

polda píše:Já jsem opravdu sle vyfasoval nejprve nějakej 100M Comtrend s tim ,že mam službu 100mb. Den instalace přijela nějaká služba od nich, že je to nedostatečné a na 100 se dává gigovej TP. I ten kluk od Cetinu říkal, že je to tak správně, že se to násobí 12-24-48-96Mb + 10 upload ten je omezován na 10 schválně.

Blbost pokud to máš v bridgi tak i ten comtrend stačí, ale samozřejmě pokud tam připojíš PC a chceš to použít jako router tak už ten comtrend nebude stíhat, má málo výkonný CPU a pokud budeš ještě chtít tahat data přes 100M switch a k tomu používat 100M internet a ještě wifi tak to samozřejmě nedá protože ten switch vytíží jenom ten internet.

Takže řeknu to jednoduše pokud máš modem pouze jako modem k 100M internetu tak ti stačí modem co má klidně pouze 100M porty a samozřejmě za tím zapojen router který bude mít 1G porty atd.....

Pokud máš 100M internet a chceš jednu krabičku tak nemůžeš použít krabičku s 100M portama protože to nebude fungovat:
a) Neuroutuje to CPU který v takových krabičkách je slabý.
b) Nedá to switch protože 100M internet + další přenosy mezi PC a wifi je víc jak 100M co switch NEzvládne!

Chápeme se?

GeneHawkins píše:Já po nějaké době zkoumání vzal ten smart od O2. Nejsem z něj nadšeným, ale mám klid. 250.

Proto já mám ten TP-Link TD-W9960 jako modem který propustí v bridgi 100M internet a za ním mám mikrotik hAP ac² (RBD52G-5HacD2HnD-TC) který uroutuje přibližně 1900 Mbps (záleží na počtu pravidel ve firewallu).

Kdysi jsem taky používal modemy od O2, ale všechny jsou stejné šmejdy a hromada chyb v FW, a je jedno zda je to comtrend nebo jiná značka tak jsem se ***** a TP-Link s mikrotikem to řeší a to ten TP-Link má ještě ochranu na telefonní lince takže netřeba další krabičky s přepětovou ochranou a když odejde žádná škoda za 1000,- pořídím druhý.....
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PedroKV 27. 10. 2020 19:17

Tož soudruzi... :-)

Archer se nepřipojí (ani se nespojí s DSLAMem, mrzák) prý (dle podpory TPlinku) nějaké "mezeře mezi profilama". Nic o tom nevím, nemohu soudit. Že ten Archer má 35b, které tam ale nejede z DSLAMu. Nacpal jsem do Archera 2 různé beta verze, co jsem dostal z CZ podpory, ale Archer si ani neškrtnul.

V O2 jsem koupil ZTE H267A. Začínám nesnášet O2, proboxovat se po telefonu nebo chatu k někomu, kdo mi řekne, jestli jsou krámy otevřené a jestli umí bridge, to je eskapáda na půl hodiny. No sehnal jsem, dovezl, vyházel defaultní profily a nahodil bridge. Nic. Zkrátím to: V režimu bridge v modemu je třeba ZAKÁZAT VLAN a VLAN 848 nahodit až na mikrotiku na ETHER1, jinak to nechodí. Je to peklomodem, ovšem soudruzi: 92/10mbps, kdo z vás to má? :-D

Tím má modemová eskapáda (už tu mám 3 modemy, tvl) skončila, už jen vrátit ty dva shity. Uffffff
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod soban 27. 10. 2020 21:14

Nějak to trochu nechápu, on je problém s linkou a ty řešíš modemy?

Spíš řešit s tvým ISP přepnutí dslamu do modu aby to chodilo......

U toho Archeru bude problém že má profil 35b takže se ho snaží asi použít ale dslam se na profil 35b nepřepne - známá to věc jak nemáš modem od ISP takže aby to chodilo musíš řvát po ISP aby nastavil natvrdo na dslamu profil 35b!!!!

Jinak ten 9960 chodí na profilu 17b bez problémů, aspoň pod O2.

Prostě kdyby jsi si nechal ten originál od tvého ISP ten 9960 (bílý) a přepnul ho do bridge tak by jsi byl vysmátý a to že tam jde nahrát FW pouze od ISP tě nemusí trápit když je v bridgi.

EDIT: Prostě tak dlouho jsi přebíral až jsi přebral :-(
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 27. 10. 2020 21:51

Soban

Chápeme se?

[/quote]

Mel jsem tam chybu kterou jsem prehlid, jako bych nic nepsal....
polda
Junior

Odeslat příspěvekod PedroKV 27. 10. 2020 21:52

Ano, to je klidně možné, s odstupem doby by mě taky zajímalo, jestli by ten bílý šlapal.

Dle podpory TP linku jsou zařízení cetinu "každý pes jiná ves", takže někdy to chodí, někdy ne. Je mi to zvláštní. Každopádně isp nemá s dslamem nic společného. Ten obsluhuje Cetin. Donutit cetin k akci, to si raději koupím modem, se kterým to frčí.
Jen akce "chceme dráty, zaplatíme si je" trvala 5 měsíců, aby pak proběhla během 14 dnů. Havarovalo to na tom, že sousedova objednávka u O2 byla špatně zadána a cetin ji prostě shodil, místo aby se po něčem pídil a nikdo mu nedal vědět. Kdybychom nebombardovali o2 a cetin, posíláme pořád poštovní holuby. Výsledek? U souseda byly 2 objednávky na internet, naštěstí technik nebyl pako, tak mu samozřejmě nedělal 2 přívody a 2 zásuvky.

Čili ano, prokoučoval jsem bílý tplink, ale ne, víc řešit nebudu, zte frčí.
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod soban 28. 10. 2020 18:14

ISP musí tlačit na CETIN aby to přepnul na správný profil.

Ty musíš tlačit na ISP.

Ovšem jednodušší je vzít si číslo přímo na technika co to u vás zapojoval a má na starosti tvoje dráty a pokud tomu rozumíš aspoň trochu dá se s ním domluvit.

Problém u modemu nedodaných od ISP je v tom že pokud je připojíš tak je většinou dslam neidentifikuje a pak se nedokáží domluvit na profilu atd....

Ale podle mě to nebyl tvůj případ u toho 9960, pořád si myslím že v tom měl prsty i tvůj ISP, protože cetin to nastavuje dle požadavků ISP.

Ale hlavně že to chodí.....
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PedroKV 28. 10. 2020 18:47

Jenže ten, co tu tahal dráty (mimochodem skvělý člověk, super domluva, i mě přepojil na lepší pár, který mi tu dá 100/10, původní pár jen cca 45/5), je externista, IČař pro CETIN.

Jinak souhlas.
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod PedroKV 10. 11. 2020 12:49

Tak ty brďo nešlapal ani ZTE, ISP poslal svůj tp-link VN020-F3. Nechal jsem ho v režimu router (abych se do něj pohodlně dostal) a přišel jsem na to, že během tří dnů se nasčítá neuvěřitelné množství chyb na downlinku: první den asi 100.000 chybných paketů, druhý den 1.700.000 a třetí den 3.300.000. To už se pak modem šourá jedním megabitem. Řešil jsem s ISP, zadali trouble ticket Cetinu, ten změnil profil na jiný, bez SRA. Výsledkem je 0 chybných paketů, ale i rychlost 64/10. Že líp to nejde, leda bonding za +30 kaček měsíčně za Terminátora. Takže ve čtvrtek odpolko přijde technik s Terminátorem.
PedroKV
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka