PedroKV píše:Tak nic, Archer 2100 se nepřipojí vůbec. Jedu pro ZTE.
Tak víme kde je zrada.... linka nebo dslam!
Protože když se nepřipojí dva rozdílné modemy (připojí se pouze k dslamu - spojení je navázáno dle obrázku), kdoví co tvůj ISP provádí na straně dslamu za opičárny.
polda píše:Já jsem opravdu sle vyfasoval nejprve nějakej 100M Comtrend s tim ,že mam službu 100mb. Den instalace přijela nějaká služba od nich, že je to nedostatečné a na 100 se dává gigovej TP. I ten kluk od Cetinu říkal, že je to tak správně, že se to násobí 12-24-48-96Mb + 10 upload ten je omezován na 10 schválně.
Blbost pokud to máš v bridgi tak i ten comtrend stačí, ale samozřejmě pokud tam připojíš PC a chceš to použít jako router tak už ten comtrend nebude stíhat, má málo výkonný CPU a pokud budeš ještě chtít tahat data přes 100M switch a k tomu používat 100M internet a ještě wifi tak to samozřejmě nedá protože ten switch vytíží jenom ten internet.
Takže řeknu to jednoduše pokud máš modem pouze jako modem k 100M internetu tak ti stačí modem co má klidně pouze 100M porty a samozřejmě za tím zapojen router který bude mít 1G porty atd.....
Pokud máš 100M internet a chceš jednu krabičku tak nemůžeš použít krabičku s 100M portama protože to nebude fungovat:
a) Neuroutuje to CPU který v takových krabičkách je slabý.
b) Nedá to switch protože 100M internet + další přenosy mezi PC a wifi je víc jak 100M co switch NEzvládne!
Chápeme se?
GeneHawkins píše:Já po nějaké době zkoumání vzal ten smart od O2. Nejsem z něj nadšeným, ale mám klid. 250.
Proto já mám ten TP-Link TD-W9960 jako modem který propustí v bridgi 100M internet a za ním mám mikrotik hAP ac² (RBD52G-5HacD2HnD-TC) který uroutuje přibližně 1900 Mbps (záleží na počtu pravidel ve firewallu).
Kdysi jsem taky používal modemy od O2, ale všechny jsou stejné šmejdy a hromada chyb v FW, a je jedno zda je to comtrend nebo jiná značka tak jsem se ***** a TP-Link s mikrotikem to řeší a to ten TP-Link má ještě ochranu na telefonní lince takže netřeba další krabičky s přepětovou ochranou a když odejde žádná škoda za 1000,- pořídím druhý.....