Výběr VDSL3 modemu

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod soban 10. 11. 2020 18:17

A co jsem hned na začátku tvrdil že máš na houby linku když je tam tolik chyb :-)

U mě za 29 days 7 hours 7 minutes

Upstream Downstream
Current Rate (kbps) 5119 46025
Max Rate (kbps) 14134 58571
SNR Margin (dB) 15.1 9
Line Attenuation (dB) 6.1 17.8
Errors (pkts) 0 1

Slovy JEDNA chyba! Samozřejmě někdy je jich tam víc ale jde to pouze do stovek....

PS. Takže modemy jsou v tom nevinně.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PedroKV 10. 11. 2020 18:27

Máte pravdu, předsedo.. :-D
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod soban 10. 11. 2020 18:34

Tak jsi se chvástal že máš krátký kabel.......

PS. Fakt by mě zajímalo jak moc to sprasily že je ta linka tak pomalá když jsi tvrdil že jseš blízko ústředny.
Nebude zakopaný pes někde v drátech kdy to někde špatně zapojily, přechodový odpor...
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PedroKV 10. 11. 2020 20:23

no, já asi špatně pochopil, co se kde nachází, nakonec jsme 750m od DSLAMu. On totiž něco říkal, že něco je zakopaného u sloupu. A já jak se o to zas tolik nezajímal, tak jsem myslel, že to je DSLAM.
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod PedroKV 12. 11. 2020 20:45

Edit, tak prý 585m od DSLAMu. No a dnes přišel technik CETINu, dal vyměnil krabku na zdi (měl jsem vlastní Tango, tak dal svoji s RJ45), dal UTP ze zásuvky k terminátoru, terminátor a odešel. Nejdřív to běželo 57Mbit,tak jsem volal, co je, prý že nebyl zadán bonding, že měl dát jen terminátor. Že se neměnila rychlost. Tvl... Pak volal, že mě vidí na 100Mbit. Tak jsem pustil znova speedtest, tak asi 80Mbit, později 95Mbit. A že prý asi někdo usoudil, že na tu rychlost 100Mbit dosáhnu i bez 2 párového bondingu a že to zvládne terminátor díky vectoringu po jednom páru. Tvl Cetin... Kontaktoval jsem ISP, ti bonding zadávali... Děs a běs.
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod polda 12. 11. 2020 23:10

Asi nekamarádský ISP x Cetin :D
polda
Junior

Odeslat příspěvekod soban 13. 11. 2020 15:13

Já si myslím že tam bude více zádrhelů na více místech......a převážně asi u ISP který to správně nevykomunikoval s cetinem....
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Rainman43CZ 15. 11. 2020 09:04

Zdravím ve spolek,
aktuálně také řeším problém s tím, že mám upload pouze 5Mb/s na lince od T-Mobile VDSL 100/10. Používám vlastní modem Asus DSL-AC68U, když jsem se vrátil zpět na verzi firmware 384 (DSL1.0.4.9) tak upload dosahoval 9,5Mb/s ale download 76,8Mb/s.

Pro aktuální verzi firmware 386 (DSL1.0.5.1) je upload omezen na 5Mb/s ale download 93,2Mb/s.

Cestou pokus omyl jsem zjistil, že pokud vypnut G.vector (G.993.5) a SRA, tak upload už je 9,6Mb/s a download bohužel jen 75,7Mb/s. V mém případě G.vector sníží upload na polovinu. Zapnutné SRA zase způsobí, že se modem s data rate dostane pouze na 60Mb/s a reálně je download 55Mb/s.

https://photos.app.goo.gl/DDTnCiHr8ppdxEu39
Rainman43CZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PedroKV 15. 11. 2020 09:37

Jestli je možnost ho vrátit, tak ho vrať, jestli ne, tak asi reklamuj.

Jinak u nás aktuální situace je ta, že terminátor valí na plné kule, cca 95-98/10Mbit po jedné lince. Včera v 17h to lehlo, už jsem myslel, že je to klasická "dvoudenka", ale prý měl Cetin výpadek, že ISP volalo víc lidí.
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod soban 15. 11. 2020 15:06

A jak to zjištuješ že je to jenom jedna linka, nebo tam fyzicky nezapojil oba páry z toho kabelu?

Jinak k tomu asusu, asy bych jim ho vrátil a pořídil terminátora a k tomu pořádný router.

Jinak pokud si ho chceš nechat tak bych se kouknul na jaké rychlosti se to sinchronizovalo.

Je možné že prostě linka není kvalitní a podle nastavení preferuje upload a nebo download, těžko říci.

Taky by to chtělo vyzkoušet pokud máš modem od ISP jak ten se bude chovat - případně si ho půjčit a otestovat.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PedroKV 15. 11. 2020 15:58

souhlasím se sobanem, jako pořádný router doporučuju mikrotika, koneckonců, s terminátorem budeš potřebovat vytočit PPPOE spojení s VLANou 848, to jen tak nějaké ořezávátko nedá.

terminátor má na sobě 4 LED diody, power, linka 1, linka 2 a ještě nějakou, asi sync nebo internet. Z linek svítí jen ta 1 a info mám i od technika Cetinu, že to na DSLAMu nepropojoval (druhý pár).
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod polda 15. 11. 2020 15:59

Na Terminatoru jsou kontrolky linek 1-1 musi svítit.
---------

pozde :D
polda
Junior

Odeslat příspěvekod soban 15. 11. 2020 22:37

TP-LINK kdysy uměl vytáčet PPPoE zda je to i v zmodernizovaném FW netuším, ale mikrotik je jistota....
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PedroKV 15. 11. 2020 23:23

PPPOE ale je potřeba i VLAN. A VLANy jen tak něco nemá.
PedroKV
Junior

Odeslat příspěvekod soban 16. 11. 2020 07:22

Jo tak to už neověřím routery jsou pryč a samozřejmě modem dsl to umí.....

Ale koukal jsem na emulátor Archer C1200 a tam sice PPPoE je ale jak u PPPoE zadat vlan jsem nenašel.

Takže asi fakt není nad mikrotik :-)
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka