přechod z pevného DSL internetu od O2 k Tmobilu,bezproblemu?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Persbrandt 8. 4. 2019 15:32

Omlouvam se, je to spis otazka na operatora, ale nemam moc dobre zkusenosti s kompetenci tech operatoru infolinek, tak se chci zeptat i zde:
Mate nekdo zkusenost s prevedenim pevneho internetu O2 (mame nyni pomaly tarif Internet Start) k T-mobilu, asi na tarif Pevný internet S?

Nyni mame u O2 realny download pouze 2 Mb/s za cenu 404 kc/mes., u toho T-mobilu by podle jejich webu mela byt za zhruba stejnou cenu, tedy 399 kc rychlost 20/2 Mb/s (tarif Pevny internet S).
U O2 jeste mame neomezeny hlasovy tarif pevne linky za 299 kc/mes. Ten bysme si chteli nechat (protoze na to ma O2 podle mne monopol) a ten internet bysme chteli prevest na vyhodnejsi T-mobile. U O2 nemame zadny zavazek.
Neni v tom zadny zadrhel, nebudeme pak muset O2 nebo CEtinu nebo buhvikomu platit nic za internet (jak to snad driv byvalo), jenom budeme platit 399 kc T-mobilu za net a 299 kc O2 za ten pevny hlasovy tarif, pokud si ho budeme chtit nechat?
Probiha ten prechod hladce, tzn. nemeli bychom byt bez internetu byt vice nez treba nekolik hodin?
Taky se mi moc nezdalo, kdyz mi na infolince T-mobilu tvrdili, ze za ten prevod DSL internetu k nim neuctuji zadny vstupni poplatek, jen se uctuji mesicni pausaly, a hlavne se mi nechtelo verit, ze stejna cena 399 kc u toho t-mobilackeho tarifu Pevny internet S plati stejne pro variantu s 2-letym zavazkem i variantu bez zavazku. Kdo by si potom zrizoval zavazek, kdyz bez zavazku to stoji stejne? Minimalne u O2 mam zkusenost,, ze ta cena bez zavazku je vzdycky vyssi nez se zavazkem, tak jsem se hodne podivil.

Mate s tim nekdo zkusenost?
Je to opravdu tak, ze T-mobile pri tom prevodu ani neposle technika, jenom se to v naplanovanou dobu nejak prepne a bum uz internet frci pres T-mobile?
Kapacitne by s tim asi problem byt nemel, protoze i podle infolinky T-mobilu je u nas pres DSL dostupna rychlost az 100 Mb/s.

A myslite, ze bychom mohli i u toho T-mobile tarifu 20 Mb/s nadale pouzivat stary modem Zyxel P-660HW-T3 v3, ktery nyni pouzivame u O2? V parametrech modemu se pise, ze podporuje WLAN 802.11g s rychlostí až 54 Mb/s, takze by zrejme mohl zvladat tu rychlost 20 Mb/s na downloadu, pokud umi i internet od T-mobile, ne? Asi jde taky o to, jestli je tech 20 Mb/s jeste ADSL, nebo uz je to VDSL, to T-mobile v tom prehledu tarifu buhviproc neuvadi.
Diky za pripadne rady.
Persbrandt
Junior

Odeslat příspěvekod polda 8. 4. 2019 18:01

Modem pamatuje začátky VDSL v ČR, já bych si pořídil něco novějšího ono to taky víc snese, větší paměť a dosah. Technik přijít může překontrolovat dráty tam se nedá předem vědět jak a kde to Cetin vede.
polda
Junior

Odeslat příspěvekod soban 8. 4. 2019 20:24

Problém je jak daleko jseš od ústředny a jak kvalitní dráty k tobě vedou. Od toho se odvíjí maximální rychlost linky.

I u O2 si můžeš pořídit rychlejší tarif.

Taky problém může být zastaralý ADSL modem.

Jinak při přechodu k tobě nikdo nemusí dráty tam máš, jediné co nevím zda se nemusí přestavit modem zda používají stejné nastavení.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Millhaus 10. 4. 2019 08:05

Já přecházel od O2 k Tmo a uplně bez problému,nic jsem nemusel dělat sami to přehodili na ustředně,nedělal jsem ani reset modemu,problém budeš mit asi s tím hlasem-to si zjisti.
Millhaus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .Hardy 10. 4. 2019 22:44

Ono se prakticky nic nemění, protože internet jde stále po stejné infrastruktuře, kterou spravuje Cetin. Tedy stejná rychlost je teoreticky možná u všech poskytovatelů xDSL připojení. Jediný rozdíl tkví v tom, že budeš platit někomu jinému. Osobně bych doporučil si dojednat proměření linky technikem, ať víš na čem jsi. Mapy a různé databáze, které ISP použivají jsou mnohdy nepřesné.
Ryzen 1600 | GTX 1060 | 16GB DDR4 2666MHz | RM550x
.Hardy
Junior

Odeslat příspěvekod randomuser 12. 4. 2019 12:25

Přechod je bez problému, nemáte-li závazek nebo dluh. Modem bude nutné vyměnit, váš podporuje jen ADSL2+, rychlost 20(+) Mbit poskytují provideři snad bez výjimek jen na protokolu VDSL(2). To, co uvádíte, je rychlost přes Wi-Fi, ADSL2+ umožňuje max 24 Mbit, u nás se ale takto rychlé ADSL linky neprovozují.
randomuser
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 12. 4. 2019 19:22

Pokud máš hlasový tarif od O2 tak bych nikam nepřecházel ale změnil tarif u O2 za rychlejší.

Nech si přeměřit kabely jak rychlý internet tam může fungovat.....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý