Podle dnešního údajného vyjádření CETINu, které mi WIA přeposlala, "dle rozhodnutí Cetinu je instalace terminátoru nutná, bez něj nezaručí korektní fungování služby. Vaše zařízení je za terminátor připojit možné.", to k této variantě směřuje milovými kroky.
Fakt poslední, po čem rodiče touží, je, aby jim v chodbě u poličky se stávajícím modem/routerem a telefonem na zdi nad ním přibyla ještě jedna krabice. Je to bohužel na frekventovaném místě, kde jsou patery dveře, a na další, navíc zbytečnou krabici tam není místo.
Mám ještě jednu firmu, kterou jsem oslovil ohledně pevného připojení. Na jejich stránkách se o terminátoru nic nepíše, ani o povinném pronájmu routeru. Včera před polednem jsem jim poslal poptávku, ale zatím se ještě neozvali. Tak uvidíme.
Pokud by trvali na terminátoru i tam, začnu uvažovat o koupi 5G modem/routeru a do něj zatím dát momentálně volnou O2 Datamanii 100 GB, než bych sehnal totéž levnější od T-Mobile. Sice by to představovalo úpravu síťového vedení, ale bylo by to nakonec jednodušší, než to nějak krkolomně řešit v chodbě.