UPC/vodafone výpověď popř. jaký internet?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jana00909 25. 11. 2020 19:19

Ahoj, Dobrý den,

mám otázku ohledně internetu.
Už asi 7 let mám internet od UPC, teď se stěhuji a na nové adrese optika neni k dispozici, takže musím přejít na VDSL.
Můj logický a asi naivní myšlenkový pochod byl (jelikož se UPC s Vodafonem spojilo), sjednat přechod mezi těmito společnostmi..nemusím řešit výpověď, oni se o všechno postarají a je to.

naivita nezkušené zafungovala...volam minulý týden do UPC/VF s mým požadavkem..slečna s kterou jsem mluvila poprvé my všechno odkývala, že uděláme vše jak si myslím a slíbila mi zpětný kontakt od kolegy, který se mnou domluví převod a instalaci.

....po asi 5 dnech kdy se mi nikdo neozval jsem volala znovu. Tam jsem byla vyvedená z omylu, že si to musím u UPC zrušit (zaplatit popř. vypověďní poplatky) a potom si to můžu sjednat u VF.
Pán mi volal už asi 3krát, evidentně zmatený jak lesní včela a nikdy jsme nic nevyřešili...jenom at uzavřu smlouvu, že se to pak vyřeší.

Máte s tímhle nějaké zkušenosti někdo? Protože chápu, že VF koupilo UPC a možná nemají všechno převedené, ale asi to nejmenší co pro zákazníka můžou udělat je překlopit smlouvu, sjednat nový internet a je to..nebo ??

Mezitím jsem mluvila i s O2, mám od nich k dispozici modem který bych tím pádem aspoň využila..Ale všichni okolo mě mi radí, ať se O2 vyhnu

Mám tedy dvě otázky.

Je normální přístup VF/UPC? Máte s tím někdo zkušenosti?
A případně jaký internet (od jaké společnosti) VDSL byste mi doporučili?
Bydlím na Praze 2

Díky moc za ochotu :)
Jana
jana00909
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 11. 2020 20:21

Žádná jiná možnost než dsl opravdu není?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod jana00909 25. 11. 2020 20:35

upřímně nevim..nabídek je všude plno, ale potom zjistím, že tam nemají pokrytí a nebo je to firma, která nemá moc dobrý recenze ohledně rychlosti, podpory atd.. Tak moc netušim koho vybrat
jana00909
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 25. 11. 2020 21:15

Jestli se stěhujete do domu s více byty, pak bych se poptal domovníka, případně souseda. Může tam být dostupná nějaká forma WiFi (bezdrátové připojení). DSL bych dnes bral jako poslední možnost.
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod jAY 29. 11. 2020 07:46

Pokud dsl tak nejdříve informativně ověřit rychlost zde.
Pak pročíst srovnání zde a přímo se informovat u jednotlivých operátorů.
Každá vyspělejší technologie je k nerozeznání od magie.
jAY
Junior