VDSL dostupnost bondingu?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod EmSí 16. 7. 2021 09:58

Zdravím,
mám doma VDSL 50 od O2

když ověřuji dostupnost možného zrychlení - bonding, na stránkách poskytovatelů se mi zobrazuje

CETIN - až 50 mbit
O2 - až 50
METRONET - až 50

365INTERNET - až 100

internet365 kecá nebo proč?
Díky
EmSí
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 16. 7. 2021 11:53

A proč by měl kecat?

Obyčejný modem max 50 mbit terminátor je 2x50 mbit což je 100 mbit.

Samozřejmě jde o to zda na ústředně je volná další linka a zda k tobě do baráku vede kabel kde je volný pár aby jsi mohl použít bodning s terminátorem.

Jinak samozřejmě vše je to pouze teorie protože záleží i na kvalitě kabelu, délce atd.......

Pokud tam někdo nedá modem a nevyzkouší to tak stejně nezjistíš jak to pošlape.....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EmSí 16. 7. 2021 12:01

ano, to vím,

šlo mi o to, že když mají všichni stejné informace (možnost bondingu, terminátor atd) tak proč 3 řeknou 50 a čtvrtý řekne 100, když všichni jedou po stejných drátech

Jestli třeba o2 má stopku na bonding
nebo 365internet uvádí maximální možnou teroretickou rychlost nebo tak něco
EmSí
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 16. 7. 2021 12:32

To se musíš zeptat těch firem proč se to rozchází, my to nevyřešíme.

Cetin poskytuje nějaké údaje a firmy je přebírají a většina asi počítá s jednou linkou a internet365 počítá asi s terminátorem s bondingem.

Ale jak říkám pokud se tam na linku nedá modem a nevyzkouší se to tak stejně nic nebudeš vědět.

Jednoduché řešení je objednat to přes internet a v případě že nebude rychlost vyhovovat to můžeš do 14 dnů zrušit případně se s ISP domluvit na nižší rychlosti když tam ta původně koupená nebude fungovat......

Prostě je to reklamština rychlost až ................ a to že to tak bude šlapat ti nikdo nezaručí a i cetin má v mapách celkem zmatek v naší ulici mám já max 50M a vedle barák má napsáno max 100M.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod EmSí 16. 7. 2021 13:07

ok, díky
EmSí
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zajDee 20. 7. 2021 19:36

CETIN asi pet mesicu nenabizel bonding 2x50. Pak ho nabizet zacal, ale sam na svem webu (zrychlujemecesko.cz) bonding neukazoval. Ted zase konecne zacal - co Vam ukaze zrychlujemecesko.cz dnes? To je relevantni a aktualni udaj.

Dalsi aktualni udaj poskytuje kontrola dostupnosti DSL u T-Mobilu - bere to on-line primo z databaze CETINu.

U 365internetu jsem parkrat videl "nacachovany" udaj z minulosti. Neaktualni.
-= Nic není tím, čím se zdá být =-

Jsem mobilní maniak :-)
zajDee
Junior

Odeslat příspěvekod EmSí 21. 7. 2021 06:43

vývoj:

předvčírem mi změnili rychost
z 50/5 na 50/10 ("reálně" 48/8)

cetin i O2 už ukazují dostupnou rychlost 100/20

tak zkusím poptat cenu
EmSí
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Radmal 23. 7. 2021 10:20

Super, jsem rád, že jsem na toto vlákno narazil. Taky o bondingu přemýšlím a na mapě mi před časem zmizel. Tak jsem to znovu kontroloval a už to na jejich mapě vidím. Díky
Radmal
Junior