Vodafone (exUPC) má celkem výhodnou nabídku internetu... kterou se mi ale nepodařilo objednat.
Konkrétně šlo o tarif 300 Mb/s za 462 Kč a 500 Mb/s za 560 Kč (včetně pronájmu modemu).
Dříve 629 Kč, resp. 929 Kč.
Berte to jako věc k pobavení - jak probíhá a nakonec neproběhne objednávka
Zároveň to berte jako info pro uživatele starších tarifů UPC, že je možné si je zkusit vylepšit. Pokud budete mít štěstí.
V zákaznickém portálu (ex UPC) jsem objevil nabídku na rychlejší pevný internet - 300 Mb/s za 462 Kč/měsíc. Vzhledem k tomu, že momentálně platím za poloviční rychlost částku (i po věrnostní slevě) o pár korun vyšší, je to pro mne zajímavá nabídka (proč nemít dvojnásobnou rychlost za prakticky stejné peníze).
Bohužel, realizace objednávky je (nepochopitelně) složitá a zatím skončila v slepé uličce...:
a) Tarif nelze aktivovat přímo ze zákaznického portálu
Přestože možnost objednat vidím jako přihlášený zákazník ze zákaznického portálu Moje exUPC, tak v objednávce mohu jen zanechat své číslo a souhlas s oslovením - s tím, že mne kvůli objednávce někdo bude kontaktovat (proč to nejde vyřídit přímo v zákaznickém portálu?). Obratem přichází SMS s tím, že jsem dal souhlas s obchodními nabídkami (OK) do února 2022 (na půl roku dopředu - to není úplně OK).
b) Místo dokončení objednávky nový kontakt
Po několika dnech dostávám telefonát z čísla 778 717 155 (OK). Hovor ale nic neřeší, pouze dostávám další kontakt na číslo 421 005 100, na které si mám zavolat a řešit to na něm (nechápu, proč takhle složitě).
c) Číslo pro dokončení objednávky neexistuje
Při volání na sdělené číslo 421 005 100 dostávám hlášku/tón neexistujícího čísla (při volání jak z mobilu, tak z pevné). Není ani možné se dovolat zpět na číslo, které mne kontaktovalo.
Pak nemají být operátoři Vodafone call centra vytíženi a obtížně dovolatelní, když se kolem jednoduchého povýšení tarifu dělají takové zbytečnosti a nic se přitom nevyřeší.
Zadal jsem si tedy z moje exUPC znovu požadavek na kontakt, ale nevím, jestli to systémy nehodí do koše jako "opakovaný, resp. vyřízený" požadavek. Stay tuned.