Odložené řešení výpadku Vodafone

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod matyas139 11. 9. 2021 10:21

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda je nějaká přiměřená ochrana proti ignoraci výpadku optického internetu od Vodafone.

Včera cca před 12 odpoledne vypadl. Krátce po té se objevila hláška, že je v lokalitě problém a bude vyřešen do 14:00 (řekl jsem si ok v pohodě stane se). Ve 14 stále nic a termín řešení odložený na 15:00. Takto to šlo celý den (stále jsem si říkal v pohodě, to se zkrátka stane, práci odložím atd.)

Předposlední prodlouží termínu bylo ve 20:00, kdy svítilo vyřešení ve 22:00.

Tady začíná legrace, cca v 9 večer si nejspíš technici ve Vodafonu řekli, že už je dost pozdě a nebudou si kazit náladu na víkend, nebo možná spěchali na party... Rozsvítil se termín vyřešení na pondělí! Dnes se nic neděje, takže to opravdu vypadá, že před víkend prostě nemakaj... Výsledný výpadek tedy bude trvat od pátku 12:00 do cca pondělí 14:00.

To už mě rozhodně v klidu nenechává. Mohu se nějak bránit?

Díky
matyas139
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mirha 11. 9. 2021 10:42

Asi ano, ale nikdo neví, co máš napsané ve smlouvě. Nastuduj, a podle toho jednej.
mirha
mirha
Junior

Odeslat příspěvekod polda 11. 9. 2021 11:33

Nejspíš nejseš v lokalitě jedinej. Pravděpodobně odeslo zařízení které o víkendu neseženou. Je jim jasné, že bude volat spousta nespokojenych zákazníků takže na párty opravdu nešli. Jaká lokalita? Plzeň?
polda
Junior

Odeslat příspěvekod zajDee 11. 9. 2021 19:44

Muzete zadat kompenzaci, ale bude to par desitek korun dolu z mesicni fakturace. Na domaci kabelove pripojce (ne, neni to optika) jsem to taky zazil, je to celkem bezny jev. Jednou to bylo nepouzitelne pul mesice.

Muzete hlasovat penezenkou a odejit k jinemu operatorovi (na jinou technologii), pokud je u vas dostupna.

Pokud mate dostupnou nejakou mobilni sluzbu od Vodafonu, muzete zkusit poptat "neomezena data na dobu vypadku", ale velkou sanci tomu nedavam (TM to treba umi uz nekolik let, dlouho to bylo jen na pozadani, dnes je to "soucasti tarifu").
zajDee
Junior