Vodafone - Jak na internet bez pronájmu modemu?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod BOROCOMP 24. 7. 2024 17:17

Bohužel v ČR není modemová svoboda jako v vyspělých zemí EU. Operátor se vám snaží vnutit jejich modem, protože z účtovaného nájemného, má každý nějakou tu kačku, od prodejce až po technika, tak každý z každého pronájmu má nějaké to procento do kapsi, vím to protože jsem pro ně pracoval a možná ještě budu pracovat, takže pronájem je nutné brát jako součást paušálu a o tom to vše je. Zákazníci se musí umět bránit (bojovat) a vydobít si modemovou svobodu, nic není zadarmo. ..
BOROCOMP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod r34ktor 24. 7. 2024 20:48

Vodafone použití vlastního modemu umožňuje. Viz https://www.vodafone.cz/pece/internet-d ... tni-modem/. Jen musí splňovat předepsané požadavky a není k němu poskytována technická podpora.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod BOROCOMP 25. 7. 2024 17:17

Oficiálně ano můžete mít svůj modem, ale je tu velké ALE, ale od technika výše vám všichni budou házet klacky pod nohy, aby jste si vzali modem - router do pronájmu, opravdu vím o čem píši. Od technika výše všichni mají procentíčka z pronájmů.
BOROCOMP
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 25. 7. 2024 18:47

Nějak nechápu kde je problém, proč se snažíte pronájmu vyhnout?

U T-mobile mám jejich modem který je nastaven v bridge a za ním mám svůj router, poplatek za modem v bridge režimu 0,- kč. (Na optice)

Na jiné lokalitě mám DSL modem kde platím pronájem protože jsem chtěl i USB klíč se záložním LTE spojením, jinak na DSL jsem mohl mít svůj modem, ale musel bych řešit záložní LTE za které bych platil tak jak tak (s pronajatým modemem mám LTE zdarma).
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dayslypper 14. 9. 2024 02:58

soban: Nějak nechápu, kde je váš problém, že sem do Vodafone tématu cpete T-Mobil, kde byste měl předpokládat, že to funguje jinak. A taky, že jinak funguje.
dayslypper
Junior

Odeslat příspěvekod soban 18. 9. 2024 17:19

A já zase nechápu že když se vám nelíbí politika nějaké firmy (kvůli pronájmu modemů) tak si přece můžete jít k jiné firmě která to má jinak.

U optiky nevím že by někdo umožnil soukromý GPON.

A u DSL můžeš mít vlastní modem u všech firem (pokud se v posledním roce něco nezměnilo).
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kajer 18. 9. 2024 21:04

S "U optiky nevím že by někdo umožnil soukromý GPON." ti mohu pomoci a rozsirit obzory...zde...
+ na forech venujicich se ISP se doctes vice...
kajer
Junior

Předchozí stránka