Nenačítají některé stránky

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ricin 9. 8. 2023 21:06

Zdravím, mám poslední týden problém si výpadky internetu od Vodafone. Dnes jsem i měnil jejich modem za nejnovější, ale mám problém s tím, že se mi nenačítají některé stránky (bazos.cz) a některé úplně normálně rychle ( seznam.cz). U těch, které se nenačtou nebo načtou velmi pomalu hodí chybu "connecting time out" a pak se za čas načte (cca po minutě). Mám router od Vodafonu s wifi a je jedno jestli chci načíst stránku s noťasem přes kabel či wifi u obou možností vždy stejné weby nenačte nebo pomalu. I přes telefon stejně ( FB, seznam... OK, bazos nenačte). Zkoušel jsem podle návodů změnit DNS na ten od Google. Nepomohl restart routeru. Nepomohl vypnout firewall ani antivir. Nemá někdo nápad, co by to mohlo způsobovat ? Už si nevím rady. V baráku máme z toho Vodafone routeru rozvedené kabely do další dvou pater a dalších dvou wifi routerů. Vždy bezchybně fungovalo, poslední dobou z ničeho nic přestalo jet. Díky mockrát za info.
Ricin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod 5uch 9. 8. 2023 23:35

Jestli jste před tím výpadkem některých stráněk neměnil nastavení routeru a nebo notebooku, pak je chyba na straně Vodafone. Než je budete kontaktovat, zkuste, zda se to projevuje stejně i na jiném zařízení.
Moderátor, co pamatuje Siemens ME45
5uch
Junior

Odeslat příspěvekod Ricin 10. 8. 2023 08:22

Ještě mám jeden poznatek a to, že jsme vyzkoušeli od modemu Vodafone odpojit ostatní internetové kabely, které jdou k dalším dvou bytům a pak začal internet fungovat a vše načítat v pořádku, když byl přes wifi připojen pouze jeden PC. Při zapojení kabelu od routeru Vodafone k dalšímu bytu internet zase začal zlobit :hm
Ricin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 10. 8. 2023 10:50

Tak třeba zjistit co ty jiné routery mají za nastavení, zda se v tom někdo nevrtal.

Taky je možné že ti kolidují IP pokud jsi měnil router - možná tam mají jiné default adresy a vznikají konflikty.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý