Fiber Internet od T-Mobilu

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kytkato1 17. 10. 2023 10:49

Dobré dopoledne,
chtěl bych poprosit diskutující, kteří mají fiber internet od T-Mobile, jestli by se mohli podělit o své zkušenosti. Zajímalo by mě, jaké používají zařízení - pronajeté od T-Mobilum případne jej maji v bridgi a za ním svoje. Jaké dosahujete rychlosti inzerovaná versus reálná...
Děkuji
TKY
Kytkato1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 10. 2023 11:56

Bridge a vlastní router. Rychlost záleží na konkrétní lokaci, tzn zkušenost jiného uživatele z druhého kola republiky Ti pomůže podobně, jako když si tankujíce u české čerpací stanice prohlédneš ceny PHM v Emirátech.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod soban 19. 10. 2023 09:33

Na optice musíš mít jejich zařízení, takže jejich router přepnut do bridge a za tím vlastní router (mikrotik RBD52G-5HacD2HnD).

Pokut to budeš objednávat hned v objednávce uveď že chceš bridge, já to neudělal až později jsem zažádal o přepnutí které proběhlo bez problémů, ale pak jsem měl problém zjistit heslo pro připojení - než mi odpověděly byl jsem chvíli bez internetu.

Pokud ten jejich při montáži bude fungovat za začátku jako router, opiš si nastavení pppoe user a skopíruj si i heslo pokud to z toho rozhraní půjde.

Jinak bez problémů jediná nevýhoda že nemají na optice zatím IPv6 kdy bude nevím a za veřejnou IPv4 chtějí poplatek.

Jinak nic neblokují takže pozor klidně na tebe můžou útočit atd.... (u nej.cz blokují nějaké porty takže tam jsem to musel obcházet že jsem nějaké porty musel obcházet což byl opruz).
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jege 27. 5. 2024 16:00

Za kolik, jaká rychlost a na jak dlouho se dá v Praze domluvit Fiber od T-Mobile? Vím, že třeba v Liberci je to již od 120 Kč/250 Mb/s, přes 150 Kč/500 Mb/s až do 180 Kč/1000 Mb/s na 24 měsíců, ale v Praze to prý tak levně nedávají.

Mám teď kabel od Vodafone (UPC) za 254 Kč/250 Mb/s a k tomu modemrouter Vodafone Station za 50 Kč, ale ten má občas náhodné, několikasekundové výpadky a také nízký upload, tak uvažuji, že bych přešel spíše na optiku, ale za vyšší cenu a jenom na 1 rok to moc nemá smysl. Za třeba 150 Kč garantovaných na 2 roky by to bylo jiné kafe.
Apple iPhone 13 Mini 128GB Black|Apple iPad mini Cellular 256GB|Apple Watch Series 8 45 mm Cellular Graphite Steel|Apple AirPods Pro 2 (2022) | Apple MacBook Air 13,3"/M1/ 8GB/256GB/stříbrný.
jege
Junior