Má někdo zkušenost s internetem na doma od O2 a Air Box 5G?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod malachi33 26. 1. 2024 21:35

Ahoj, máte někdo tuhle službu nebo přímo tohle zařízení doma?
Zajímalo by mě pár věcí, které mi v O2 nechtějí říct a mlží, že to nemají odzkoušené :-) :-)

1. dá se SIM karta dodaná k tomu zařízení použít i v telefonu?
2. je použití SIM karty v praxi nějak omezováno polohou? Tzn, když bych modem vzal na chatu, jestli by fungoval i tam
3. dělá O2 nějaké problémy při vypovězení služby? Tzn, kdybych se např po 4 měsících rozhodl ukončit smlouvu, tak ji ukončím bez nějakých skrytých pokut a poplatků? S tím, že bych musel doplatit modem za 6k počítám.

Co jsem se dozvěděl, tak existují SIM karty s PIN kodem a bez PIN kodu. Ty bez PIN kodu by měly být asi jen pro modemy, je to tak?

Díky
malachi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lokomaster 28. 1. 2024 10:48

Něco málo bych k tomu možná říct mohl.

Pokud se jedná o připojení fixované na adresu, což se v tomto případě jedná, tak to počítá s nějakými okolními BTS, pokud to budete tahat na chatu, nebo v mobilu do práce, je dost možné že vám to těchto lokalitách nebude fungovat. Aspoň dříve to tak bylo.

Stojím si za tím, že v o2 jsou pěkné k*rvy, které se snaží člověka okrást kde to jde. Nicméně dneska už jim zákony tak nepřejí, takže zaplatíte modem a můžete smlouvu bez poplatků vypovědět.

Simkarty s pinkodódem, a bez.. To je asi jedno ne? Změněno zachvilku
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malachi33 28. 1. 2024 12:02

No mně právě řekl týpek na prodejně 02, že by to mělo být vázané na adresu ale zatím to fugnuje kdekoliv. Takže v podstatě neomezený mobilní internet neomezenou rychlostí za 199 Kč na měsíc. Aspoň na první půlrok. U těch SIM karet sám říkal, že jedny jsou bez PIN kodu a druhé s ním, zřejmě u těch bez PIN kodu nejde ani nastavit, nevím.
malachi33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 28. 1. 2024 13:26

U každé simky jde pin zapnout/vypnout/nastavit.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod eviljack 28. 1. 2024 17:06

Kamarád to vozí s karavanem a taky mu to funguje všude.
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Junior