řešení připojení k internetu přes 5G

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lokomaster 27. 1. 2024 13:16

ahoj,

řešil někdo připojení domu k internetu (tmobile sim) přes 5G, na místě kde je slabý signál?

moc nevěřím modemu od operátora, že bude mít dostatečný signál, prostě bych tam nejradši narval externí směrovou anténu, asi Poynting XPOL-2-5G, a nějaký modem do kterého půjde i zapojit.
Doporučili byste něco? (ty ceny jsou za 5g modemy zdá se docela hardcore, tak bych nechtěl úplně koupit něco nevhodného).

ktomu to budu muset z toho modemu natáhnout ještě do routeru cca 15 metrů, bude to přes lan v poho? případně jaký byste doporučili router?

díky
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 27. 1. 2024 20:41

Oni ti dají na pronájem. https://www.t-mobile.cz/podpora/technic ... ternet-lte

Včetně modemu,takže zbytečné něco kupovat. Leda něco použité po někom na bazaru.
polda
Junior

Odeslat příspěvekod lokomaster 28. 1. 2024 10:29

Jde o to, že tady už nenabízí "pevné připojení", z důvodu vytíženosti sítě. Můžeš si tu koupit leda klasický datový tarif a tu sim pak narvat(třeba) do modemu.
Nevím jestli tmobile nebo o2 teď.. Ale jeden operátor ti umožní modem koupit asi za 7, druhý myslím ani to. Každopádně to neřeší můj problém, protože jejich modemy neumožňují připojit externí anténu, což je na prd, vysílač mám asi 3km přes kopec a signál by nestál za moc.
Proto potřebuji asi sim+vlastní modem+nějakou smerovou anténu na střechu, pak to pofrčí teprve dobře.

Použité bych klidně tak koupil, kdysi jsem to tak řešil, jak jsem tady někomu pomáhal stejným způsobem zapojit internet přes 4g, problém je že 5g je relativně nová technologie, a to na bazaru jaksi moc není
lokomaster
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 28. 1. 2024 13:30

Nějak nechápu co řešíš, prostě objednám přes internet vyzkouším pokud nebude fungovat vrátím a pak budu řešit externí antény a podobně.....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 28. 1. 2024 16:40

Šak ten modem je včetně směrové antény...Huawei B2368-66
polda
Junior