VDSL modem ASUS DSL-AC88U ANNEX A nebo B a rychlost ?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martinh969 26. 7. 2024 17:14

Dostali se mi do ruky 2 ks techto modemu.
Jeden je ANNEX A a druhy je ANNEX B.
Zajimave je, ze funguji OBA.
Jak je to mozne ???

Jinak kdyz tento modem pripojim na telefonni linku vzdalenou 240 m od DSLAMu, spoji se s profilem V17a a net mi jede 120 Mbps.
Pokud pouziji Terminator a tento modem jakou router, tak mi to jede 240 Mbps.
Znamena to, ze kdyz Cetin prepne linku na profil V35b, pojede mi to taky tech 240 Mbps ?
Musi to udelat fyzicky v DSLAMu neboi to lez nastavit na dalku ?
Rad bych se totiz Terminatoru zbavil ato z nekolika duvodu:
1. obcas se sekne a je treba restart
2. blikajici LEDky nejdou vypnout tak jako na modemu
3. zere to zbytecne elekrinu

Dale bych chtel vedet, ktery modem si mam do budoucna nechat, ANNEX A nebo ANNEX B ?
Martinh969
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qw84 28. 7. 2024 09:32

Nech si terminátor, je to nejlepší možnost protože je certifikovaný Cetinem. On tak může monitorovat stav linky,je zaručená kompatibilta s DSLAmem. Pokud se seká zkusil bych se domluvit s ISP aby ti ho Cetin vyměnil. LED přelep páskou, spotřeba 5W tě snad nezabije. Pokud máš tarif až 250Mbit na jednoparovým vedení tak modem musí umět profil 35b. Pokud to máš dvouparový vedení (bonding 2x17a) tak tam terminátor musíš nechat. Za terminátor si dej co chceš. Cetin chystá další zrychlování nejspíš bude terminator druhý generace co bude umět bondovat profily 35b nebo bude g.fast na 240m se dostaneš na 500/100Mbit....takže cokoliv kupovat nebo si nechávat je v dnešní době blbost.
qw84
Junior

Odeslat příspěvekod Martinh969 28. 7. 2024 10:27

Zminovane ASUS modemy umi V35b.

Umi i G.fast, ale k tomu mi Cetin napsal, ze ho nebudou ani v budoucnu pouzivat,

Jinak co se tyce zrychlovani, tak tento tyden zvedl Cetin upload z 25 na 50 Mbps.
Martinh969
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qw84 28. 7. 2024 11:38

Tak v tom případě je to DSLAMem a kompatibilitou toho ASUSu. Terminátor je přejmenovanej Zyxel VMG4005-B50A upravenej pro CETIN a i když koupíš sám stejněj zyxel tak někdy nefunguje. Mají to nějak upravený nedostaneš se ani do terminátoru přes web na stav linky atd. a pravděpodobně to bude nastavnený i na dslamu pro konkretní model (MAC adresa, výrobní číslo atd.). Takže ASUS bys musel řešit individuálně přímo s technikem Cetinu pak by to asi jelo. Jinak to tuhnutí napiš svému ISP, že se ti seká terminátor on ti pošle technika a vymění ho. Uploud se měl od 1.8 u 250Mbit tarifů zvedat takže 50Mbit je už poměrně ok a máš kliku že jsi blízko dslamu. Poklud tedy nebudou nasazovat g.fast tak je to jasný a bude se bondovat 35b přes zyxel. Dokonce je už mají na webu ;-) https://www.zyxel.com/service-provider/ ... 0-b0gm4100
qw84
Junior