Rozdvojka internet

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod martinchylek 31. 12. 2024 19:03

Zdravím vespolek,
narazil jsem po instalaci dárků na problém, který mi přišel jednoduchý, ale podle výběru na netu asi není :)

Mám vytažený internetový kabel od routeru do obyvaku (cca 30 metru pres zdi a patro). Ten šel do O2tv, ted jde primo do televize. Potreboval bych ho ale rozdvojit (cca 1m pred televizi), abych nemusel zase tech 30 metru protahovat, ale jen na konec primo u prijimace napojil dalsi kabel do dalsiho zarizeni.

Hledal jsem rozbočovač, ale ja tam často napsáno, že "nesouloží k rozdvojení připojení k internetu". To mě mate.

Shrnutí: 30m internetový kabel, na jednom konci router, na druhém konci potřebuji rozdvojit do dvou zařízení.

Všem děkuji
Auto: VW Passat Variant B8 (2020)
Moto: Suzuki V-Strom 650 (2007)
MMania: Xiaomi 13T
Živě (PC): Acer Aspire 5
martinchylek
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 31. 12. 2024 20:26

Potřebuješ tam aktívní prvek k rozbočení a tím je SWITCH (např TP-Link LiteWave LS105G) a dva kratší kabely UTP CAT5e k těm zařízením.

Musí ale router přidělovat aspoň takový počet IP adres, jako budeš mít kusů TV atd.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sodrak 1. 1. 2025 12:22

Obrázek

Presne takýmto spôsobom to mám riešené doma. Do pozície 5 som strčil internetový kábel ktorý mi končí v obývačke pri televízore. Do pozícii 1 som pripojil TV, do 2 počítač v inej miestnosti do 3 internetové rádio a 4 mám zatiaľ voľnú. Všetko funguje v naprostom poriadku a presne tak ako sa očakáva.
Sodrak
Junior