ADSL od Cesk. telecomu - rychlost

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tomp 19. 7. 2005 06:25

Zdravim, uz asi mesic a pul mam od Telecomu ADSL, agregace 1:50, 512/128kbs. Celkem pravidelne si merim rychlost a jeste nikdy jsem se nedostal pres 200kbs. Je mi to divny, protoze merim i v noci,aby nemela takovy vliv agregace. Navic jsem v malym meste(cca 15tis.obyv.), takze tady moc lidi ADSL mit nebude. Docela me to stve, necekal jsem, ze budu litat 512 ale tech 300 aspon.
Naposledy upravil tomp dne 19. 7. 2005 21:25, celkově upraveno 1
tomp
Junior

Odeslat příspěvekod Fidel.Kastrol 19. 7. 2005 06:38

Asi by jsi se mel obratit na CTc.. jelikoz toto mi normalni neprijde.. kdyz jsem od nich mel 512 tak jsem temer pokazdy nameril pres 400kbits... ted mam 1Mbit a pri full speed vetsinou namerim pres 800kbit
Fidel.Kastrol
Junior

Odeslat příspěvekod pavesely 19. 7. 2005 06:39

Mám totéž co ty 512/128 taky od Telecomu. Naměřená rychlost kolem 440/90. Někde jsem četl, že reálná dosahovaná rychlost adsl může být až 80% udávané. Takže až 410/100. Tvoje rychlost je hrubě pod. Volej na Telecom ať to řeší.
pavesely
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TomasT 19. 7. 2005 07:28

A co by jako mel Telecom resit? On zadnou rychlost negarantuje nanejvys 512/50=cca 10kbit :-) . Pokud vam to jede 200kbi tak jsou proste soucasne pripojeni 2-3 lide z tech 50 co s nimi tu 512 sdilite.
Telecom neni charitativni organizace ale spis zlatokopove, takze kolik platit mate ve smlouve presne,ale nejake garance rychlosti to ne.
To ze jste na malem meste muze byt spis minus - k ADSL tam neni zadna alternativa takze se k nemu pripoji vsichni kdo chteji na Internet
TomasT
Junior

Odeslat příspěvekod vilik 19. 7. 2005 08:21

Možná to souvisí s agregací a počtem obyvatel. Tím, že žijež ve městě, kde je 15 tis. obyvatel, se snadno naplní agregace a je větší pravděpodobnost, že se sejde víc "stahovačů" v agregaci, tím větší vytížení a pomalejší net. Jsem z vesnice, která má asi 1700 obyvatel. Je tady Wifi a ADSL nemá tolik lidí. Troufám si říct, že agregace není naplněna. Také je to znát na rychlosti. Stabilně jede 800kbs. Ale v každém případě bych kontaktoval Telecom.
vilik
Junior

Odeslat příspěvekod DigitalDooM 19. 7. 2005 08:25

jj jediné co máte garantováno je že by to nemělo nikdy klesnou por 64kb/64kb :) a hlavně je u ctl garantován FUP :)

já mám 1024/256 a ani ta ,,vodomerka" na zive mi nenamerila vic jak 890kb/s ale reálně sem tu jestě neviděl víc jak 500kb :(
Šéfredaktor webmagazínu
//CPU:AMD X2 6000+ MB: GigaByte GF5900SLI - RAM:2x1024MB Geil 800Mhz CL4 - GK:ASUS GF8800GTX - HDD:2xWD250KS 1xWDRaptor74GB - ZDROJ: TT 750W - CRT Dell21"Trinitron
DigitalDooM
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Strenght 19. 7. 2005 18:34

Vyvratil bych nektere nesmysly co zaznely v tomhe threadu..
1)Agregacni body jsou v ČR tusim 3 tudiz nema velikost mesta apod. zadny vliv..
2)Agregace se nedeli 512/50, nevim jak to je ale rozhodne pro 50 lidi neni 512kbps
3)Ta rychlost by odpovidala prvnimu stupni FUP ale vzhledem k tomu ze to meris uz mesic a pul zak se rozhodne ozvi na Telecomu, je mozny ze te skrtej na 256, nekdo to tam proste moh pomotat, pripomen se..ja mel dotedka 512ku a pres 400kbps to behalo vzdycky..
Strenght
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michelin 19. 7. 2005 19:02

souhlas se Strenght :) cin presne podle jeho navodu :mrgreen:
Poslední věta před smrtí: "Pusť mě k tomu, já tomu rozumím."
michelin
Junior

Odeslat příspěvekod Honza K. 19. 7. 2005 19:57

Ověřil bych si, že skutečně máte 512/128 a ne 256/64.
Honza K.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tomp 19. 7. 2005 21:22

tak jsem mluvil s telecomem. Nejdriv me hodinu vysvetlovali, ze tam je FUP a agregace a ze mi muze bezet na pozadi nejakej rezidentni program, co to zpomaluje atd atd atd.....
No nakonec ale (po mem nalehani a odpalkovani vsech jejich pripominek) slibili, ze poslou technika, aby proveril linku, tak jsem zvedavej, co se bude dit. kazdopadne diky za reakce
Spokojený uživatel ACERu :-)
tomp
Junior

Odeslat příspěvekod michelin 19. 7. 2005 23:59

hlavne ze se ti povedlo je k necemu rozhoupat :mrgreen:
Poslední věta před smrtí: "Pusť mě k tomu, já tomu rozumím."
michelin
Junior

Odeslat příspěvekod Fidel.Kastrol 20. 7. 2005 06:10

JO... ale za toho technika vyplaznes 600 :o( ale doufam, ze to aspon pomuze
Fidel.Kastrol
Junior

Odeslat příspěvekod wocis 20. 7. 2005 07:23

nenaletet na reklamni kecy telekomu a poridit to od nekoho jinyho.
copak je normalni aby se zavadelo FUP uz po stazeni 2GB (myslim ze u telekomu to tak mate, ne?) - sice se to teda kazdej tejden "nuluje" ale stejne..
nastesti jsem poridil od nextry 2048/256 meraky mi standarne ukazujou 1840-1950 a realne stabilne sosam 226kB/s.
ping po cz prumer 13ms lost packet za vcerejsek 0%.[/i]
wocis
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Strenght 20. 7. 2005 08:55

wocis - No ja s rychlosti, pingem ani packet lossem nemam o Telecomu problemy, FUP se mi zavadi ve dvou vlnach nejdriv po 2 GB mi to padne na 512 a po dalsich 2 na 64, momentalne jim fup nefacha tak taham jak o zivot:) Fup je trosku moc utazenej chtelo by to tak po 5 a 5GB, ale pokud vim tak u Nextry to neni o moc lepsi pokud nejedes pres sit Telenoru..
Strenght
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wocis 20. 7. 2005 11:20

bohuzel pres telenor nejedu (v tom vidlakove kde bydlim to nejde), do posledni chvile jsem se klepal jestli u me pujde aspon adsl na platforme telecom.
nextra ma u meho tarifu fup az po stazenych 20GB (pocitany oba smery) + moznost si dokoupit nadlimit 50kc za kazde 2GB navic.
prislo mi to jako nejrozumejsi nabidka z toho co jsem vybiral (nextra, tiscali, skynet).
jeste ta agregace - je to priblizne tak ze vetsinou tech 50 nebo 40 lidi sdili 4nasobek sveho tarifu (neni to presne a je to u kazdeho providera ruzne). takze kdyz mas 512 tak tech 50 lidi sdili 2mbitovou lajnu takze si muzes spoctnout kolik by ti to melo jet kdyby vsichni sosali (41kbps).
jak jsem psal o tech ping odezvach - to jsem psal jenom proto, ze jsem to ani takhle pekne neocekaval. mel jsem net naposled nejakou wifinu a ta teda jela jak kdy, pak obyc modem - tam to jelo nikdy nikdy, a v praci pevna. Byl jsem pripraveny na ping 70 - 100 a byl jsem smireny s tim, ze si nezaparim moc po netu, ze to spis bude na sosani a na praci (jinak https://wocis.bluedreams.net < router za adsl modemem).
wocis
Kolemjdoucí

Další stránka