ADSL linka nepříjemně píská

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lzap 29. 11. 2005 10:21

Zdravím,

máme v baráku dvě linky (instalované Telecomem) a když jsem na jednu připojil ADSL modem, ve spodním aparátu to různě píská tak, že se nedá používat. Setkal se s tím někdo?

Díky za rady a tipy
lzap
Junior

Odeslat příspěvekod boss-ivoss 29. 11. 2005 12:30

Taky zdravím.

Nepochopil jsem, jakým způsobem ty 2 linky jsou nainstalované a propojené. Jsou to 2 úplně oddělené, nějaká podvojná, nebo jak to je ?

Pokud je ADSL modem připojený na stejnou linku jako telefon, předpokládám že bys měl ještě dokoupit tzv. splitter, který odděluje frekvenční pásma telefonního hovoru a intenetu... (odhadem 200,-).

Snad jsem poradil... :-)
boss-ivoss
Junior

Odeslat příspěvekod lzap 29. 11. 2005 12:49

Splitter mám, je to jedna linka ve dvou patrech (paralelní linka?)...

Šumí to strašne, ale vše funguje. Nevim, jestli si mám zvát Telekomáka, nebo jestli tam mám nějaký problém...
lzap
Junior

Odeslat příspěvekod Gejza (novy) 29. 11. 2005 13:26

Měl by jsi to zapojit tak aby první co na drátech doma máš byl spliter, z něj pak budou pokračovat jedny dráty k telefonním přístrojům a druhý k ADSL modemu. Pokud to tak je zkus telefony mezi sebou vyměnit, nebo může být vadný spliter.
Gejza (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod botepidemic 29. 11. 2005 13:30

lzap píše:Splitter mám, je to jedna linka ve dvou patrech (paralelní linka?)...

Šumí to strašne, ale vše funguje. Nevim, jestli si mám zvát Telekomáka, nebo jestli tam mám nějaký problém...
botepidemic
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xixo(smazano) 29. 11. 2005 13:46

IMHO ten adsl signal jde i do podvojny linky, tudiz by pomohlo poridit jeste jeden splitter (ktery bude akorat odrezavat adsl pasmo) a i druhy telefon zapojit pres nej.
xixo(smazano)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Freaky.B 29. 11. 2005 14:09

musis budto dokoupit dalsi splitter na tu druhou (mozna paralelni) linku,
a nebo ten splitter co mas, zapojit nekam na privod do domu :-B
Freaky.B
Junior

Odeslat příspěvekod Cameltosis 29. 11. 2005 14:16

pokud jsou naistalovane a pripojene telecomem, nemely by davat ke kazde adsl sade splitter? uz jsem jich prebiral dost, tak vim ze musi !!!
__Maďarský překlad slova WINDOWS__

Ámerikái Gateszkárus havária sistémusz neseremét (AGHSN - traduje se že takhle nadávají maďaři když se jim to kousne)
Cameltosis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod J-o-U 29. 11. 2005 14:27

Telecomaka nevolej, byl by to placeny servisni vyjezd :wink:
J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod dddmmm 9. 6. 2006 18:45

mám podobný problém

přivedená linka zapojená do spliteru do line, z něj dsl do modemu, a druhej vývod (phone) do telefonu. myslím že nejsem tak tupej a je to dobre.

jenze když je modem zanutej tak telefon hučí, qičí,píská, no šílený. slovo není slyšet. když jsem zapnul telefon nahlas, tak se dítě rozbrečelo. přitom zvedání telefonu ani volání nijak adsl linku neovlivnuje, jede bez problémů.

problém je že se nedá použít telefon.
co s tím?
dddmmm
Junior