Připojení 2 PC na jeden kabel RJ45

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Proki 5. 2. 2006 22:01

Zdravím, doma mám dvě PC, ale pouze jeden kabel RJ45 pro připojení do interneru. Proto se chce zeptat, jestli nevíte, ja do internetu připojit oba dva najednou. Musí to být ale co nejlevnější. Neexistuje nějaká zásuvka, která to umožňuje rozdvojit? Fungovalo by to? Nebo použít switch? A popřípadě jaký? Poraďte prosím, fakt si nevím rady.
Proki
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 5. 2. 2006 22:02

Jedine router.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod Proki 5. 2. 2006 22:11

p0etrik píše:Jedine router.

Myslím si, že ten je pro mě zbytečný, já potřebuji jen připojit ty dvě PC na jeden kabel
Proki
Junior

Odeslat příspěvekod christian 5. 2. 2006 22:13

Jenze je to jedina moznost.. Sdileni jednoho kabelu je nesmysl.. Nevim jak by to fungovalo..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Petr-s 5. 2. 2006 22:17

Proki píše:Myslím si, že ten je pro mě zbytečný, já potřebuji jen připojit ty dvě PC na jeden kabeld/quote]

Záleží na Tvém providerovi. Třeba u toho našeho stačí zaregistrovat druhou mac-adresu, připojit switch (cena asi 350 Kč) a jede to.
Petr-s
Junior

Odeslat příspěvekod Proki 5. 2. 2006 22:21

Petr-s píše:
Proki píše:Myslím si, že ten je pro mě zbytečný, já potřebuji jen připojit ty dvě PC na jeden kabeld/quote]
Záleží na Tvém providerovi. Třeba u toho našeho stačí zaregistrovat druhou mac-adresu, připojit switch (cena asi 350 Kč) a jede to.a/quote]

S providerem je to v pohodě, na ten kabel si můžu připojit kolik počítačů chci.
Proki
Junior

Odeslat příspěvekod vasek 5. 2. 2006 22:22

Já mám třeba jenom jeden možná MAC = jednu IP, takže mám router se switchem. Za 2000,-, ale i s wi-fi.
Jinak bys to mohl sdílet přes jeden počítač, který by musel být zapnutý, kdyby ten druhý chtěl na net. Znamenalo by to druhou sáťovku a pohrabat se v nastavení widlí a nastavit sdílení netu.
vasek
Junior

Odeslat příspěvekod Proki 5. 2. 2006 22:27

vasek píše:Já mám třeba jenom jeden možná MAC = jednu IP, takže mám router se switchem. Za 2000,-, ale i s wi-fi.
Jinak bys to mohl sdílet přes jeden počítač, který by musel být zapnutý, kdyby ten druhý chtěl na net. Znamenalo by to druhou sáťovku a pohrabat se v nastavení widlí a nastavit sdílení netu.a/quote]

To sdílení netu je docela nereálný. Takže asi koupim ten switch. Ten router se mi zdá zbytečnej, vždyť to stejně bude připojený na jeden kabel a podle mě to ten switch zvládne taky a kolize na síti by nastat neměly. Kdyžtak mě opravte.
Proki
Junior