Nové FUP Český Telecom - už mu vážně nerozumím

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Radek E. 11. 2. 2006 19:14

Mám tarif IMPULS a takto by to mělo fungovat:
Období měsíční, od 1. do 31., datový limit 1 GB, limitem se rozumí přijatá i odeslaná data.
Obrázek

Čemu nerozumím? Tomu jak to funguje u mě. Na počítání dat mám Connection Meter. Údaje ze včerejška - počítadlo překročilo 1 GB dat (přijátá i odeslaná - přijatých cca 900MB). Druhé počítadlo, které používám TMCC (T-Mobile) ukazuje cca 770 MB (přijatých 700 MB.)
Poslední počítadlo je to oficiální v mém profilu na stránkách telecomu https://konto.telecom.cz. Zajímá Vás kolik včera ukazovalo? Ukazovalo 331 MB za tu stejnou dobu.
Otázka 1 - jaká data se tedy počítají a proč takový rozdíl?

Dnes jsem se podíval na stav datového limitu. Podělím se s Vámi.
Obrázek
Otázka 2 - proč týden začal včera - dnes?, proč sloupeček stažených dat klesnul kamsi k nule a proč ukazuje 11MB z 1GB? Kde je těch předchozích 331 MB?
Otázka 3 - nezměnil Telecom nějakým způsobem FUP:

Závěrem...IMPULS v nové podobě mám aktivní již 10 dní. Děkuji každému za reakci.
Naposledy upravil Radek E. dne 11. 2. 2006 19:20, celkově upraveno 1
"De Funès"
Radek E.
Junior

Odeslat příspěvekod christian 11. 2. 2006 19:18

Ja ti to reknu asi takhle.. To pocitadlo stoji za ho.. a nema cenu ho resit.. Pokud mas moznost si to sam merit tim lepe a tohle bych neresil.. Uz mi nekdo rikal,ze to nemam vubec resit,ze to stejne ukazuje blbe a bude..

btw. v novym tarifu se ma pocitat uz po mesicich.. :lol:
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 11. 2. 2006 19:25

OK, spoléhám se na svoje počítadlo, ale zas musíš uznat, že je zásadní rozdíl, když Conn Meter ukazuje moje limitní Giga, zatímco Český Telecom se blíží ke 350 MB.
Opravdu se FUP bojím, protože tím by pro mě do konce měsíce skončila ČT24, Skype or Radio over internet.
"De Funès"
Radek E.
Junior

Odeslat příspěvekod christian 11. 2. 2006 19:30

Ja ti to reknu asi tak.. Proste ty udaje v tom pocitadle mi nikdy nesouhlasily se skutecnym prenosem..

btw. Ja mam FUP 8GB a po prekroceni se mi z toho stane "lepsi" DIAL-UP tak se toho boji asi kazdej..
A opravdu tyhle FUP nejsou dobry na sledovani on-line televizi nebo poslouchani radii, protoze ten traffic je docela velkej..
die('Hacking attempt');

Kdo se chce zapojit do alpha testu nové verze aplikace SuperFórum pro Android, napište mi soukromou zprávu.
christian
Junior

Odeslat příspěvekod Malkovich 11. 2. 2006 19:34

Já jsem Žlutému ďáblu přestal rozumět už před dvěma lety,když jsem jim hodil pevnou linku pod nohy. :-B :lol:
Jedu bezdrát 768/512 bez omezení za poloviční cenu než pevná linka.
Telecom měl vždy tendenci někoho omezovat.
Kdy jim konečně dojde,že o zákazníky se musí bojovat a ne jim házet klacky pod nohy.Proč stále někoho omezují,ať již ve stažených datech nebo vysokém paušálu.Já jsem s nimi měl také neustále problémy
a tak jsem to skončil.Další ukázkou jejich neschopnosti bylo,jak dlouho jim trvalo,než vyřešili problém přesměrování na drahá linky a kdo ví,jestli to už vyřešeno je. :-/
1.CPU AMD Athlon 64 3700+ ,Gigabyte GA-K8N Ultra-9,Gigabyte GF9600GT
Case Gigabyte AURORA ,Seagate 80+500GB ,LCD monitor LG L245WP-BN, 24" 1920x1200 full HDMI,Creative SOUND BLASTER AUDIGY 2 ZS,Logitech Z-2300 2.1 200W RMS, THX, DVD±R LG GSA
Malkovich
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 11. 2. 2006 19:47

Když jsem měl Telecom a FUP limit měšičně 16 GB tak jsem se bavil tím o kolik dokážu svůj limit přesáhnout. Někdy sem se dostal až na 50 Gb měsíčně. (jednálo se o limit 4 GB týdně a týdenní interval)
V době kdy jsem to měl to měřili jen jendou denně vždy večer.
Byly týdenní limity. Takže jsem 6 dní stáhnul těsně pod limit. A poslední den jsem jel co to jen dalo. Utli to až po půlnoci. Takže jsem za poslední den stihnul stáhnout dvakrát tolik než byl limit. No byla to sranda. samozřejmě nikde jsem se o tom nebavil aby to nespravili.
:-)
Tolik k FUPu u ČT.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 18. 2. 2006 10:33

Jsem tu ještě jednou, třeba to pomůže těm, kteří z toho taky nejsou dvakrát moudří.

Český Telecom mě ujistil, že FUP je měsíční a jinak to ani nemůže být. Týdení limity byly zrušeny.
I přes to, v sobotu ráno (nulování tedy neprobíhá ze čtvrtka na pátek jak tomu bývalo) bylo počítadlo opět vynulováno.

Obrázek

Zatím si tedy hlídám graf přenesená data za období od prvního v měsíci, ten potom vypadá takto:

Obrázek

Jen pro upřesnění, podle connection meteru dnes překročím 2 GB. Spoléhám se tedy na to, že Telecomácký počítadlo ukazuje přibližně třetinu skutečně přenesených dat a limit FUP tak u mě začíní u 3 Giga.
Naposledy upravil Radek E. dne 18. 2. 2006 16:36, celkově upraveno 1
"De Funès"
Radek E.
Junior

Odeslat příspěvekod digiman (novy) 18. 2. 2006 10:55

no tak to jsme na tom podobně co se týká toho ukazování ale já mam ještě starej system a pokud bych zjistil nějaký nesrovnalosti třeba že bych měl starou rychlost a novej fup tak bych je asi hnal jinak co se týká toho ukazatele tak mam ten samej pocit že jin to poslední dobou nějak zlobý jelikož mi taky píše že jsem překročil fup a jede furt na 100% tak nevim ale maj v tom nehoráznej bordel tak jsem zvědav jak je to s tim FUPem
digiman (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod ptth 18. 2. 2006 11:41

neni to nějak sakra málo, na 512kbps jen 1 gigo měsíčně? To je opravdu jen na surfování a to ještě s odřenýma ušima,ne,
ptth
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 18. 2. 2006 16:40

No tato rychlost je určena lidem, kteří až tolik nevisí na netu - jako já. Jenže jaksi zapomínají, že běžnou věcí je skype, rádio přes net, nebo televize. Tam je giga opravdu k ničemu.
"De Funès"
Radek E.
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 18. 2. 2006 17:22

Hlavně, že podle ČTc ty limity stačí 99% lidí :):):) Třeba už se dala do kupy nějaká AntiČTc organizace a sabotuje ji zevnitř špatně nastavenými počítadly FUP a jejich týdením resetováním místo měsíčním :) Nejvíc mě pobavilo, jak bývalý generální ředitel Berdár dostal konečně přes hub* :)
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Odeslat příspěvekod kaytee 18. 2. 2006 17:35

Ono neni divny, ze CTc tvrdi, ze 99% lidi staci ty limity..ja bych velice rad poslouchal radio pres net, koukal na TV, ale protoze mam maly limit, tak to proste delat nemuzu..nemuzu si dovolit pustit TV pres net a promrhat si cely limit nekdy na zacatku mesice abych pak po cely zbytek mesice byl jako na dial-upu. Proto to nedelam a pouzivam ADSL jen pro web, mail, icq, semtam skype..no a kdyz si pak CTc vytahne vyuziti limitu tak treba konkretne u me vidi, ze ho nevyuziju na maximum...ale ne kvuli tomu, ze bych toho neumel vyuzit, ale proto, ze nemuzu svoje pripojeni vyuzivat k takovym vecem, k jakym bych rad..
kaytee
Junior

Odeslat příspěvekod Radek E. 18. 2. 2006 17:44

Ano, to je přesně ten důvod. Ale já být vámi, také sleduju množství přenesených dat spíš na počítadle Telecomu. Já se řídil podle programu a až teď vidím, že jsem těch dřívějších 250 MB ani nevyužil (u mě má Telecom pravdu).
Jak říkám, podle programů, které mi to měří jsem dnes překročil 2 giga (a to jsou opravdová data). Na stránkách telecomu se blížím k 633 mega. Začínám si zvykat, že skutečný limit u tohoto nejlevnějšího programu je tedy přibližně 3 GB skutečně přenesených dat.
Závěrem tedy chválím Telecomácký počítadlo.... :)
"De Funès"
Radek E.
Junior

Odeslat příspěvekod S-Tony 18. 2. 2006 18:06

Jo u telekomu byl vždycky bordel.
Akorát mně štve, že po pěti letech ADSL sme se s telekomem dostali opět na limity v průměru 2 GB měsíčně. Což vůbec nechápu, protože tohle měla většina lidí paltící 1000 Kč měsíčně u ČT na týden.
Byl limit 8 Gb měsíčně a ČT to teď snížil na 2 Giga měsíčně.
To je orpavdu pokrok.

VIVA WIFI :-)
(Zapomněl jsem zmínit, že se ČT snažil zničit i wifi sítě,ale to se mu neprosazením daného zákona pomocí lobingu nepodařilo)
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Junior

Odeslat příspěvekod X__ 18. 2. 2006 18:22

S-Tony: 5 let ADSL v ČR? To ne! ADSL se závádělo někdy na jaře, snad duben-květen? A je to 2 roky, nebo snad už 3 roky? :) 5 let určitě ne ...
年度新入社員入社式、社長あいさつの概要を掲載しました。
X__
Dočasný BAN

Další stránka