Ktery ROUTER do domacnosti - pripojeni na internet

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod edoedo 13. 2. 2006 16:10

Dobry den,
chci pripojit 2 NTB na 1 internetovou pripojku od UPC. Poradite mi jakou znacku a typ routru zvolit? Na prvni misto davam spolehlivost zarizeni /tzn zavedenou znacku/ a ne cenu. Staci mi jenom LAN pripojeni. Diky za radu.
Muzete mi nekdo udat link na informace ohledne nastaveni routru?
Edo
edoedo
Junior

Odeslat příspěvekod theKing 13. 2. 2006 21:37

Doporucuji Cisco řadu 28xx. Fakt vynikající, osvědčený výrobce. Robustní řešení. Modulární router - můžes připojit naprosto libovolné rozhraní přes HWIC modul.

Jestli chces preci jenom hledět na peníze tak si kup např. Linksys, nejsou špatný.
theKing
Junior

Odeslat příspěvekod salko 13. 2. 2006 21:49

LinkSys WRT54GL (2.400 SKK aj s DPH) alebo Asus WL-500 deluxe (nemam, nepoznam).
Na zaver odporucam flash firmware DD-WRT v23, je to proste paradicka. V obidvoch pripadoch mas aj Wi-Fi.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cernysev 14. 2. 2006 00:13

theKing: CISCO - opravdu snad to nejlepsi...ale na dva NB :D ale mas pravdu,pokud nejde o penize...

Ja mam prachsprosty ovislink e-live,jede rok bez zavady a jedineho vypnuti...A za ty penize...
cernysev
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod votrelec 14. 2. 2006 00:22

ja mam Asus WL-500g deluxe. je to paradny router, ktory ma v sebe linux. cize si z neho kludne spravis aj server
..:. jungle forever:.
votrelec
Junior

Odeslat příspěvekod Honzax 14. 2. 2006 05:13

Jak uz to par lidi napsalo, Cisco je momentalne to nejlspi co muzes koupit, ale na dva NB? Ren router by stal mozna vic nez je cena tech booku :D Uprimne vyhozene penize...
Kup treba Linksys BEFSR41. Linksys je divize Cisco, ale zamerena na soho. Za svoje penize dostanes jak kvalitu, tak dobry pomer cena-vykon. Nekolik techto routeru jsme rozdali nasim zamestnancum pro domaci pripojeni a jeden mam uz nekolik let sam doma a nikdy s nimi nebyl nejmensi problem.
Honzax
Junior

Odeslat příspěvekod tomko 14. 2. 2006 05:29

Mám taky Asus WL500g (i když ně ve verzi deluxe) - ten kromě routeru fungovat jako printserver a když máš tiskárnu přes paralelní port, do USB se dá píchnout ještě webkamera (na hlídání - třeba) nebo externí disk pro sdílení dat...
lepší být bohatý zdravý než chudý nemocný
tomko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod edoedo 14. 2. 2006 12:14

Dekuji vsem. Zvoli jsem dle vasich rad Linksys BEFSR41 - spolehlivost, jenom LAN pripojeni.

Protoze jsem nikdy se zadnym routrem nedelal, mohl by nekdo sdelit co a kde nastavit v jakem poradi nebo pripadne uvest linku na postup pri instalaci nekde na netu?
Diky
edoedo
Junior

Odeslat příspěvekod AndyF1 14. 2. 2006 12:38

Nastavenie by malo byt najlahsie podla manualu ,ale obcas ich pisu dost nezrozumitelne :D Vyborne postupy su http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=13875
AndyF1
Junior

Odeslat příspěvekod Bic0 14. 2. 2006 12:38

Vacsina routerov ma prehladne web rozhranie na konfiguraciu, dokonca niektore maju priamo preddefinovane profily, takze vacsinou netreba nic riesit. Navyse v manuali to bude urcite popisane.
Bic0
Junior

Odeslat příspěvekod edoedo 14. 2. 2006 16:03

Dekuji.
Edo
edoedo
Junior

Odeslat příspěvekod Yamian 14. 2. 2006 17:08

Pripadne jsou docela dobry navody na http://www.portforward.com/routers.htm.
Yamian
Kolemjdoucí