Nextra ADSL zaviedla F.U.P!

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Liu 5. 3. 2006 11:07

Composite píše:Mna hlavne sere 1GB/den, lepšie by bolo 7GB/týždne, alebo 30GB/mesiac. Alebo ked ťaháš film, alebo poriadnu hru, alebo niečo objmené nad 1GB, ťaháš to viac ako deň. Inokedy bysi to stiahol za "chvílu".
Ja mesačne stiahnem 10-15GB, niekedy len 5GB.e/quote]

Presne tak,toto je moj pripad,kludne by mi vyhovovalo 30GB mesacne,limit,ale to 1GB denne...sem tam sa vyskytne den,kedy som stiahol viac,mozno 1,5GB ale nikdy som sa mesacne nedostal cez 15GB,prakticky okolo 5GB mam mesacny traffic,ale vravim,niekedy sa vyskytne den,kedy je to viac ako 1GB a toto ma potom dost obmedzi.Ale ved uvidime,ako to bude inak ficat.Ak to nebude robit ine problemy,tak s tymto sa da vyrovnat :)
Liu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pipiak 5. 3. 2006 12:02

Takze toto je toto co som poslal ja:

Dobry vecer,
Chcem sa ospravedlnit ze vas otravujem az o siestej,ale na fore som si precital mail z vasej firmy ktory ma poburil>

TU BOL TVOJ LIST

Strasne som si chcel dat zavies ADSL ,dokonca teraz ked sa konecne zvysuje rychlost a postupne uvolnuje trh,ale TOTO. Vy si dost zamienate pojmy a dojmy- agregacia <> FUP je to troska rozdiel.
To je sproste obmedzovanie zakaznika.
Okrem toho ,napr ja som si chcel dat zaviest dsl2000 ,mam platit 3000sk/mes a este ma chcete obmedzovat a urcovat kolko a kedy mam tahat,to je podla vas neobmezeny internet,a obsmietat sa tu pojmom agregacia,to je vytazenie siete. Ak vam poviem ze byvam v dedine kde nikto nema dsl co mi poviete kto mi zatazuje net ...
Keby ste rovno povedali ze je to program datovy tak by to bolo ,to ma od flatu dost daleko - je to presnejsie DSL DATA 30 (problizne mesiac ma 30dni)

TOTO mi odpisali :
Dobry den,

zavedenim FUP dodrzujeme zmluvne podmienky sluzieb poskytovanych s agregaciou kde aj po plnom uplatneni FUP budu nadalej dodrzane rychlosti nad stanoveny agregacny pomer prislusne sluzby. V pripade nesuhlasu Vam mozeme poskytnut jednu z meranych sluzieb.

A ja na to:

velmi sa mi nezda, v zmluvych podmienkach je pisane o agregacia = znizenie rychlosti v suvislosti s vytazenim siete.
p.s keby som nechcel tahat tak by som si zobral meranu sluzbu. (akoze platit cez 5tis mesacne za net,no prepacte ale az taky dobry net neposkytujete - T3/T1/satelit)

Este by ma velmi zaujimalo kolko platite za data ST,velmi lebo ak sa vam to doteraz oplatilo,a zakaznici boli spokojny tak nerozumiem ...
... len tak toto nieje moj nazor mna len nastval tel list,ale ak si myslite ze som jediny tak si prezrite fora na tuto temu,diskutuje sa tam iba o vasej firme ako ste so zakaznikmi ...

6.marca

Dobry den,

skutkova podstata je nadalej v rychlosti, ktoru aj pri aplikovani FUP dodrzujeme. FUP bola zavedena prave z dovodu zvyhodnenia kazdej skupiny uzivatelov. Pokial by ste mali zaujem o neustale tahanie, bez akychkolvek obmedzeni ktore suvisia so sluzbou ADSL, jedinou moznostou je prechod na lepsie riesenie, teda pevnolinkove pripojenie, pripadne stale je mozny prechod na jednu z nasich meranych sluzieb.
Samozrejme akceptujeme Vas nazor, kazdopadne, zavedenie FUP ostatnymi poskytovatelmi je len otazka casu a samozrejme vznika otazka, ake podmienky poskytnu oni.

PS. neznasam ak ma silovo navadzaju na sku... meranu sluzbu ked ja chcem tahat,asize preto chcem flat ne :shock: :evil:
Naposledy upravil pipiak dne 6. 3. 2006 18:27, celkově upraveno 1
pipiak
Junior

Odeslat příspěvekod qwerty3 5. 3. 2006 18:20

to co odpisali nie je pravda, uz len z toho principu ze agregacia je prirodzeny jav a FUP umele obmedzenie. FUP sice nezpomali linku pod rychlost max. agregacneho pomeru, ale ku takemuto spomaleniu v praxi pri normalnej agregacii nedojde, musili by vsetci tahat naplno a to sa nikdy nestane. nextra proste zaviedla datovy limit a k zamaskovaniu tohoto faktu doslova zneuziva pojem agregacia.
a este jedna vec..:
nextra uvadza ako dovod agregacie toto:"aby dochádzalo k rovnomernejšiemu využívaniu dostupnej kapacity prenosovej siete operátora všetkými zákazníkmi a tak sa zamedzilo zhoršeniu parametrov kvality služby jedného zákazníka v prospech druhých. Veríme, že tento pozitívny krok uvíta podstatná väčšina našich zákazníkov."
ked som vsak volal na hotline nextry, bolo mi povedane ze agregaciu zaviedli z dovodu platenia vysokych poplatkov spolocnost slovak telekom za prenesene data.
z vyssie uvedebeho je jasne, ze infornacie na stranke nextry su zavadzajuce a nextra klame.
cez weekendy FUP obmedzenie neplati, takisto ludia s datovo meranymi produktami mozu tahat zadarmo a zrejme aj tahaju, a napriek tomu cez weekendy sa nikto nestazuje na pokles rychlosti
[/b]
qwerty3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qwerty3 5. 3. 2006 19:41

a este maly update stranky:

http://members.lycos.co.uk/nexxtra/
qwerty3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Composite 5. 3. 2006 20:29

pipiak píše:
... len tak toto nieje moj nazor mna len nastval tel list,ale ak si myslite ze som jediny tak si prezrite fora na tuto temu,diskutuje sa tam iba o vasej firme ako ste so zakaznikmi ...

Ked som sa ja sťažoval na to, že mi to blbne, mi povedali, že to ide super, lebo sa nikto nesťažoval, že je problém u mňa. Tak som mu povedal, že mám nanovo nahodený PC, a že nie všetci majú čas sa sťažovať, že niektorí narozdiel od nich aj pracujú,....
Tak sa na to pozreli a už to ide,...

Suhlas FUP, je manuálne, hrubé a úmyselné zasahovanie do rýchlosti. Načo potom ST platím za 1024kbps prípojku a im za program! Nech mi vrátia späť peniaze, ked budem používať 128kbps, čiže by som im mal platiť aj ST iba osminu ceny, ktorú platím za 1024.
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod qwerty3 6. 3. 2006 20:38

Rychlost stahování dat: 13.1 KB/sec
Rychlost připojení k internetu: 104.6 Kbps
qwerty3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod yo! 7. 3. 2006 08:23

Vaše posledné merania:

2006-03-07 08:19:27 131.8 KB/sec
yo!
Junior

Odeslat příspěvekod yaggi 7. 3. 2006 09:39

6.3 som limit 1 GB neprekročil, aj napriek tomu som mal 16 kbps.
pre tých čo obhajujú nextru - do pc som uložil 24 MB a celkovo som mal 600 MB, počúvam radio, pozerám si video a kúpil som si flat aby som nemusel pozerať kam možem kliknúť a kam nie
yaggi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Composite 7. 3. 2006 12:09

yaggi píše:6.3 som limit 1 GB neprekročil, aj napriek tomu som mal 16 kbps.
pre tých čo obhajujú nextru - do pc som uložil 24 MB a celkovo som mal 600 MB, počúvam radio, pozerám si video a kúpil som si flat aby som nemusel pozerať kam možem kliknúť a kam nie
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod qwerty3 7. 3. 2006 14:33

aj mne stale nukaju data, dostali prikaz kazdemu nukat data lebo to uz nikto nechce, nech s tym idu do riti.
qwerty3
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Composite 7. 3. 2006 15:26

čurác* nevolali, ja ich môžem jeba*, dnes to šlo super, ale ak to večer pôjde na fuck sa majú po pič*!

V silnej perevádzke mi to nikdy nešlo, tak pomaly ako teraz. Nevedl som čo je agregácia a teraz sa to jeb*, a isto nemajú nový 15000 zákazníkov HA HA HA
Composite
Junior

Odeslat příspěvekod JoyFila 7. 3. 2006 15:40

ja si vysvetlujem Neobmedzeny net takto: neobmedzeny, cize stiahnem tolko dat kolko linka da. Cize ked nextra zaviedla FUP, stale poskytuje Neobmedzeny net..
to co spravili je z hladiska Usera dost zle, z hladiska nextry, ktora plati za stiahnute data (prinajlepsom len 65sk za 1GB) prerabala aj ma 512/128 flate.. teraz by prerabala dvojnasobok.. Mna len zaujima, ci vsetci nespokojny nextra users (cize tahaci nad 40GB mesacne) prejdu k Telecomu... potom bude len otazka casu, kedy aj T-Com zavedie FUP (Madarsky T-Com FUP uz ma..)
JoyFila
Junior

Odeslat příspěvekod yaggi 7. 3. 2006 15:50

aj ja si predstavujem že stiahnem kolko linka dá, ked mi to ide pomaly jednoduch vypnem radio a ide to rýchlejšie, ale neplatim mesačne 1700 Sk aby som mal rýchlosť menšiu ako dial
yaggi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod JoyFila 7. 3. 2006 15:55

1700 ? boze to co platis ?
TP 249sk +DSL 399sk + Flat cca 600sk +DPH stale je to len 1485,- sk
a zas nextra vikendy neobmedzuje..
co sa tyka rychlosti, zial v zmluve uvedena minimalna rychlost nie je, avsak by nemala byt mensia ako rychlost / agregacia (teraz je to tusim u nextry 1024:55 cize 18,61kbps.. a vlastne nextra blokuje na 128, cize ide ti to rychlejsie ako ma/moze)
JoyFila
Junior

Odeslat příspěvekod yaggi 7. 3. 2006 16:02

ty toho moc nenaplatiš, ked zabudneš že treba uhradiť aj DPH
yaggi
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka