ADSL Router a 2 PC

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod 5h1nj1 31. 3. 2006 14:53

badbat píše:wake on lan, daj si to google :D alebo nemudruj za kazdu cenu

To myslis vazne, nebo se jen snazis mit posledni slovo? O_o
"Wake up", dej si to do slovniku. :?
5h1nj1
Junior

Odeslat příspěvekod badbat 3. 4. 2006 10:41

skus k teme .... nechaj Autora rozhodnut co sa mu zda lepsie ... ja som chcel len poradit a nie kritizovat ostatnych ako sa to tu robi
badbat
Junior

Odeslat příspěvekod .ParadoX. 3. 4. 2006 10:54

Pokud ma sousedka net zadarmo, tak proc se s ni nedomluvit, ze bude platit elektrinu takoveho maleho pc routeru? stare pc nezere moc, ja platim s brachou mesicne 100kc celkem za elektrinu za router, co bezi nonstop.... to tu sousedku nezabije:-) anebo bez za ni a nainstaluj ji netlimiter a nastav jej. a rekni "pokud chces mit net zadarmo, tak to nastaveni nemen" :D
<? echo "hello world"; ?>
.ParadoX.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod camilo 1. 3. 2007 13:59

kup nejaky dsl router na inzerat, kde sa daju nastavovat rychlosti a mas po probleme, stoji to sice nejaky penaz, na inzerat to nebude take drahe zase ked, sucasny predas, ma to malu spotrebu, o nic sa nestaras, ma kazde riesenie svoje vyhody a nevyhody, mam drayteka 2700, ako som to namontoval ani neviem ze nieco mam...camilo
camilo
Junior

Odeslat příspěvekod Puchino 1. 3. 2007 15:09

X píše:Když jí omezíš, měla by ty potom tedy platit méně ... navíc by tě mohla udat, že nemáš na něco takového povolení, nebo máš povolení být providerem?
Bart wrote: I will use Google befor asking dumb questions.
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod Puchino 1. 3. 2007 15:18

KubbY píše:Stahni si netlimiter, dle jeji IP adresy prirazene routerem nastav max rychlost. Pripadne pouzij google.com (stale nechapu proc se to spoustu lidi za ta leta nenaucilo) a hledej, vsechno jde, jenom to chce hledat...

Netlimiter by musel nainstalovat u nej... Ako by mu pohla instalacia netlimitera u neho na PC...To by mohol obmedzit akurat seba... Na router zrejme nenainstaluje netlimiter. Chcelo by to pripojit vystup z DSL (router) na niake PC kde by bol napriklad firewall a z neho druhou LAN kartou vstupit do switchu kde by boli pripojeny oni dvaja... Na PC s firewallom (pochopitelene linuxovym - nechcem robit flame ale myslim ze na firewall je to najlepsia volba) spustit IP Chains/IP tables kde moze merat prenesena data pre jednotilive lokalne PC a zaroven niakou externou aplikaciou obmedovat rychlost. Nutne je vsak prevadzkovat treti PC (firewall) a kupit switch alebo sa vykaslat na PC s firewallom a kupit managed switch co je vsak prilis velka investicia (cca 15 tisic SK ale mozno aj mennej. Ja vo firme pouzivam cisco a tie su asi troska drahsie) alebo ako to niekto spomenul pohladat ADSL modem/router s funkiou manazovanie jednotlicvych portov na routri ak nieco take existuje (tiez to nebude asi lacne ked switch s manazovanim stoji tolko SK)
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod Puchino 1. 3. 2007 15:21

.ParadoX. píše:NetLimiter bude fungovat v pripade, ze jej instalujes primo na PC router, kde bezi Windows, popr. pokud ma router s Windows, muze pouzit Bandwidth Limiter, ten je primo vymyslen pro tento ucel. Jinak se da koupit i maly HW router, ktery ma v sobe omezovani pasma, ale nevim jak moc je to funkcni :) ja mam doma pro svoji lan (jen 2 pc) starsi pc router s linuxem :) Hmm nechce se mi verit, ze sve sousedce davas internet zadarmo...

Ano presne toto su riesenia... Bud PC router (s firewallom ked uz bezi dalsie PC) alebo specializovany router - krabicka s touto funkciou ale to som este nestretol :) To neznmamena ze to neexistuje :)
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod Puchino 1. 3. 2007 15:25

sh run píše:Tip: Pouzivam "Draytek Vigor 2600 VGST" a ten vie obmedzit prietok na zvolenom porte (RJ45) v rozsahu 32 az 100000 kbps (v nasobkoch 32 kbps).

Toto ma zaujima. Rodicom som doma zriadoval DSL s rave Vigor 2600 VGST (vidim ze mas DSL od T- COMu podla toho oznacenia lebo originalne sa ten router vola 2600 VG a ST je oznacenie telekomunikacii ako velkoobjednavka od este vtedajsich ST, tak mi to bolo povedane) a tiez by som chcel obmedzit niektore pripojenia... Ale mne sa jedna o obmedzenie najme WIFI...Da sa to aj pri WIFI? Alebo sa jedna len o obmedzenia styroch portov RJ45 na routri?

Inak 2600 VGST/2700VGST su celkom drahe riesenie...Tusim 12000 SK u T-COMu ale predpokladam ze ak by kupoval niekde inde (ako u T-COMu) 2600 VG alebo 2700 VG tak by usetril par tisic...
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod Puchino 1. 3. 2007 15:30

badbat píše:sprav zo svojho PC server a sharuj pripojenie, potom pouzi spominane rady od KubbY-ho

Toto mi pripada ako trocha neelegantne riesenie... Jeho PC by musel bezat nonstop...Ak by sa vypol tak by nemohla suseda pouzivat net a aj ked ten net poskytuje susede zadarmo je to nekonfortne...Suseda by asi nechcel taky net...
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod Puchino 1. 3. 2007 15:33

badbat píše:tvoje risenie stoji prachy moje nie,myslim ze chcel pomoct s tym co ma, nie si kupovat novy router tak ako ty je kazdy mudri - kup si lepsie .... **** na susedku .... OMG .... rady za zlato :D

Tvoje riesenie stoji v konecnom doledku este vacsie prachy...Zrataj si kolko zaplatis za elektrinu pri nonstop behu PC 365 dni v roku co este nie je problem ale zatazenie tvojho PC jej traficom je vec ktora zamrzi viac ako par korun za lepsie riesenie....Tvoje riesenie je dost laicke riesenie ako riesenia Kubbyho ktory chce netlimitovat jej PC nainstalovanim netlimitera na svojom PC....
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod Puchino 1. 3. 2007 15:41

badbat píše:wake on lan, daj si to google :D alebo nemudruj za kazdu cenu

Tak toto je pekne riziko.... Zober si priklad ze odides na vikend z domu...Suseda "zobudi" tvoj PC cez magic packet (WOL), ponetuje si, postahuje co treba ALE TVOJ PC UZ NEVYPNE!!! Bezi dalej. Jednak skrat je riziko ale to sa moze stat aj samostatnemu PC routru ktory ovsem umiestnis tak aby nemohol sposobit poziar ale co ak odies na dovolenku na tri tyzdne...To nechas bezat PC 3 tyzdne lebo suseda si chcela pozriet program TV na nete? A co takto prihlasovnaie do PC (Windows Logon) Akoze sa ma zdat prihlasovania (tym padom ochrany) aby mila susedka mohla vyuzit wake on lan? Najlepsie riesenie je kupit za par stoviek niaku staru 386/486 a nainstalovat na nu niaky command line Linux a vsetko menezovat s nizkou spotrebou a umiestnenim niekde v mieste kde ma pristup aj suseda aj on a mozu obaja uroit restart + nastavit linux tak aby vsetko loadol pri starte cize staci stary pc bez klavesnice, mysi a monitora...teda len niaka stara kasna...Take nieco kupi na burze za par korun dajme tomu za cca 500 SK
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod Puchino 1. 3. 2007 15:59

badbat píše:skus k teme .... nechaj Autora rozhodnut co sa mu zda lepsie ... ja som chcel len poradit a nie kritizovat ostatnych ako sa to tu robi

No prave ty by si si mal nieco precitat o WOL a magic packete. Najvacsi problem vidim v prihlasenii do PC.... Ak manazovanie nebezi ako servis (sluzba) ktora nabehne pri starte bez prihlasenia tak je to riesenie na prd a druhy problem je ze PC nevypne iba zapne a teda kym nepride domov PC bezi....
Puchino
Junior

Odeslat příspěvekod Weslo 4. 3. 2007 12:13

no kouzelná krabička kde se dají nastavovat rychlosti pro jednotlivé porty je docela levná...1800,- s dph a nastavit max.rychlost to umí i při wi-fi klientech

Linksys WRT54GL Wireless-G Router, Switch, Linux
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34778
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Mírně pokročilý

Předchozí stránka