Ako si mnohi zakaznici chella, ktori hravaju online hry, mohli vsimnut, pingy nie su bohvieake. Dneska som mal zaujimavy rozhovor s technikom chella, prostrednictvom ich helpdesku. Tu je len strucne zhrnutie:
- Pan XYZ povazoval pingy do 100ms za vyhovujuce (momentalne sa pohybuju v priemere okolo 60-80ms).
- Pan XYZ povazoval za vyhovujuce tiez aj routrovanie do ciech (kde sa nachadza drviva vacsina hracich serverov) cez Holandsko, Nemecko, Svedsko, Nemecko a nasledne Cechy.
- Vinu sa stale snazil zvalit na problem serveru. Argument, ze ini poskytovatelia dokazu mat pingy na tento server v hodnotach cca 20-30ms odmietol brat do uvahy so slovami "Ini poskytovatelia nas nezaujimaju".
- Ked som sa ho spytal, ci sa teda vlastne odmietaju starat o spokojnost svojich zakaznikov, odpovedal, ze tak to vobec nie je. Ked som sa ho nasledne spytal, preco sa teda nepostaraju o optimalnejsie routrovanie, odpovedal ze problem nie je na ich strane, ale na strane serveru. (??? server je asi OK, ked ostatnin maju pingy v pohode)
Zhrnutie: Platim drahe spojenie jak cicina (Chello Classic - 1700SK), mam pingy jak socka na dialupe a starostlivost o zakaznika primeranu obdobiu pred 20 rokmi. Kua kde to vlastne zijem???