Pingy v slovenskom Chelle !!!

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod yks 2. 5. 2006 17:21

Ako si mnohi zakaznici chella, ktori hravaju online hry, mohli vsimnut, pingy nie su bohvieake. Dneska som mal zaujimavy rozhovor s technikom chella, prostrednictvom ich helpdesku. Tu je len strucne zhrnutie:
- Pan XYZ povazoval pingy do 100ms za vyhovujuce (momentalne sa pohybuju v priemere okolo 60-80ms).
- Pan XYZ povazoval za vyhovujuce tiez aj routrovanie do ciech (kde sa nachadza drviva vacsina hracich serverov) cez Holandsko, Nemecko, Svedsko, Nemecko a nasledne Cechy.
- Vinu sa stale snazil zvalit na problem serveru. Argument, ze ini poskytovatelia dokazu mat pingy na tento server v hodnotach cca 20-30ms odmietol brat do uvahy so slovami "Ini poskytovatelia nas nezaujimaju".
- Ked som sa ho spytal, ci sa teda vlastne odmietaju starat o spokojnost svojich zakaznikov, odpovedal, ze tak to vobec nie je. Ked som sa ho nasledne spytal, preco sa teda nepostaraju o optimalnejsie routrovanie, odpovedal ze problem nie je na ich strane, ale na strane serveru. (??? server je asi OK, ked ostatnin maju pingy v pohode)

Zhrnutie: Platim drahe spojenie jak cicina (Chello Classic - 1700SK), mam pingy jak socka na dialupe a starostlivost o zakaznika primeranu obdobiu pred 20 rokmi. Kua kde to vlastne zijem???
yks
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod domino898 2. 5. 2006 17:38

chlapec,si na Slovensku, tak si zvykaj,bud rad ze ti dali aspon to,ved v inych statoch nema kazdy taky net ako ty.zober si napriklad Somalsko :D
domino898
Junior

Odeslat příspěvekod JIV 2. 5. 2006 19:32

tak si zozen 100Mbit priamo do Sixu a budes mat
JIV
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomasek1234 2. 5. 2006 20:06

Na Slovensku uz je internet??? WOW

..sranda

jinak ty pingy humus. takovy nemam ani na moji wifine (a to neni zadna luxusni)
Phenom™ X4 Quad-Core Black Edition 9950 2.6GHz 125W socket AM2+ ,BOX, 4GB RAM, ATi HD4850, Samsung SpinPoint F1 1TB, Samsung 2053BW, 20'', Seasonic :)
Tomasek1234
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kobliha 3. 5. 2006 12:09

Tomasek1234 píše:Na Slovensku uz je internet??? WOW

..sranda

jinak ty pingy humus. takovy nemam ani na moji wifine (a to neni zadna luxusni)

no to si necakal co? ked sme sa vas v 93om konecne zbavili, hned sa tu veci zacali hybat :P

ku pingom: u mna samozrejme ten isty problem, nechapem tu demenciu pracovnikov, ktori povazuju ping 80 za normalny. Clovek im napise a oni automaticky odpovedia naucenou frazou "Problem neni na nasej strane". Hlavne ze to routuju cez 13 hopov, pomaly skrz mongolsko a kongo.. Za tu cenu by som ocakaval aspon daku starost o zakaznika, ale oni tam radsej posadia k telefonu cviceneho orangutana..
kobliha
Junior