Problém s připojením přes HSDPA - data-nonstop u Eurotelu

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod aldav 20. 9. 2006 16:10

Pripojeni na Net potrebuji prenosne a tak jsem pouzival N6630 a ted datovou kartu Huawei E620 od O2.Notebooky Acer a Prestigio s XP profi a home a starsi stolni PC s XP (jine nez na notebooku) Problem je v tom,ze dost často nastane obdobi,kdy se prestanou otevírat stranky a nejdou stahovat emaily. [b]Icq a torrent v této situaci ale často funguji normalne Ted uz to trva tyden,ale před tim to jelo třeba mesic OK, rychlosti 1Mb/s.Každou chvíli jsem na jiné BTS ( je jich asi 6) a navíc se to ještě přepíná mezi UMTS a GPRS.Vyzkousel jsem radeji vse preinstalovat, zadat rucne cisla DNS,ale nic nepomaha. Na O2 je samozrejme vse vporadku (jak jinak ) a nikdo si nestezuje.Projevuje se to tak,ze ihned po pripojeni to jede 1-10 minut a pak nic,ale pripojeni je aktivni.Casto musim kliknout i 5x , nez se to da do pohybu.Pripojeni musim resetovat nekdy i 20x do hodiny,abych něco udelal.Dela to na všech pocitacich,tak si myslim ze to neni mezi zidli a klavesnici. Lokalita je Brno - Cerna Pole. V jinych castech Brna se mi to stane také, ale treba jen jednou denne.Uvitam jakoukoliv radu ohledně nastavení. Diky za prispevky. Aleš
Motorola Mpx220,Nokia N70,Huawei 620,NB Prestigio 157, 1400x1050,1,5 Dothan,1GB RAM,60GB/7200ot/min,ATI 9600,DVDRW.
aldav
Junior

Odeslat příspěvekod MaxvRS 12. 2. 2007 20:00

Mně to taky zlobilo (Praha), ale hlavně díky neustálemu samo přepínání mezi Edge a 3G, vyřešil jsem to nastavením 3G only (Praha) v menu network a GPRS only (mimo Prahu) a je to výrazně lepší. Taky jsem si v práci přestěhoval stůl na místo, kde mám výrazně lepší signál na 3G.
Docela mě naštvalo, když jsem po zakoupení karty Huawei a podepsání smlouvy na 2 roky u O2, zjistil že má O2 dost bídné pokrytí signálem EDGE a 3G oproti T-Mobilu. Bral jsem Eurotel jako operátora který je nejdál.
MaxvRS
Junior

Odeslat příspěvekod Peshi 13. 2. 2007 19:59

Jj uvedené problémy mohu potvrdit, ovšem né v takové míře. Někdy se stane, že se mi nemůže za boha načíst stránka, přitom ICQ normálně běží. Řešim to tak, že resetuju připojení a pak to jede v pohodě, někdy to ale nepomůže. V nejhorším případě mám náhradní řešení - SIMku šoupnu do telefonu a jedu čistě přes UMTS, kde tyto problémy nejsou. Docela by mě zajímalo, jestli je chyba v samotné technologii HSDPA nebo za to může ten pochybnej modem Huewei E620.
Peshi
Junior

Odeslat příspěvekod MaxvRS 16. 2. 2007 14:30

Já bych problém v HSDPA neviděl, protože já mám ten nižší tarif a ten jde pouze přes UMTS, EDGE a GPRS a problémy mám stejné jako ty popisuješ, občas to prstě zamrzne. Takže bych viděl chybu v modemu Huawei na který jsem zatím neslyšel nic dobrého, blbý je že jinou variantu O2 nenabízí. Ke všemu ten soft k modemu bere poměrně dost paměti a tak můj stařičký NTB už nějak nezvládá. Slyšel jsem že se dá připojit k netu přes tento modem i bez využítí softu od výrobce, nevíte jak na to?
Když jsem místo modemu používal N73 tak to bylo v pohodě i na místě se slabším signálem (jen jedna čárka).
MaxvRS
Junior