WiFi PCi card jako AP pro přístup k internetu

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod urbanb (novy) 8. 11. 2006 15:42

Mám dotaz, zda lze nastavit WiFI PCI card SMC2802W, která je nainstalována do PC jako druhá síťová karta, aby sloužila jen jako AP pro připojení telefonu Nokia E61 k internetu. Od několika "odborníků" jsem slyšel, že by to mělo jít, ale v programu EZ connect G jsem nepřišel na to jak nastavit. K internetu jsem připojen kabelem z integrované sítovky v PC přes router Edimax a dále pomocí WIFI 5.0 GHz. Dík za rady
urbanb (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kromec 8. 11. 2006 15:48

K propojeni dvou klientckych zarizeni ji musis nastavit do modu adhoc . Pak das na te nokii vyhledat site a das pripojit na tu svou WIFInu/predpokladam ze NOKIA podporuje adhoc mod) Jen nezapomen nastavit spravna IP a zabezpeceni site.

Jak nastaveni sdileni internetu najdes tady:
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=13875

Doplnim:
Jestli ta sitovka funguje jako AP zalezi na ovladacich. Ale pokud jsou jen dve zarizeni tak pouzij adhoc mod.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Pokročilý

Odeslat příspěvekod urbanb (novy) 10. 11. 2006 13:59

Díky za radu, to jsem zkoušel. V momentě, kdy dám na Nokii vyhledat síť a připojit se, tak se Nokia pokouší připojit, karta se aktivuje, tedy objeví se na liště, že je funkční bezdrátová síť, ale ke spojení nedojde i když program ke kartě ukazuje spojení 54 Mbps a sílu signálu 95 -100%. Jakmile ukočím pokus o připojení na Nokii, karta přejde do stavu Radio Off. Jinak je mi jasné, že musím nastavit IP adresu, coť jsem udělal, ale problém nastává u integrované siťovky v PC, která je připojená k routeru Edimax. Od poskytovatele mám přidelenou IP, která je nastavena na routeru a ten funguje jako DHCP. Pokud se na PC pokusím nastavit sdílené připojení k internetu u integrované sítovky, tak se nastavení ukončí hláškou, že bude nastavena IP adresa 192.168.0.1 u této síťovky, což jsem dosud vždy stornoval, protože potom nevím jak nastavit router. Jinak na Nokii i u WiFi karty je nastaveno Ad Hoc. Takže prosím o případné další rady. Díky
urbanb (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod urbanb (novy) 10. 11. 2006 14:18

Musím ještě doplnit. Celý dům je připojen od poskytovatele pomocí WiFI na frekvenci 5 MHz. Od antény je sveden jeden kabel, který je zapojen do switche. Ze switche jsou vedeny jednotlivé okruhy po domě celkem 3. Jeden je veden do mých kanceláří do zmiňovaného routeru Edimax, odkud jsou napojena tři PC. Každy okruh má od poskytovatele svojí IP adresu. Znamenalo by to, že bych musel na routeru vypnout DHCP a všem PC nastavit pevnou IP adresu, abych mohl na svém PC zprovoznit obě síťové karty a mohl sdílet internet a připojovat se s Nokií ?
urbanb (novy)
Kolemjdoucí