Problem s prilohami

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Wolfov 12. 12. 2006 17:14

Zdravim.Mam problem s odesilanim priloh.Na firme jsem udelal takovou malou sit.Za ADSL modemem(je to Asus bezne dodavany volnym.cz) je router(SMC Barricade - SMC7004VBR).Na nej jsou napichnute dva stroje a obcas notas.Firewall je vypnuty,Nod jsem taky zkousel nastavit aby nekontroloval (*.doc,*.xml - o ty mi predevsim jde),pozdeji jsem zkozsel vypnout i Emon a dokonce cely Nod,ale problem pretrvava.Firewall routeru je taky vypnuty.Nastaveni posty je v poradky,protoze mail bez prilohy odleti jako nic.Zkousel jsem trvale otevrit porty 25 na IP,na kterych by mela bezet vsechna potencionalne pripojena PC...uplne nejhorsi na tom je to,ze obcas prilohu odeslu a to z obou PC.Problem se objevil ve chvili,kdy jsem tuto sit sestavil,do te doby (sit pres LAN a WinXPPro)bezelo vse normalne.Nevite nekdo kde by mohl byt problem?Pripojeni je od volneho.Diky vse za jakoukoliv radu
Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl.

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfov 13. 12. 2006 16:14

Opravdu nikdo nevi???

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfov 13. 12. 2006 18:28

Muze mi alespon nekdo poradit,kde a jak by mi mohli pomoci tento problem resit???Myslim tim forum nebo web...diky

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Junior

Odeslat příspěvekod JRD 13. 12. 2006 18:58

Nemůže to být velikostí přílohy ? někde jsou potíže při velikosti už 2MB.
Jarda / Nemám rád oslovení v množném čísle.
JRD
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wolfov 14. 12. 2006 17:18

Ty soubory jsou maximalne do 512kB...v tom to neni...

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Junior

Odeslat příspěvekod jirka47 14. 12. 2006 18:54

Nemám tušení čím to může být. Asus ani SMC na to určitě nemají vliv. Klidně si firewall zapni. Port 25 si taky zavři. Ten se otevírá pouze pokud tobě poběží na tvém internim počítači SMTP server (poštovní) a ty chceš, aby cizí lidé z internetu odesílali přes tvůj počítač poštu. Podle mně nemáš ani to prvé a to druhé by si určitě nechtěl.
Jsou dvě možnosti, kde může být chyba. Buď máš nějak špatně nastavenýho poštovního klienta, nebo volný.cz má nějaké potíže na svém serveru. No a ješte je jedna možnost, na ADSL trase nějaký problém.
jirka47
Junior

Odeslat příspěvekod Wolfov 15. 12. 2006 15:56

SMTP server nemam-diky bohu,kdo by se o to staral... :) .Kdyz problem zacal,tak jsem volal na volneho a tam mi nekdo z technicke podpory rekl,ze je problem u nas,oni maji pry vse v poradku.Kdyz jsem se ho zeptal,kde by mohl byt problem,rekl:"nevim,ja nejsem sitar,ja tomu nerozumim..."Prislo mi to zvlastni,na technicke podpore je clovek,ktery nerozumi problematice,kterou by mel znat velmi dobre.Podle toho,co jsi psal,zkusim jeste zavolat tam,ale nejsem se jisty,jestli mi pomuzou...Divne je,ze dle tebe neni problem u me(posta je 100% nastavena spravne),ale problem zacal az po zesitovani s routerem...

>>>>-- N E50--<<<<
Wolfov
Junior