MAGIO - reálne skúsenosti?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod drakken 10. 2. 2007 15:16

Na video sa to nahrat da skusal som.Kvalita je rovnaka ako pri priamom pozerani,kvalita na82 cm tv lepsia nez od upc.
drakken
Junior

Odeslat příspěvekod mekk 15. 2. 2007 14:22

drakken píše:Na video sa to nahrat da skusal som.Kvalita je rovnaka ako pri priamom pozerani,kvalita na82 cm tv lepsia nez od upc.

diky presne to som chcel vediet. Este jedna otazka. Ako funguje nahravanie, ked si naprogramujem napr. nahratie filmu a magio box nebezi, da sa prepnut do nejakeho rezimu stand-by a ked nabehne program ktory chcem nahrat sa automaticky nahra na disk a potom zas prepne do setriaceho rezimu. Diky
mekk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juniorko 16. 2. 2007 00:10

Magio Box (STB) je vlastne zapnutý stále - aj keď ho vypneš tlačidlom na diaľkovom ovládači, stále beží, takže nahrá všetko čo si si naplánoval. Je to jedna z nevýhod - že STB je zapnutý v podstate stále a teoreticky s ním môžu vzniknúť problémy s prehrievaním. Vrelo sa doporučuje postarať sa aby mal STB priestor na cirkuláciu vzduchu.
juniorko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lubak95 16. 2. 2007 11:41

Aky Router je k tomu dodavany?
drakken píše:Mám magio týždeň a zatiaľ absolútna spokojnosť .Čo konkrétne by si chcel vedieť?l/quote]
lubak95
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod juniorko 17. 2. 2007 01:05

lubak95 píše:Aky Router je k tomu dodavany?

K službe Magio je dodávaný router Drytek Vigor 2700 VGST prípadne jeden menej známy od Pirelli. Oba majú k dispozícii WiFi, 4x RJ45 (na jeden sa pripojí set top box) a 2x RJ11 pre pripojenie klasického analógového telefónu pre VoIP - Hlas cez Internet (alebo tiež nazývané ako Magio Komunikátor).
juniorko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drakken 17. 2. 2007 10:16

juniorko píše:
lubak95 píše:Aky Router je k tomu dodavany?

K službe Magio je dodávaný router Drytek Vigor 2700 VGST prípadne jeden menej známy od Pirelli. Oba majú k dispozícii WiFi, 4x RJ45 (na jeden sa pripojí set top box) a 2x RJ11 pre pripojenie klasického analógového telefónu pre VoIP - Hlas cez Internet (alebo tiež nazývané ako Magio Komunikátor).o/quote]

no ja som dostal ten od PIRELLI
drakken
Junior

Odeslat příspěvekod drakken 17. 2. 2007 10:19

juniorko píše:Magio Box (STB) je vlastne zapnutý stále - aj keď ho vypneš tlačidlom na diaľkovom ovládači, stále beží, takže nahrá všetko čo si si naplánoval. Je to jedna z nevýhod - že STB je zapnutý v podstate stále a teoreticky s ním môžu vzniknúť problémy s prehrievaním. Vrelo sa doporučuje postarať sa aby mal STB priestor na cirkuláciu vzduchu.i/quote]

Na tom prehrievani nieco bude zo zaciatku som mal na magioboxe polozeny router a magio box bol uplne horúci teraz to uz je lepšie ked som ho dal vedla :-)
drakken
Junior

Odeslat příspěvekod WebmasterForum.sk 17. 2. 2007 10:27

Ako je to s hlucnostou Magio Boxu, je uplne ticho, alebo su tam nejake ventilatory (chladenie), ktore hucia? Pripadne harddisk, je ho pocut?

A je mozne nahravat z toho nejako programy na DVD?
WebmasterForum.sk
Junior

Odeslat příspěvekod juniorko 18. 2. 2007 13:15

WebmasterForum.sk píše:Ako je to s hlucnostou Magio Boxu, je uplne ticho, alebo su tam nejake ventilatory (chladenie), ktore hucia? Pripadne harddisk, je ho pocut?

Magio Boxy sú k dispozícii dva (Kiss a Motorola), ale ak si dobre pamätám aktívne chladenie nemá ani jeden (ale nehovorím to na 100%). V každom prípade by s hlučnosťou Magio Boxu nemal byť problém.

Z magio boxu je možné nahrávať tak, že na jeho výstup sa zapojí nejaké zariadenie schopné záznamu, t.j. všetko bude už len v analógovej kvalite - scart, cinch. Najlepšiu kvalitu je samozrejme možné dosiahnuť ak by bol poruke nejaký DVD rekordér s HDMI vstupom, ale pokiaľ viem, veľa takých na trhu nie je.
Nahrať si možno programy z televízie a teoreticky aj film z požičovne. Hovorím teoreticky, pretože keď sa zapne DRM ochrana, nebude tento záznam možný.
juniorko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drakken 18. 2. 2007 16:57

WebmasterForum.sk píše:Ako je to s hlucnostou Magio Boxu, je uplne ticho, alebo su tam nejake ventilatory (chladenie), ktore hucia? Pripadne harddisk, je ho pocut?

No obcas je pocut HD ale nieje to nič hrozne ,chladenie je urcite pasivne ziaden vetráčik.Je fajn ze sa dokonca daju nahravat dva programy subezne ale uz nesmie byt zapnuta telka ale ked nieje clovek doma a na dvoch kanaloc h ide nieco dobre moze si to naraz nahrat.
drakken
Junior

Odeslat příspěvekod WebmasterForum.sk 18. 2. 2007 20:48

A da sa naraz nahravat jeden program a zaroven pozerat iny?
WebmasterForum.sk
Junior

Odeslat příspěvekod juniorko 18. 2. 2007 22:41

WebmasterForum.sk píše:A da sa naraz nahravat jeden program a zaroven pozerat iny?

V službe Magio máte pre TV k dispozícii 2 streamy, takže môžete
- sledovať dva TV programy - jeden hlavný a druhý cez obraz v obraze
- nahrávať jeden program a sledovať TV
- nahrávať dva programy a pozerať jeden z nich
juniorko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drakken 19. 2. 2007 14:49

juniorko píše:
WebmasterForum.sk píše:A da sa naraz nahravat jeden program a zaroven pozerat iny?

V službe Magio máte pre TV k dispozícii 2 streamy, takže môžete
- sledovať dva TV programy - jeden hlavný a druhý cez obraz v obraze
- nahrávať jeden program a sledovať TV
- nahrávať dva programy a pozerať jeden z nich
drakken
Junior

Odeslat příspěvekod juniorko 19. 2. 2007 16:14

drakken píše:nie opravym ťa ak nahravaš dva programy kupodivu pozerat sa neda ani jeden nahravany ale da sa pozerat to co uz mas nahrate.(cudujem sa ze to ten hd zvlada)a/quote]

Tak to aj bolo myslené, len som sa zle vyjadril. Ospravedlňujem sa. :oops:
juniorko
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drakken 21. 2. 2007 18:16

No tak dnes prvá negatívna skúsenosť ....niektoré programy sa dnes celí deň sekajú niektoré nejdú vôbec :-( a ešte som zistil že napríklad kanál axn ma zlí TV program čiže sa nedá nahrávať cez programového sprievodcu .....
drakken
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka