MAGIO - reálne skúsenosti?

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod niio 10. 4. 2007 10:29

condor píše:
niio píše:u mna zavedenie trvalo 28dni od telefonatu, az pokym prisiel technik. Trenčinn/quote]

A aka je tvoja spokojnost ako cerstveho uzivatela? Vadi ti ten zvuk magio boxu?

zvuk mi nevadí, vôbec to nevnímam, teda pokiaľ nie je úplne ticho a je zapnutý magio box. skúsenosti sú 85% pozitívne. vadí mi len, že obraz v obraze nie je trvalý, ale po chvíľke ten malý obraz zmizne a vadí mi, že keď zmizne a chcem si tam dať znovu ten pôvodný kanál, tak sa tam musím preklikať cez všetky programy: napríklad pozerám kanál 8 a v PiP mám 33, tak sa musím preklikať od 8 do 33...
Sem tam sa objavia výpadky programov, ale nič vážne.
No a keď je mágio box úplne vypnutý(na noc vypínam úplne), tak trvá aj 3-5 minút kým to celé nabehne a môžem pozerať telku-táto doba mohla byť kratšia.
Napriek všetkému, by som si mágio jednoznačne objednal opäť, lebo napriek týmto veciam výhody to ďaleko prevyšujú....
AMD X2 5000+ BE 2.6@3.1,ASUS EAH3870 512DDR4 890/1196,ASUS M3A AMD770FX,Samsung 16MB 250GB HD252HJ + 32MB 1TB HD103UJ ,WD320GB 7200rpm USB2.0, 4x2GB DDR2 800MHz, LG 20" LCD L204WT-BF 5ms 1680x1050,Artic freezer pro64,Fortron 400W Blue storm II
niio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karci 10. 4. 2007 11:07

Ten zvuk, ktorý ten Magio Box neustále vydáva, je asi najhoršia vlastnosť celého Magia. Je to asi ako keď všetko v byte stíchne a nechali by ste v obývačke nejakú lacnú chladničku. Keď je to len tak položené na polici, má mi to tendenciu nejako rezonovať (aj keď toto sa zrovna nemusí prejavovať u každého). Túto rezonanciu si človek pri bežnej prevádzke v byte príliš neuvedomuje, ale v noci by ma to priviedlo k šialenstvu.
Plus k tomu asi vysoká spotreba elektriny, ak by to človek nechával na noc zapnuté. Nechápem, prečo ešte poriadne nezapracovali na poriadnom standby režime, jednoducho nevidím žiaden dôvod, aby sa to nevedelo normálne uložiť na spánok tak ako bežný notebook.
Štartovanie z celkom vypnutého stavu potom trvá dosť dlho, za ten čas by stihol bežný počítač nabootovať a prihlásiť sa do siete aj niekoľkokrát. Takže chlapci ešte majú v tejto oblasti niekoľko "challenges".

Ináč je to samotné Magio dosť v pohode, všetky features fungujú docela spoľahlivo. Obraz je taký, ako by sa dalo čakať v PALe, kto má veľkú plazmu, musí si počkať na HD vysielanie, stále to tam bude vyzerať ako impresionstická maľba s rozriedenými farbami.
karci
Junior

Odeslat příspěvekod sokrates4612 10. 4. 2007 14:02

Ahojte,
tak tu sú moje 2 mesačné skúsenosti:
- inštaláciu mi realizovali na 7 deň od objednania (Trenčín)
- čo najviac oceňujem je možnosť pauznúť vysielaný program, resp. pretáčať dozadu. Toto pretáčanie je však možné maximálne 90 minút dozadu vraj, resp. ak pozerám niečo 5 minút, tak sa nepretočím dozadu viac ako tých 5 minút. Ak prepnem na iný kanál, a vrátim sa naspäť, už cachuje odznova, takže tých 5 minút som stratil.
- ďalej je úplne namakaná možnosť nahrávania. Ja vlastne väčšinu vecí pozerám z HDD, pretože väčšina, čo sa mne páči sa vysiela vtedy, keď to nemôžem pozerať. Takto si to len v gudovi naklikám a večer, keď mám čas tak dopozerám. V tomto by mohli zapracovať na rozchodení usb pre pripojenie externých diskov, lebo 57 GB je síce dosť, ale niekedy to pre 3 ľudí nestačí. :-)
- super vec je vyhľadávanie - zadám slovo a vyhľadáva vo všetkých programoch 2 týždne dopredu - potom už len nastavim nahrávanie
- flexibilné preobjednávania balíkov programov cez telefón
- nahrávať môžem 2 kanály súčasne, ale v rovnakom čase vtedy môžem pozerať len niektorý z nich, resp. nejaký iný záznam z HDD (čo je pochopiteľné, i keď nechápem ako stíha ten HDD ukladať dva streamy a ešte jeden aj púšťať)

nevýhody:
- dlhé bootovanie
- výpadky (zatial raz za 2 týždne niekoľko hodín) - napr. minulý štvrtok pred sviatkami cca od 17,00 do 20,30- teda naporazenie
- občas niektorý kanál začne mrznúť
- jedna nahrávka sa mi z HDD nedá vymazať...
- pri úplnom tichu v noci - bzučanie
sokrates4612
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod niio 10. 4. 2007 14:07

ozaj, dá sa detekovať magio box cez sieť? že by sa to hlásilo ako ďaľšie HDD zariadenie?
no a nahrávanie vám ako funguje? ja kliknem napríklad nahrať program od 19.00-20.00 nech ho nahrá automaticky, ale keď potom pozerám nahrávku, tak tam chýba nejaka minúta na začiatku, alebo aj viac.
AMD X2 5000+ BE 2.6@3.1,ASUS EAH3870 512DDR4 890/1196,ASUS M3A AMD770FX,Samsung 16MB 250GB HD252HJ + 32MB 1TB HD103UJ ,WD320GB 7200rpm USB2.0, 4x2GB DDR2 800MHz, LG 20" LCD L204WT-BF 5ms 1680x1050,Artic freezer pro64,Fortron 400W Blue storm II
niio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oversoul 10. 4. 2007 14:56

Muoj NB ma s-video, Out, na mojej zanovnej telke to ide cez scart redukciu len ciernobielo, tak som dufal, ze ako bonus s magiom bude moznost napojit noutbuk cez magio settopbox a kukat na telke. Na hot-lajne mi raz povedali, ze nevedia, druhykrat, ze sa neda.

v prirucke k STB na strane 13 je pritom z nakresku imlplicitne jasne, ze zariadenie by toto malo podporovat. Mne to jednoducho. Mozno len neviem, na ktorom "magio programe" mam hladat muoj signal?

Anybody, vam funguje DVD/komp na telku cez SetTopBox?

Level2: Skusal uz niekto wireless vysielat svoj signal z kompu do STB/telky?

Level2.5: skusil uz niekto vymontovat ten disk zvnutra krabice a hodit do kompu?

Level3: Ma niekto nejaky hack toho firmware co tam ST defaultne da?
oversoul
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod condor 10. 4. 2007 15:52

Zaujimalo by ma jedna dolezita vec, ked si nastavim, ze chcem nahrat nejaky program, zacne sa nahravat v case, kedy sa ma program oficialne zacat vysielat podla TV programu alebo az vtedy, kedy sa program skutocne zacne vysielat. Narazam na problem s reklamou, ked film mal uz davno bezat, ale reklama nie a nie skoncit, film zacne aj o 10 min. neskor, a teda s istotou skonci neskor ako bolo planovane, co by v pripade nahravania od okamziku ofic. zaciatku znamenalo, ze sa nahravanie skonci skor a nenahra sa koniec filmu. :-/
condor
Junior

Odeslat příspěvekod Doodoo 10. 4. 2007 15:59

condor píše:Zaujimalo by ma jedna dolezita vec, ked si nastavim, ze chcem nahrat nejaky program, zacne sa nahravat v case, kedy sa ma program oficialne zacat vysielat podla TV programu alebo az vtedy, kedy sa program skutocne zacne vysielat. Narazam na problem s reklamou, ked film mal uz davno bezat, ale reklama nie a nie skoncit, film zacne aj o 10 min. neskor, a teda s istotou skonci neskor ako bolo planovane, co by v pripade nahravania od okamziku ofic. zaciatku znamenalo, ze sa nahravanie skonci skor a nenahra sa koniec filmu. :-/

Toto ma tiež zaujíma. O mesiac by malo magio prísť na Oravu a silne nad ním uvažujem.

Teraz platím za linku + dsl flat 1400Sk s DPH. Keď si objednám MAGIO to akože budem platiť ešte o 200Sk menej a dajú mi zadara setopbox a telku? :shock:
Lenovo ThinkCentre A60 8979-35G
Doodoo
Junior

Odeslat příspěvekod condor 10. 4. 2007 16:15

Telku ti urcite nedaju :wink: , STB za 1,- Sk plus router pri viazanosti na 24 mesiacov. Nebudes platit o 200,- Sk menej, pretoze budes musiet platit este nejaky pausal za vedenie pevnej linky, alebo ak nechces pevnu, tak budes platit ako doposial plus budes mat k tomu tu "telku".
condor
Junior

Odeslat příspěvekod niio 10. 4. 2007 16:36

condor píše:Zaujimalo by ma jedna dolezita vec, ked si nastavim, ze chcem nahrat nejaky program, zacne sa nahravat v case, kedy sa ma program oficialne zacat vysielat podla TV programu alebo az vtedy, kedy sa program skutocne zacne vysielat. Narazam na problem s reklamou, ked film mal uz davno bezat, ale reklama nie a nie skoncit, film zacne aj o 10 min. neskor, a teda s istotou skonci neskor ako bolo planovane, co by v pripade nahravania od okamziku ofic. zaciatku znamenalo, ze sa nahravanie skonci skor a nenahra sa koniec filmu. :-/

po mojích skúsenostiach s nahravaním, to nahráva podľa času a nie podľa programu. mne sa zase stáva, že mi chýba prvých niekoľko minút programu....
niio
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod condor 10. 4. 2007 16:55

niio píše:

po mojích skúsenostiach s nahravaním, to nahráva podľa času a nie podľa programu. mne sa zase stáva, že mi chýba prvých niekoľko minút programu.... /quote]

Tak to je nanic, cakal som ze to bude viac vymakane - prisposobive realnemu vysielaniu, nerozumiem jednej veci, ved predsa kazdy vychvaluje, ze staci si v sprievodcovi najst zelany program a stlacit iba jedno tlacidlo a ono si to same poradi a nahra zelany program, co je sice super ale ked je to tak, ako tvrdis, tak prevazna cast ziadanych programov sa nenahra cela, pretoze reklama vzdy presahuje do zaciatku programu a teda koniec to vzdy usekne nie? Jedine zostava nahrat to nie z programoveho sprievodcu ale zadat manualne konkretny cas zaciatku a konca (ten o par minut posunut pre istotu aby neusekol koniec), ale to uz sa straca ten ospevovany - intuitivny a rychly proces nahravania, jednoducho je to ako pri videu - bud budem pri tom sediet, aby sa to nahralo korektne cele, alebo necham nahravat o 15 min. dlhsie. Taktiez nerozumiem, preco to tebe osekava zaciatky? :?:
condor
Junior

Odeslat příspěvekod sokrates4612 10. 4. 2007 17:23

niio píše:ozaj, dá sa detekovať magio box cez sieť? že by sa to hlásilo ako ďaľšie HDD zariadenie?
no a nahrávanie vám ako funguje? ja kliknem napríklad nahrať program od 19.00-20.00 nech ho nahrá automaticky, ale keď potom pozerám nahrávku, tak tam chýba nejaka minúta na začiatku, alebo aj viac.t/quote]

čo sa týka toho nahrávania, tak to je naozaj nevýhoda, zabudol som to spomenúť, ale rovnaký problém som mal aj s klasickým videom.
Je to tak, že niekedy ureže začiatok a niekedy koniec. Na urezanie konca filmu, je tam také nastavenie, ktoré sa dá nastaviť defaultne pre všetky nahvárvania, alebo zvlášť pri každom filme a umožňuje nahrávať o 5, 10, 15 ... minút dlhšie. Takže keď mi na programe moc záleží, urobím 3 kliky naviac a nastavím nahrávanie o 5 minút dlhšie.
S tým urezávaníjm začiatkov je to horšie, ale poviem to tak, v zásade mi to zatiaľ nespravilo taký problém, aby ma to znechutilo nahrávku vôbec pozerať - do kontextu som sa dostal veľmi rýchlo.

S tým detekovaním toho magioboxu cez sieť to buded problém. Podľa mňa je to niečo totálne separátne od router, napriek tomu, že eternet musí byť v routri zapojený, aby to fachčilo. Príklad: nechal som si pustenú telku a vypol som router. Ale magio bežalo ďalej! Neviem, či som čakal len krátko na vypráznenie nejakej cache, alebo čo...
sokrates4612
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sokrates4612 10. 4. 2007 17:29

No a ešte som chcel spomenúť jednu zaujímavú, možno aj nezamýšľanú vlastnosť nahrávania.
Príklad: Sledujem súvisle od začiatku (bez prepínania) už 1 hodinu nejaký film a zrazu ma prepadne silné nutkanie si program nahrať. Stlačím nahrávanie a nahrá sami všetko od začiatku (cca 90 minút dozadu by si malo pamätať) a nie od momentu zadania požiadavky na nahrávanie.
Využiteľné je to vtedy, ak niečo pozeráte, a až keď to prebehne, si uvedomíte, že je to také dobré, že ste si to chceli nahrať. :-)
Takže je to také nahrávanie do minulosti. :-)
sokrates4612
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod condor 10. 4. 2007 18:09

To s tym upravenim konca nahravania je super, ale preco to usekava zaciatky? Ved predsa ziaden program nezacina skor ako je v programe, prinajlepsom zacne program nacas a takmer vzdy o nieco neskor, ale zeby zacal skor, s tym som sa este nestretol.
condor
Junior

Odeslat příspěvekod Doodoo 10. 4. 2007 19:58

Zle vidim, alebo je zriadovaci poplatok pri 24mesacnej viazanosti 4163,80 Sk s DPH?

Ja som myslel ze to budem mat za korunu :(

To je dosť veľká pálka. Za to mám káblovku na rok :?
Lenovo ThinkCentre A60 8979-35G
Doodoo
Junior

Odeslat příspěvekod niio 10. 4. 2007 20:03

Doodoo píše:Zle vidim, alebo je zriadovaci poplatok pri 24mesacnej viazanosti 4163,80 Sk s DPH?

Ja som myslel ze to budem mat za korunu :(

To je dosť veľká pálka. Za to mám káblovku na rok :?:/quote]

ja som to mal za korunu. Je ale možné, že to bola marcová akcia. Ináč platí dátum objednania služby a nie zriadenia, takže keď si si to objednal v marci, tak by si to mal mať za korunu zriadené....
niio
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka