Rychlost 12Mbit internetu od UPC

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cassper 6. 4. 2007 07:54

Včera mi UPC zavedlo jejich tarif Extreme (12Mbit/1Mbit). Hned po naběhnutí jsem zkoušel tři různé měřiče rychlosti a výsledky byly dosti překvapivé.
1) rychlost.cz ... naměřen zhruba 2,5Mbit/1,5Mbit
2) dsl.cz .. download 9Mbit a upload nevim
3) speedmeter.cz ... 3Mbit/2Mbit
Nechápu tyto strašné rozdíly v měření. Celkem jsem se děsil a uklidnilo mě až testovací stahování z http://www.stahuj.cz které jelo zhruba 1.1MB/s a z dema hry z games.tiscali.cz které jelo ještě lépe, okolo 1.3MB/s.
Každopádně máte někdo s těmi měřáky podobnou zkušenost ? Pingy na seznam jsou celkem v pohodě, průměrná hodnota zhruba 15ms.
A ještě druhá věc. Nevíte jestli k tomuto tarifu je zadarmo statická veřejná IP adresa ? Když jsem to na zákaznické lince objednával tak mi říkali že ano, ale technik včera o ničem nevěděl. Je třeba fakt že Strong DC++ mi včera v active módu šlapalo, ale zkušebně jsem si udělal i FTP server a na ten se nemůžu z práce dostat.

Jo a ještě jedna věc. Televizi jsem měl normálně na domovní anténu, klasika Nova (nic moc kvalita), CT1, CT2, Prima a po zásahu technika který ten INTERNET zapojoval to je Nova (nic moc kvalita), CT1, CT2 (nic moc kvalita) a Prima nejde vůbec. Vymlouval se na to že je to mojí televizí (pravda, je jí už 20 let) ale sakra jakto že to před jeho zásahem šlo ? Všechno přeměřil, signál je prý v pohodě, dokonce silnější než by měl být, ale prostě prý mám starou televizi. Tak nějak jsem v 9 večer už neměl sílu naléhat aby to koukal dát to provozu jak to bylo předtím. Navíc sem byl v euforii že mám ten internet :)
cassper
Junior

Odeslat příspěvekod majky80 6. 4. 2007 08:02

Jsem stavajici zakaznic rychlosti u tehle mereni jsou u mne zhruba stejne. UPC Vam poskytne externi IP adresu ktera vsak neni Pevna...to znamena ze po case se zase zmeni (jmenuje se to tusim Dynamicka IP adresa).

S televizii bohuzel poradit neumim...
majky80
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wojta 6. 4. 2007 09:02

Je k tomu zadarmo veřejná adresa, ale není statická pokud nejsi neustále připojený nebo změníš MAC. Za statickou se něco platí. FTP mám rozchozený, ověř jestli ti ho neblokuje firewall.

S televizí by mohl být problém, používají se jiné frekvence, ale spíš nešel zvuk (PAL-BG místo DK). Znám lidi, kteří měli problémy i s novějšími televizemi. Musíš ty kanály pochopitelně všechny znovu přeladit.
C:\>ver
MS-DOS Version 5.00
wojta
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cassper 6. 4. 2007 10:22

MAC měnit nebudu. Problém leda je v občasným vypnutí PC. Na co potom to FTP je ? To pak známým každý druhý den posíláš novou adresu ftp serveru ?

Televizi jsem samozřejmě znova ladit zkoušel. Zkusím to ještě přes video jestli to bude mít lepší výsledek.
cassper
Junior

Odeslat příspěvekod Wirtual 6. 4. 2007 10:32

Je jedno jeslti mas statickou nebo dynamickou verejnou IP... DC+ ti pojede v active tak i tak... Problem by si mel jedine v pripade, kdyby si mel neverejnou IP, coz u UPC urcite nemas...
Jinak co se tyce toho mereni rychlosti, tak server rychlost.cz ma dle me nedostatecnou kapacitu linky pro mereni.
DSL.cz je na tom daleko lepe, tam se me povedlo namerit i pres 60Mb/s, ale DSL.cz zase nemeri upload... :(
Wirtual
Junior

Odeslat příspěvekod asta 6. 4. 2007 10:33

cassper píše:To pak známým každý druhý den posíláš novou adresu ftp serveru ?e/quote]

http://www.no-ip.com
Na nekomercne a "domace" ucely 5 adries zdarma z domen ktore ponukaju.
There is no light without darkness.
asta
Junior

Odeslat příspěvekod tomiik 6. 4. 2007 10:37

Pro otestování rychlosti připojení od UPC nejlíp použít toto:
Kód: Vybrat vše
http://schema.upc.cz/speed/

Za statickou IP si musíš připlatit, default od UPC je dynamická IP adresa.
Neustále novou adresu FTP posílat nemusíš, stačí se přihlásit tady
https://registrace.upc.cz/
a zadat požadovaný tvar FTP adresy. Mám tam FTP se stejným jménem přes dva roky, případn změny IP adresy na to nemají žádný vliv.
Naposledy upravil tomiik dne 6. 4. 2007 10:44, celkově upraveno 1
tomiik
Junior

Odeslat příspěvekod Wirtual 6. 4. 2007 10:42

No kazdopadne dle mych zkusenosti se IP adresa meni jen pri vymene sitove karty, tj zmene MAC adresy... a to se da lehce obejit, kdyz si nastavis mac adresu pres nejaky program. to pak budes mit porad tu stejnou i pri vymene sitovky :))
Wirtual
Junior

Odeslat příspěvekod cassper 6. 4. 2007 10:48

Wirtual píše:Je jedno jeslti mas statickou nebo dynamickou verejnou IP... DC+ ti pojede v active tak i tak... Problem by si mel jedine v pripade, kdyby si mel neverejnou IP, coz u UPC urcite nemas...

No DC++ v active modu je prijemna zmena. Jenom me stve ze uz tam temer neni mozny potkat nekoho s rychlim pripojenim. Prijde mi ze vsichni jedou na NetLimiteru :( Takze vlastne ta rychlost mi je na draka. Zkusim torrent na torrentleech, snad aspon tam si spravim chut :)
cassper
Junior

Odeslat příspěvekod tomiik 6. 4. 2007 10:49

MAC adresu měnit nedoporučuju, připojení od UPC je vázané právě k ní, resp. připojí se právě jen ta síťová karta, jejíž MAC technik při instalaci registroval. Registrovaná MAC se dá přes webové rozhraní UPC (opět
https://registrace.upc.cz/
) změnit, tj. vlastně převést registraci na jinou síťovku. V závislosti na službě může být registrován různý počet MAC (síťovek). U služby plus (nyní extreme) jsou to tuším 3 síťové karty.
tomiik
Junior

Odeslat příspěvekod neonn 6. 4. 2007 12:15

cassper píše:No DC++ v active modu je prijemna zmena. Jenom me stve ze uz tam temer neni mozny potkat nekoho s rychlim pripojenim. Prijde mi ze vsichni jedou na NetLimiteru :( Takze vlastne ta rychlost mi je na draka. Zkusim torrent na torrentleech, snad aspon tam si spravim chut :)

Mam sice jenom 3Mbit, ale ze by byl problem se zdroji... zkus RevConnect. Nema omezeni na pocet najednou stahovanych segmentu. Me sedl lepe nez Strong, ktery dela strasne moc veci za me a ne moc dobre...
Before talking crap about someone, check the room... :)
SH*T HAPPENS! :)
neonn
Junior

Odeslat příspěvekod cassper 6. 4. 2007 13:19

neonn píše:Mam sice jenom 3Mbit, ale ze by byl problem se zdroji... zkus RevConnect. Nema omezeni na pocet najednou stahovanych segmentu. Me sedl lepe nez Strong, ktery dela strasne moc veci za me a ne moc dobre...

A neni ten RevConnect něco jako rmDC++ který je zakázaný ? (nebo teda dřív bylo :) ). Je to povolenej klient ? Abych za to zbytečně nedostával ban.
cassper
Junior

Odeslat příspěvekod neonn 6. 4. 2007 17:26

Ban jsem s nim za pul roku jeste nikde nedostal (a ani na netu jsem o tom nic nevidel)... ale mozne to je :-D. Jestli ti tam nebudou chybet nejake veci ze Stronga (nebo ti tam naopak vadily - jako me), tak ti ho muzu doporucit. Jednoduchy a nesere se do niceho, co nepotrebuju :).
Before talking crap about someone, check the room... :)
SH*T HAPPENS! :)
neonn
Junior

Odeslat příspěvekod alexxx 6. 4. 2007 17:41

Pokud si během měření nic nestahoval a tak tak ta naměřená rychlost by měla odpovídat spíš rychlosti připojení těch servrů (nejspíš kvůli přetížení a male kapacitě linky prostě na tvoje připojení nestačili :mrgreen: )
alexxx
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Cartmann 6. 4. 2007 17:48

Pro to FTP je řešením tohle
http://www.no-ip.com/

Na PC ti běží program a na dané strance po registraci si uděláš adresu neco.no-ip.com no a ten program umožnuje to že když se ti zmeni adrea tak si pořad z venku dostupny pod tou adresou neco.no-ip.com doufam ze sem to napsal srozumitelne.
Podpis? k čemu podpis?...... k ničemu stejně jako celej svět.
Cartmann
Junior