The Bat!-nastavenie uctov

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod moseman 15. 11. 2007 14:13

Nainstaloval som si tohoto mailoveho klienta(trial home verzia) a neviem rozchodit ani jeden mailovy ucet.Skusal som azet,gmail aj centrum.sk,ale ani jeden sa mi nedokaze pripojit na net(po 30 sekundach hodi nejake chybove hlasenie).Pozeral som aj nastavenia v Incredimaily a podla nich nastavoval ucty v The bat,ale nejde to a nejde to...Skusil som aj vypnut firewall a vsetko co ma napadlo,a nic...uz som z toho zufaly.
Prosim ak ma niekto nastavene konto na azete a gmaily,hodte sem screeny,alebo podrobny popis nastavenia.VDAKA...
moseman
Junior

Odeslat příspěvekod qwertysimo 15. 11. 2007 18:27

jeden z mala programov, ktore mam kupene... v com je presne problem? pri pripajani, ci uz uspesnom alebo neuspesnom, ti dole do stavoveho riadka pise co sa deje/co sa stalo. mrkni na to a skopci sem chybu. a urcite bezproblemov funguje minimalne s centrom.sk a inmailom.sk, pretoze som ich nastavoval u par znamych
qwertysimo
Junior

Odeslat příspěvekod moseman 15. 11. 2007 19:24

Toto mi hlasi pri pokuse o prihlasenie sa na azet.sk.
Obrázek
moseman
Junior

Odeslat příspěvekod moseman 15. 11. 2007 19:29

A teraz sa mi podarilo stiahnut spravy z centrum.sk. Zaujimave.Ale ja potrebujem hlavne azet a gmail. :(
CPU:E6750,RAM:2GBAdataVitesta800MHz,MB:Asus P5Kpro,GF8800GT 512MB,BlueStormII 500W,HDD WD 250 SataII,DVD Samsung 203D,ArtCooler...
moseman
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 15. 11. 2007 19:32

Jedná se o přijímání či odesílání zpráv? Máš nejnovější verzi? Opravdu ti ho žádný firewall neblokuje? Správná adresa serverů? Správné šifrování? Správný port/správný typ protokolu? Nemáš moc nízký timeout? Zapni si podrobné logování komunikace mezi klientem a serverem, dá se z toho leccos zjistit.

Používám The Bat! od verze 1 a nesetkal jsem se s problémem připojení.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod moseman 15. 11. 2007 20:10

Ide o prijimanie sprav.Ako som pisal.Potrebujem azet a gmail.Ten gmail by som este pochopil,lebo potrebuje zabezpecene pripojenie,a aj ked som nastavenia urobil podla incredimailu,ktory mi ide bez problemov aj tak to neslo.
Ale ten azet.sk mi nejde pri ziadnom ucte,ktory tam mam zalozeny.
A to ze mi stiahlo spravy z centra....tak to je zlaty kliniec..aby som tomu uz nerozumel ale....absolutne.
A vo firewale chyba nebude.Skusal som to aj pri vypnutom.
CPU:E6750,RAM:2GBAdataVitesta800MHz,MB:Asus P5Kpro,GF8800GT 512MB,BlueStormII 500W,HDD WD 250 SataII,DVD Samsung 203D,ArtCooler...
moseman
Junior

Odeslat příspěvekod Liapor 5. 12. 2008 21:10

Ahoj,omlouvám se za OT dloho používám The Bat a je to jasná jednička..jenže teď jsem přešel K O2 a už několik dní si lámu hlavu jak nastavit smtp server.Nejde mi totiž odesílat pošta.
-smtp.o2isp.cz
-bez zabezpečení TLS
Ověření při odesílání: -použít heslo při stahování přes smtp server(RFC2554)
- použít specifické nastavení
- Jméno: ELogXXXXXXX
-heslo : 0+refer.čislo

Zkoušel jsem i jíná nastavení ale tohle by mělo být správně..nenapadá vás proč to nefunguje??
Dík za radu
Liapor
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 5. 12. 2008 22:15

Liapor píše:tohle by mělo být správně
Nesmysl, jak se tak dívám, tak na smtp.o2isp.cz alias smtp.iol.cz poslouchá jediný smtpd na portu 465. Tedy nastav účet v sekci SMTP na Připojení: Zabezpečení na vyhrazený port TLS (SSL) a Port: 465. Další případné chyby bych viděl už jen v autentizaci.
Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Liapor 7. 12. 2008 17:45

Jo, dík za radu.Chyba byla ještě malinko jinde..zapoměj jsem k ELogXXXXXXX přidat ještě @iex.cz.
Stejně to nastavení pro O2 je tak nějak nešikovný....
Liapor
Junior