Google Chrome - informace a diskuze

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod JSzu 8. 2. 2012 18:07

EuroMarkos píše:Ahojte,potřeboval bych poradit,jak zakázat nebo alespoň omezit vytváření internet cache souborů
Děkuji

Nezkousel jsem, ale pro toto by mel fungovat prepinac --disable-application-cache (z Opery jsm zvykly, ze application cache neni cela cache...), pripadne jeste prepinac pro nulovou velikost cache k tomu, --disk-cache-size 0
JSzu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Simonix 28. 2. 2012 09:18

Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit? Používám aplikace z Google universa již delší dobu. Momentálně se však vyskytl problém s kterým si nevím rady. V Google Readeru se mi posunul text zpráv kanálu pod úroveň čitelnosti, bohužel se tomu tak děje jen ve Chromu. Podotýkám, že jsem zkoušel nastavovat jiná písma i jejich velikosti, viditelnosti jde dosáhnout, ovšem jen na úkor čitelnosti. V IE 9 je vše jak má být, ne nechci přecházet na jiný prohlížeč ;-)
Přikládám obrázek, který vydá za všechna slova.
https://plus.google.com/photos/109287064819427397225/albums/5714097147600204081?authkey=COm8z63L_bL3Hw
Simonix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stani 7. 3. 2012 12:39

Léta používám Firefox. Nyní se mě ale zdá nějaký těžkopádný(pomalu se otvírají linky v nových panelech, kliknutí na odkaz pravým myšítkem nefunguje hned napoprvé, atd.).

Stáhl jsem si Chrome - je jiný, ale svižný, to se mě líbí.

Ptám se jako laik: je možné nějak "přetáhnout" Záložky z Firefoxu do Chromu?
A to nejdůležitější: Vyhledávače. Ve Firefoxu je vpravo nahoře to klasické okénko s vyhledávacími moduly. To ovšem Chrome nemá(dá se vyhledávat z adresního řádku na předem definovaný jediný vyhledávač). Existuje nějaká možnost tu udělat u Chome také tak, jako to je u Firefoxu?...
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Gottwald 7. 3. 2012 13:14

Takže napřed k záložkám: export záložek z Firefoxu proveďte podle tohoto návodu http://support.mozilla.org/cs/kb/Export ... %20souboru
A podle tohoto návodu proveďte import záložek do Google Chrome http://support.google.com/chrome/bin/an ... swer=96816
Teď k vyhledávacímu poli: v Google Chrome přepínáte rychle mezi vyhledávači tak, že pokud chcete třeba vyhledávat přes Seznam.cz, napíšete v adresním řádku seznam.cz a zmáčkente TAB. Tím se automaticky změní vyhledávač pro následující slovo na Seznam.cz, ale při dalším už opět hledáte přes Google. Pokud chcete změnit defaultní vyhledávání, nastavíte to zde chrome://settings/searchEngines (zkopírujte tuto adresu a vložte do adresního řádku)
Pokud chcete stejné pole vyhledávačů, jako bylo ve Firefoxu, zkuste se podívat po nějakém rozšíření, ale osobně doporučuji si zvyknout na nativní vyhledávací lištu v Google Chrome. Až jí přijdete na chuť, nebudete chtít nikdy už nic jiného ;-)
Jan Gottwald
Junior

Odeslat příspěvekod stani 7. 3. 2012 13:31

Děkuji za odpověď, hlavně k té první části. Záložky jsou už naimportované. Jak je ale dostat do menu v hlavním okně(tak jako ve Firefoxu) a nemuset se k nim proklikávat skrze nastavení?...

U té druhé se mě to zdá silně nepraktické, např. když budu chtít zvolit jako vyhledávač "slovnik-cizich-slov.abz.cz", apod. Nějaké vypisování, měnění pomocí klávesy, se mě zdá zdlouhavé. Navíc vyhledávače dost často měním.
Proto bych jednoznačně uvítal nějaké rozšíření pro Chrome, ví někdo o nějakém?...
stani
Junior

Odeslat příspěvekod stani 7. 3. 2012 14:13

Díky, ten třetí modul je asi nejlepší... :-)
Takže teď už jenom zbývá dostat ty nové Záložky do hlavního menu(okna).
stani
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 7. 3. 2012 14:29

Záložky jsou už naimportované. Jak je ale dostat do menu v hlavním okně(tak jako ve Firefoxu) a nemuset se k nim proklikávat skrze nastavení?...

addon elegantni založky
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 7. 3. 2012 14:42

Nemáš link(elegantní záložky)? Ten kde jsem je hledal nefunguje...

A ještě jednu věc bych prosím potřeboval: jak zrušit Našeptávač v adresním řádku? (u FF se to jmenuje Old Location Bar).

díky
Naposledy upravil stani dne 7. 3. 2012 14:59, celkově upraveno 1
stani
Junior

Odeslat příspěvekod bulharek1 7. 3. 2012 14:43

Kluci zdravím. Předně bych chtěl poděkovat za tuhle diskuzi, kde se člověk dozví spoustu důležitých a užitečných věcí a není tady naplácáno nesmyslných odpovědí, urážek a podobných věcí. Díky za toto krásné čisté vláknu.

Můj dotaz se týká zobrazení nainstalovaných doplňků Chromu vpravo nahoře (pod min/max/vyp tlačítky). Mám nastaveno určité pořadí ikon, jak mají být zobrazeny, po restartu Chrome je ale vše zas uspořádáno jinak. Dá se to nějak pevně ukotvit?

P.S.: Všímám si, že v práci na XP to zůstává jak má, doma na Win7 je to přeházené.

Moc díky za tipy...
bulharek1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 7. 3. 2012 17:24

Kód: Vybrat vše
A ještě jednu věc bych prosím potřeboval: jak zrušit Našeptávač v adresním řádku?

nastaveni - pod pokličkou,neboli advanced settings,tam toho je...než položim dotaz vlezu do nastaveni.Obraceně je to takový blbý...
ten požadovanej link nemam,stejně existuje na marketu x variant na totež
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 8. 3. 2012 09:26

Problém ale je, že " Používat službu předpovídání, která pomáhá dokončovat vyhledávací dotazy a adresy URL zadávané do adresního řádku." mám NEzaškrtnuté, přesto začnu-li psát např. "se", už mi to samo doplňuje "seznam.cz"a v liště pod tím se hned objeví ty nepřehledné kecy "Seznam, Najdu tam co hledám", které tam právě nepotřebuji a nechci.
stani
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 3. 2012 14:26

https://support.google.com/chrome/bin/a ... gs_omnibox
Pomohlo?
Plus Deaktivace služby zobrazování návrhů,plus co je nutno udělat s historií.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod stani 8. 3. 2012 14:53

stani
Junior

Odeslat příspěvekod Jan Gottwald 8. 3. 2012 14:55

bulharek1 píše:Můj dotaz se týká zobrazení nainstalovaných doplňků Chromu vpravo nahoře (pod min/max/vyp tlačítky). Mám nastaveno určité pořadí ikon, jak mají být zobrazeny, po restartu Chrome je ale vše zas uspořádáno jinak. Dá se to nějak pevně ukotvit?

No moc mě toho nenapadá, ale zkusil bych pár věcí. Na těch Windows 7, kde si to nepamatuje pozici ikon, bych provedl novou a čistou instalaci (po odinstalování Chromu smazat i složku C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Google\Chrome) Zkontroloval bych také, jestli to nemůže dělat nějaké rozšíření - všechny deaktivovat. No a poslední co mě napadá je, abyste se podíval do about:flags, jestli nemáte náhodou zapnutou nějakou experimentální funkci, která by to ve své rané fázi mohla způsobovat. Defaulně byste měl mít aktivní jen Náhled tisku a
Předběžné vykreslování z omniboxu (Automaticky).
Jan Gottwald
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka