Opera 10.5 - ctrl+link na otevření nového listu

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod dolnajs 21. 3. 2010 21:31

Ahoj.

Zkoušel jsem to hledat tady na fóru, ale nenašel, tak doufám, že se nebudu opakovat.

Nainstaloval jsem si Operu 10.5 a začala se mi hodně líbit. Nicméně pro používání mi děsně vadí jedna věc a to, že když chci otevřít nový list, tak musím stisknout SHIFT+odkaz a ne CTRL+odkaz, jako u ostatních prohlížečů.

Procházel jsem i nastavení, ale nikde v těch operáckých zkratkách jsem nenašel možnost, kde by se to dalo změnit (těch zkratek je tam fakt tuna).

Tudíž to zkrátím. Kde se dá nastavit v Opeře to, aby se při stisku CTRL a klikem na odkaz otevřel nový list?

Předem díky.
dolnajs
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 21. 3. 2010 23:44

Ak budem veriť človeku priamo z Opery, tak :-S
User píše:How can i make opera behave the same as IE/Firefox/Chrome in this regard? eg. When I use ctrl + left click it opens a new background tab in the same window and when I shift + left click it opens the link in a new window.

Opera Software ASA píše:You can't. In Opera it is Shift-click to open in a new tab, and
Ctrl+Shift-click (or middle-click) to open in a tab on the background.

Videl som nejaké riešenie cez user-javascript. Ale najnovšie som našiel dátované niekedy 2006 a jednoducho mi to nešlo (možno bola chyba u mňa, dlho som to neskúšal)

Mne osobne to veľmi nevadí. Dlho používam, a za najlepšie riešenie považujem, stredné tlačítko myši, ktoré sa dá aj nastaviť, či chcem tab v popredí/pozadí... aspoň netreba šahat na klavesnicu. Ale viem, zvyk je zvyk...
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod RakeW 22. 3. 2010 00:25

Hlavně je to problém u NTB, když člověk nemá po ruce myš a tím pádem ani middle button. Ta klávesová zkratka mi moc nevyhovuje. Existoval script, který otevíral taby na pozadí po přidržení levého tlačítka, ale ten v 10.5 nefunguje. Nakonec jsem to vyřešil nastavením touchpadu, kdy jsem si v levém dolním rohu udělal tap-zone s funkcí middle button.
RakeW
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 22. 3. 2010 00:59

Tak priznám sa, že na ntb som nepomyslel :-\ ... Ten script som práve aj spomínal, ale rovnaký výsledok -- nefungoval. Ale teda nijak hĺbkovo som to neanalyzoval... ešte možno použiť priamo kontextové menu (pravomyš na linku). Alebo niekto možno dojde s riešením :hm
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod .cvm 26. 3. 2010 16:58

A co gesto? Podrzat prave tlacidlo na linku a potiahnut dole...
.cvm
Junior

Odeslat příspěvekod Lemra Líná 26. 3. 2010 18:18

Já dřív na notebooku používal userJS, který místo kliknutí prostředním tlačítkem dovoloval otevřít odkaz na pozadí pomocí držení tlačítka myši (cca 1-2 sekundy).

Open link in background
>>>
http://www.opera-prehliadac.com/prehlia ... operu.html

Ještě bych k tomu doporučil Linkifier.
Lemra Líná
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod .cvm 26. 3. 2010 23:38

Ten userJS v Opere vo verzii 10.5x nefunguje... :oops:
Uz sa o nom hovorilo.
.cvm
Junior

Odeslat příspěvekod RakeW 8. 4. 2010 12:37

.cvm píše:A co gesto? Podrzat prave tlacidlo na linku a potiahnut dole...

To ten tab ale neotevře na pozadí, ale asi by to šlo nějak nastavit. Nicméně, jak už jsem psal výše, momentálně považuji za nejlepší řešení v nastavení odpovídající tap-zone na touchpadu.
RakeW
Junior