Nejlepší alternativní e-mailový klient

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 10. 3. 2011 01:56

Outlook a Thunderbird používá většina uživatelů e-mailových klientů. Využíváte vy služeb nějakých softwarových alternativ k této činnosti? Pokud ano, tak jakých a co vás vede k práci s nimi? V čem spatřujete jejich výhody oproti zavedeným a rozšířeným klientům? Vaše odpovědi a podněty budou tvořit podobu článku na Živě.cz.
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod akira.uzai 10. 3. 2011 07:14

nějakou dobu jsem používal Total Commander, který je naprosto skvělý v práci se soubory a FTP, navíc jej stejně téměř každý na windows má protože bez něho je tento systém téměř nepoužitelný, nevýhodou je, že neumí HTML e-maily, jinak obdobnou nevýhodu má i e-mailový klient v Opeře, který je na rozdíl od Outlooku opravdu integrovaný přímo do prohlížeče a je velmi příjemné pracovat s internetovými stránkami a e-maily v jedné aplikaci
あきらうざい
akira.uzai
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 10. 3. 2011 07:20

A co takhle The Bat! ? (ten vykřičník je součástí názvu, proto ta kombinace s otazníkem).
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 3. 2011 08:08

The Bat! je špica, nejakych 8 let zpatky jsem ho na kolejich pouzival.
Webobvé rozhraní GMailu je mým klientem na cestách.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod thrudy 10. 3. 2011 08:59

U mě vyhrál M2 v Opeře,první co doma pouštím je prohlížeč a tam prostě Opera vyhrála.Emaily se hned stáhnou,řazení,označování a podobné,vše přes klávesnici,rychlost vyhledávání a třídění nalezených výsledků už v průběhu psaní paráda.Ovládací prostředí jednoduché.Pro moje osobní potřeby ideální ;-)
thrudy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Sislik 10. 3. 2011 09:06

akira.uzai píše:... že neumí HTML e-maily, jinak obdobnou nevýhodu má i e-mailový klient v Opeře...
to uz neplati, rekl bych, ze uz tak rok Opera (konecne) HTML emaily podporuje
Radsi nic, nebo mi to zase smazou...
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdama 10. 3. 2011 09:07

No.. ja myslím, že nejlepší e-mailový klient je webový prohlížeč a web rozhraní k e-mail schránce. V tomto řešení vidím pouze výhody:

- řádově menší pravděpodobnost, že o e-maily a přílohy přijdeš
- řádově vyšší pravděpodobnost, že si tvé e-maily nepřečte jiná osoba sdílející tvou domácnost
- dostupnost e-mailu kdekoliv na světě s internetovým připojením
- odpadá starost se zálohou, prací s archivy a .pst soubory
- odpadá starost s nastavováním SMTP serveru dle typu a poskytovatele připojení

Bavím se samozřejmě o sféře soukromé anebo malých firem (Google WebApps). Ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook a tam alternativa v podstatě neexistuje.
Q9550 2.8 GHz @ 4 GHz, Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS - Watter cooler, 4 GB RAM Kingston 1200MHz, nVidia 760GTX, Fortron Epsilon700w, SSD Kingstone 128GB System, 2.5 TB Data.
Zdama
Junior

Odeslat příspěvekod .cvm 10. 3. 2011 09:14

Používam niekoľko rokov len M2 klienta v Opere. Nehľadiac na to, že v nej zbieram RSSsky z osem zdrojov a po spustení sa mi pripojí do pár IRC kanálov, tak mi spracováva poštu z troch IMAP účtov a dvoch POP3 účtov.

Výhodou M2 oproti konkurencií je to, že je to databázový poštový klient. Všetky správy sa sťahujú do patričného adresára účtu na disku a sú zobrazované na základe pohľadov a filtrov. Triedenie, filtrácia, či vyhľadávanie v účtoch je preto takmer okamžité.
Absolútnou výhodou je, že je stále po ruke a pri browsovaní a bežia vám notifikácie, ihneď môžete reagovať na poštové adresy, či zasielať vybrané texty alebo poznámky.

Jeho funkcie sú jednoduché posielanie a prijímanie textových, či HTML mailov, taktiež všeobecné, vlastné, či SPAMové filtre, sledovanie konverzácií, poštové skupiny, možnosť používať poštu pri pomalom pripojení, spravovať zoznam kontaktov, prispôsobenie zobrazenia každého pohľadu, či celého účtu a export vybraných častí, či import sprav, či celého konta.

V prípade, že nechcete používať interného klienta, tak je v Opere možná integrácia a používanie webových rozhraní poštových klientov. Teda, kontextom Odoslať e-mailom sa spustí webové rozhranie vášho klienta.
.cvm
Junior

Odeslat příspěvekod Kecut 10. 3. 2011 09:19

Zdama píše:No.. ja myslím, že nejlepší e-mailový klient je webový prohlížeč a web rozhraní k e-mail schránce. V tomto řešení vidím pouze výhody:

- řádově menší pravděpodobnost, že o e-maily a přílohy přijdeš
- řádově vyšší pravděpodobnost, že si tvé e-maily nepřečte jiná osoba sdílející tvou domácnost
- dostupnost e-mailu kdekoliv na světě s internetovým připojením
- odpadá starost se zálohou, prací s archivy a .pst soubory
- odpadá starost s nastavováním SMTP serveru dle typu a poskytovatele připojení

Bavím se samozřejmě o sféře soukromé anebo malých firem (Google WebApps). Ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook a tam alternativa v podstatě neexistuje.

Samozřejmě, že ve firemním prostředí existuje alternativa - u nás například používáme Kerio Connect (dříve Kerio Mail Server).

Jinak souhlasím s tím, že nejlepší klient je webový prohlížeč a webmail. Použití prohlížeče Chrome s účtem na Gmailu a synchronizace s Androidem v telefonu je opravdový mazec a dosud jsem lepší komfort neobjevil.

-- 10. 3. 2011 09:22 --

.cvm píše:Výhodou M2 oproti konkurencií je to, že je to databázový poštový klient. Všetky správy sa sťahujú do patričného adresára účtu na disku a sú zobrazované na základe pohľadov a filtrov. Triedenie, filtrácia, či vyhľadávanie v účtoch je preto takmer okamžité.
Absolútnou výhodou je, že je stále po ruke a pri browsovaní a bežia vám notifikácie, ihneď môžete reagovať na poštové adresy, či zasielať vybrané texty alebo poznámky.

Ale stále jsi vázán na nastavování poštovních účtů a například nastavení SMTP není pro BFU, když to má každý poskytovatel internetu jinak. Opera se tím dostává až na druhé místo za přístup typu prohlížeč - webmail.
Kecut
Junior

Odeslat příspěvekod Sattero 10. 3. 2011 09:39

Windows: Thunderbird a Windows Live Mail, ze složitých Outlook.

Mac: Základní Mail.app, Outlook z balíku Office 2011 a výborný je Postbox 2 - jednoduchý, přehledný, ale zároveň komplexní a zvládá mnoho věcí.

Linux: Tam jsem používal Thunderbird a nikdy nic jiného :)
Sattero
Junior

Odeslat příspěvekod huncut 10. 3. 2011 09:44

U mě tedy jednoznačně vede eM Client. Je nadupanej funkcema a přitom je lehký, svižný a dobře vypadá. Vše je přehledné a funguje stabilně. Skvělý kus softwaru!

Jinak aby člověk dobrý e-mailový klient pohledal, zkoušel jsem snad všechny, ale až eM Client mi sednul. Doporučuji vyzkoušet http://www.emclient.com/

Pokud někdo chce používat webmail, tak jednoznačně nejlepší má Fastmail. Nádherný účelně navržený, opravdu ultrarychlý (vynikne třeba v porovnání s pomalým Gmailem) fungující v každém prohlížeči. Akorát mají myslím jen placené účty, ale i tak se to vyplatí. http://www.fastmail.fm/
huncut
Junior

Odeslat příspěvekod Bubla 10. 3. 2011 09:55

Mě nejvíc vyhovuje Live Mail. Outlok je zahlcen věcma, které stejně nepoužívám, Thunderbird mi nějak nesedí a webové rozhraní podle mého stále ještě nedosahuje komfortu desktopových aplikací.
Bubla
Junior

Odeslat příspěvekod Paia 10. 3. 2011 10:00

Já velkej officí Outlook nesnáším a nenávidím už někdy od roku 96 (plusminus autobus). V tý době jsem používal na win95 mailovýho klienta, co byl součástí balíku prohlížeče Netscape. Když spatřil světlo světa IE4 spolu s Outlook Express, oblíbil jsem si tento a používal jsem ho mnoho let na win98 a winXP. Pro mě byl OE naprosto vyhovující klient a to jsem se dostal do styku i s The Bat!, Thunderbirdem a Pegasus Mailem. Na novým kompu s winvista je nástupce OE Windows Mail, který z OE vychází a má něco navíc. Opět pro mě jednička a to taková, že jsem si ho naimportoval i do noťase do win7, protože Windows Live Mail je pro mě příšernej. Proces importu byl kvůli editaci registru složitější, částečně jsem ho popsal na blogu: http://paia5466.wordpress.com/2010/07/1 ... y-do-win7/
Paia
Junior

Odeslat příspěvekod Kecut 10. 3. 2011 10:00

Nakonec i prohlížeč je v konečném důsledku desktopová aplikace. Otevření Chromu s připnutou kartou na Gmailu mi trvá 6 sekund. To přeci není tak strašné.
Kecut
Junior

Odeslat příspěvekod Milan Š. 10. 3. 2011 10:01

Windows Live Mail

Dlouho jsem používal Thunderbird, ale ten usnul podobně jako nový Firefox. Když jsem si před 2 lety pořídil schránku na Hotmailu (resp. Windows Live), tak jsem zkusil i Live Mail. A spokojenost, od té doby to takto používám.

Windows Live Mail se totiž v kombinace s Hotmail mailem chová jako exchange. Ano, vše se synchronizuje mezi aplikací a webem. A platí to i pro kalendář, který je standardní součástí Windows Live Mailu.

Přidejte si moderní intuitivní ribbon rozhraní, čistý přehledný design a máte vyhráno.

Ve webovém rozhraní Hotmailu se taktéž pohybujete v moderním webmailu, který směle konkuruje Gmailu, resp. z mého pohledu ho designem a intuitivním ovládáním dávno předhonil. Je integrován na SkyDrive, LiveMash, LiveOffice, taktéž s kalendářem můžete pracovat samozřejmě i na webu.

A v balíčku s Windows Live Mailem jsou samozřejmě i další aplikace, které stojí za zmínku, ale to už je na jiné téma :) . Takže Windows Live Mail + Hotmail je jasná volba :tleskani .
amd ryzen 5 3600 3,6 ghz | gigabyte x470 aorus ultra gaming | 16 gb 3333 mhz | samsung ssd 970 evo plus 500 gb | patriot scorch m 500 gb | gigabyte geforce gtx 1660 ti 6 gb | fractal design define c | be quiet! pure power 11 500 w | logitech g402
Milan Š.
Junior

Další stránka