Nejlepší alternativní e-mailový klient

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod -Bambulka- 10. 3. 2011 17:56

Nejlepší je podle mě webový prohlížeč. Chrome+Gmail+Android= hodně velký luxus. Nepotřebuji nic nastavovat, mám to všude při sobě (i offline díky synchronizaci gmailu a chromu, ale to už je jen na mém pc)
SONY VAIO Fit15A Multi-flip, i7-4500U, GeForce GT 735M 2GB, 16GB RAM, 256GB SSD, 15" 2880×1620 touchscreen, Windows 8 64bit -> CAD aplikace, 3D modeling, grafika.
Phone SONY XPERIA T. ß
-Bambulka-
Junior

Odeslat příspěvekod bob.bob 10. 3. 2011 18:10

fatman: jasně, ale on psal, že když má webmail, tak to řešit nemusí. Musí, protože pak zbývají jen 2 možnosti: neumí nebo nechce.
V každém bodě co jsem napsal, jsem chtěl uživatele podobně bezmezně věřící schopnostem webmailu přivést k zamyšlení, jestli se náhodou ve svém nadšení nepletou ;)
bob(tecka)bob(zavinac)email(tecka)cz
:-D
bob.bob
Junior

Odeslat příspěvekod peane 10. 3. 2011 18:32

Windows Live Mail
peane
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Faramir 10. 3. 2011 18:52

Windows Live Mail.
Mac mini mid 2011, 8 GB RAM, 120 GB SSD OCZ Agility 3, 500 GB HDD Toshiba, 40"+2x24"
iPhone 3GS 32 GB white
iPad 2 3G 64 GB white
Faramir
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 10. 3. 2011 19:04

Používám Thunderbird, protože mi vyhovuje jeho jednoduché prostředí (používám několik email schránek a TB má pro každou schránku vlastní kolonky doručené, odeslané, atd. pošty, takže mám hezky oddělenou práci od blbostí, co si posíláme s kamarády, atd...). Nechávám kopie zpráv na serverech, takže k nim mám přístup i pokud náhodou nemám k dispozici své PC + funguje to i jako záloha.

proč dávám přednost klientu před webmailem:
- webové rozraní je pomalé, uklikané, závislé na kvalitě připojení (ne vždy je k dispozici rychlý a stabilní internet), práce s větším množstvím emailů je v klientu daleko rychlejší díky možnosti používání šipek, enteru, delete, apod.
- mohu mít otevřených několik emailů současně, např. v záložkách a jen si mezi nimi překlikávat, výhodné, když se řeší nějaký problém
- možnost offline práce s emaily
- jednoduchá záloha veškerého obsahu i nastavení i zpětné načtení v případě problému
- jednoduché posílání příloh, odkazů, apod, stačí kliknout pravomyší a odeslat...
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 10. 3. 2011 19:48

doma Thunderbird
na cestách přes prohlížeč...
Naposledy upravil bandolier.wz dne 10. 3. 2011 20:15, celkově upraveno 1
:hmm: CW DAC 1 NG basic + BVaudio A300SE + VMA-II S :hmm:
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Arvelius 10. 3. 2011 20:06

Jedině eM Client :oboze
Arvelius
Junior

Odeslat příspěvekod Cejky 10. 3. 2011 20:09

Na Win používám Windows Live Mail... aneb proč dělat věci složitě, když jdou jednoduše.
Na Linux mám Thunderbird... Z Evolutionu jsem se málem osypal, jelikož mi nechtěl přelouskat Gamil ani fakultní mail. :/
Cejky
Junior

Odeslat příspěvekod vitek.s 10. 3. 2011 21:25

Zdama píše:No.. ja myslím, že nejlepší e-mailový klient je webový prohlížeč a web rozhraní k e-mail schránce. V tomto řešení vidím pouze výhody:

- řádově menší pravděpodobnost, že o e-maily a přílohy přijdeš

pouze pokud používáte zastaralý pop3, v kombinaci s IMAP mám emaily na serveru a jejich kopii na lokálu, takže pravděpodobnost, že přijdu o email ještě snižuji

Zdama píše:- řádově vyšší pravděpodobnost, že si tvé e-maily nepřečte jiná osoba sdílející tvou domácnost

pokud mám takové emaily, které si nesmí číst někdo z domácnosti tak přístup do účtu v klientu může být zaheslován a i umístění může být ve složce uživatele /pokud teda v domácnosti používáte různé účty/

Zdama píše:- dostupnost e-mailu kdekoliv na světě s internetovým připojením
- odpadá starost se zálohou, prací s archivy a .pst soubory

-opět při použití IMAP mám emaily, kdekoli na světě i bez připojení na internet (tedy pokud mám svůj počítač)
-pokud používáte freemail a nezálohujete si důležité maily tak je to Váš boj, ale nic co bych doporučil, jinak samozřejmě moje řešení s imapem obsahuje i zálohu, jelikož většinu mailů mám ve dvou umístění

Zdama píše:- odpadá starost s nastavováním SMTP serveru dle typu a poskytovatele připojení

bývávalo, už i některé freemaily nabízí smtp server, pokud u nich máte schránku, níže v příspěvku zmiňujete gmail, ten Vám nabízí svůj SMTP kdekoli odkudkoli ....

Zdama píše:Bavím se samozřejmě o sféře soukromé anebo malých firem (Google WebApps). Ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook a tam alternativa v podstatě neexistuje.

ani tady nemáte pravdu, spousta velkých firem používá Domino server a Lotus Notes, ano pro mail je tento sw celkem neohrabaný, ale jako groupware není vůbec špatný...
vitek.s
Junior

Odeslat příspěvekod suk 10. 3. 2011 21:41

Ja pouzivam Operu M2 (jestli se tak jeste porad jmenuje). Jeho hlavni vyhoda je v tom, ze je integrovan v prohlizeci... jinak to kdovijak uzasnej kus softwaru neni.

Pak pouzivam jeste Thunderbird ale jenom pro NNTP (news) a misto toho si budu muset najit nejakou multiplatformni nahradu. Strasna to vec :(
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 3. 2011 22:56

vitek: s tim SMTP ale ma pravdu. Tady nejde o to jestli SMTP nabidne gmail nebo mas dokonce placeny. Spousta ISP nedovoli odeslat email pres jine SMTP nez jen a pouze jejich. Casto to tak byva ve firmach, takze pak musis neco (je jedno co) prepinat pro posilani doma, v kavarne, ve firme...
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdama 10. 3. 2011 23:27

vitek.s píše:
Zdama píše:No.. ja myslím, že nejlepší e-mailový klient je webový prohlížeč a web rozhraní k e-mail schránce. V tomto řešení vidím pouze výhody:

- řádově menší pravděpodobnost, že o e-maily a přílohy přijdeš

pouze pokud používáte zastaralý pop3, v kombinaci s IMAP mám emaily na serveru a jejich kopii na lokálu, takže pravděpodobnost, že přijdu o email ještě snižuji

.... Google to samé umí i s pop3, ale z jakého důvodu bych "nesmyslné" domácí e-maily dubloval. Vtipné obrázky, videa a prezentace mi stačí mít jen u poskytovatele e-mail schránky - v mém případě Google Apps na vlastní doméně.

Zdama píše:- řádově vyšší pravděpodobnost, že si tvé e-maily nepřečte jiná osoba sdílející tvou domácnost

pokud mám takové emaily, které si nesmí číst někdo z domácnosti tak přístup do účtu v klientu může být zaheslován a i umístění může být ve složce uživatele /pokud teda v domácnosti používáte různé účty/

... a není jednodušší toto velmi jednoduše vyřešit prostým přihlášením na web rozhraní

Zdama píše:- dostupnost e-mailu kdekoliv na světě s internetovým připojením
- odpadá starost se zálohou, prací s archivy a .pst soubory

-opět při použití IMAP mám emaily, kdekoli na světě i bez připojení na internet (tedy pokud mám svůj počítač)
-pokud používáte freemail a nezálohujete si důležité maily tak je to Váš boj, ale nic co bych doporučil, jinak samozřejmě moje řešení s imapem obsahuje i zálohu, jelikož většinu mailů mám ve dvou umístění

... k čemu je mi e-mail v offline verzi bez připojení k netu? Na dovolenou beru maximálně telefon - HTC HD2 - a buď se přes wifi v hotelu připojím na web acces anebo využiju IMAP, který mám v tel. nastaven.

Zdama píše:- odpadá starost s nastavováním SMTP serveru dle typu a poskytovatele připojení

bývávalo, už i některé freemaily nabízí smtp server, pokud u nich máte schránku, níže v příspěvku zmiňujete gmail, ten Vám nabízí svůj SMTP kdekoli odkudkoli ....

.... kdepak, freemaily to sice nabízí, ale zatím jsem se nesetkal s providerem, který by povolil posílat poštu i přes jiné SMTP servery než jsou jeho vlastní, chrání se tak proti spambotům.

Zdama píše:Bavím se samozřejmě o sféře soukromé anebo malých firem (Google WebApps). Ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook a tam alternativa v podstatě neexistuje.

ani tady nemáte pravdu, spousta velkých firem používá Domino server a Lotus Notes, ano pro mail je tento sw celkem neohrabaný, ale jako groupware není vůbec špatný...

.... dám vám kontakt na administrátory systémů Domino a Lotus Notes, a ti vám řeknou jak jsou s tím spokojeni. Jediné, co je nutí udržovat tyto systémy je nařízení jejich matky ze zahraničí. Minulý týden jsem se na toto téma bavil s adminy našeho největšího hobbymarketu.

Toto téma chápu jako posouzení nejvhodnějšího přístupu k emailu pro domácí uživatele. A tam prostě podle mě bezkonkurenčně vede právě web přístup do email schránky. Proč se obtěžovat s nějakým tlustým klientem, když mi tu samou a lepší službu udělá web acces. A za tím, že ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook si stojím.
Q9550 2.8 GHz @ 4 GHz, Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS - Watter cooler, 4 GB RAM Kingston 1200MHz, nVidia 760GTX, Fortron Epsilon700w, SSD Kingstone 128GB System, 2.5 TB Data.
Zdama
Junior

Odeslat příspěvekod vitek.s 10. 3. 2011 23:29

Většina isp ale blokuje běžné smtp, kvůli spambotům, ale gmail má ssl na pozměněném portu (teda aspon myslím), no v případě, že by opravdu smtp nešel (a to se mi už dlouho nestalo) tak se dá přecijen použít ten webmail.

Ve firmách je to záležitost správce jak tohle nastaví - já třeba přístup na server z klienta mám jen z vnitřní sítě a pokud někdo chce z venku musí se připojit VPN, jinak tedy samozřejmě máme i webmail. -V případě že tedy je klient připojený přes VPN nebo na vnitřní síti - vždy může použít firemní smtp.

Jinak blokování smtp, nebo čehokoli jiného, ve firmách je celkem specifická část. Mimo firmu, kde klienti nemají na jiném, než firemním SMTP co dělat, jsem poslední době nikde nezaznamenal to, že bych neodeslal mail ze soukromého gmailu přes jejich smtp - a to mailuju z různých druhů připojení celkem často, proto jsem psal, že to byl spíš problém dřív, kdy co připojení to jiný smtp, protože ho často poskytovatelé schránek nenabízeli.....

-- 10. 3. 2011 22:35 --

Zdama píše:.... dám vám kontakt na administrátory systémů Domino a Lotus Notes, a ti vám řeknou jak jsou s tím spokojeni. Jediné, co je nutí udržovat tyto systémy je nařízení jejich matky ze zahraničí. Minulý týden jsem se na toto téma bavil s adminy našeho největšího hobbymarketu.

díky, kontaktů na administrátory domino serveru mám dost a jeden sedí v kanceláři přes chodbu, v sesterských firmách a i v naší mateřské společnosti řešení Domino/LN jsou používany často a to jsou tisíce klientů, výše jsem však psal, že jako mail je tento systém neohrabaný, nicméně můžete mi napsat jiný systém, který je podobně dobrý groupware jako LN? (třeba přes SZ, ať tu neoftopicujeme)

Zdama píše:Toto téma chápu jako posouzení nejvhodnějšího přístupu k emailu pro domácí uživatele. A tam prostě podle mě bezkonkurenčně vede právě web přístup do email schránky. Proč se obtěžovat s nějakým tlustým klientem, když mi tu samou a lepší službu udělá web acces. A za tím, že ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook si stojím.

ne toto téma je nejlepší alternativní emailový klient k Outlooku a Thunderbirdu, webaccess není plnohodnotný klient, no já osobně bych tento přístup vůbec klientem nenazýval, ale sám nevím jak to pojemnovat
vitek.s
Junior

Odeslat příspěvekod dezz 10. 3. 2011 23:58

Ahoj nevíte náhodou o nějaké aplikaci která by uměla sama automaticky tisknout příchozí email ? Našel jsem jen Print Message ale ten mě moc nevyhovuje.... díky :)
dezz
Junior

Odeslat příspěvekod hansgut 11. 3. 2011 01:15

Nadpis článku je "Nejlepší alternativní e-mailový klient", ale nějak jsem nikde nenašel k čemu má být alternativní. Takže uvedu jen co používám já:

na počítači soukromě Lotus Notes
ve firmě Lotus Notes/Domino
na cestách pro firemní email Lotus iNotes
soukromě webmail Gmail.com
Martin Hansgut
http://www.hansgut.com | BB 9700 Bold | PlayBook 64 GB
hansgut
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka