Moderátor: Moderátoři Živě.cz
Zdama píše:No.. ja myslím, že nejlepší e-mailový klient je webový prohlížeč a web rozhraní k e-mail schránce. V tomto řešení vidím pouze výhody:
- řádově menší pravděpodobnost, že o e-maily a přílohy přijdeš
Zdama píše:- řádově vyšší pravděpodobnost, že si tvé e-maily nepřečte jiná osoba sdílející tvou domácnost
Zdama píše:- dostupnost e-mailu kdekoliv na světě s internetovým připojením
- odpadá starost se zálohou, prací s archivy a .pst soubory
Zdama píše:- odpadá starost s nastavováním SMTP serveru dle typu a poskytovatele připojení
Zdama píše:Bavím se samozřejmě o sféře soukromé anebo malých firem (Google WebApps). Ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook a tam alternativa v podstatě neexistuje.
vitek.s píše:Zdama píše:No.. ja myslím, že nejlepší e-mailový klient je webový prohlížeč a web rozhraní k e-mail schránce. V tomto řešení vidím pouze výhody:
- řádově menší pravděpodobnost, že o e-maily a přílohy přijdeš
pouze pokud používáte zastaralý pop3, v kombinaci s IMAP mám emaily na serveru a jejich kopii na lokálu, takže pravděpodobnost, že přijdu o email ještě snižuji
.... Google to samé umí i s pop3, ale z jakého důvodu bych "nesmyslné" domácí e-maily dubloval. Vtipné obrázky, videa a prezentace mi stačí mít jen u poskytovatele e-mail schránky - v mém případě Google Apps na vlastní doméně.Zdama píše:- řádově vyšší pravděpodobnost, že si tvé e-maily nepřečte jiná osoba sdílející tvou domácnost
pokud mám takové emaily, které si nesmí číst někdo z domácnosti tak přístup do účtu v klientu může být zaheslován a i umístění může být ve složce uživatele /pokud teda v domácnosti používáte různé účty/
... a není jednodušší toto velmi jednoduše vyřešit prostým přihlášením na web rozhraníZdama píše:- dostupnost e-mailu kdekoliv na světě s internetovým připojením
- odpadá starost se zálohou, prací s archivy a .pst soubory
-opět při použití IMAP mám emaily, kdekoli na světě i bez připojení na internet (tedy pokud mám svůj počítač)
-pokud používáte freemail a nezálohujete si důležité maily tak je to Váš boj, ale nic co bych doporučil, jinak samozřejmě moje řešení s imapem obsahuje i zálohu, jelikož většinu mailů mám ve dvou umístění
... k čemu je mi e-mail v offline verzi bez připojení k netu? Na dovolenou beru maximálně telefon - HTC HD2 - a buď se přes wifi v hotelu připojím na web acces anebo využiju IMAP, který mám v tel. nastaven.Zdama píše:- odpadá starost s nastavováním SMTP serveru dle typu a poskytovatele připojení
bývávalo, už i některé freemaily nabízí smtp server, pokud u nich máte schránku, níže v příspěvku zmiňujete gmail, ten Vám nabízí svůj SMTP kdekoli odkudkoli ....
.... kdepak, freemaily to sice nabízí, ale zatím jsem se nesetkal s providerem, který by povolil posílat poštu i přes jiné SMTP servery než jsou jeho vlastní, chrání se tak proti spambotům.Zdama píše:Bavím se samozřejmě o sféře soukromé anebo malých firem (Google WebApps). Ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook a tam alternativa v podstatě neexistuje.
ani tady nemáte pravdu, spousta velkých firem používá Domino server a Lotus Notes, ano pro mail je tento sw celkem neohrabaný, ale jako groupware není vůbec špatný...
Zdama píše:.... dám vám kontakt na administrátory systémů Domino a Lotus Notes, a ti vám řeknou jak jsou s tím spokojeni. Jediné, co je nutí udržovat tyto systémy je nařízení jejich matky ze zahraničí. Minulý týden jsem se na toto téma bavil s adminy našeho největšího hobbymarketu.
Zdama píše:Toto téma chápu jako posouzení nejvhodnějšího přístupu k emailu pro domácí uživatele. A tam prostě podle mě bezkonkurenčně vede právě web přístup do email schránky. Proč se obtěžovat s nějakým tlustým klientem, když mi tu samou a lepší službu udělá web acces. A za tím, že ve sféře větších firem jasně vede Exchange/Outlook si stojím.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků