Problémy s históriou vo Firefoxe

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod TA 14. 7. 2011 19:33

V zozname histórie sa mi história staršia ako 282 dní stráca. V about:config pritom mám nastavené veľké hodnoty:
Obrázek
Napriek tomu sa postupne časom posledné záznamy strácajú.
Čítal som akurát o obdobnom probléme s históriou staršou ako 6 mesiacov, ale to išlo vyriešiť vyššie nastavenými parametrami. Riešil niekto takýto problém aj inou cestou?
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 14. 7. 2011 19:44

obvykle bookmarkem...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod TA 14. 7. 2011 23:28

to znamená ako?
Live long and prosper!

TA
Junior

Odeslat příspěvekod IgnorStoupa 15. 7. 2011 23:22

asi neco jako Ctrl-shift-D/Ctrl-D/Ctrl-B
Neni dano vubec nic. Sestrojte parabolu.
IgnorStoupa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TA 16. 7. 2011 00:47

ja hovorím o histórii, nie o záložkách
Live long and prosper!

TA
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 16. 7. 2011 01:13

to my všichni víme, jen nechápeme, kdo potřebuje historii na 282 dnů, nedejbože delší...

když chci něco navštěvovat delší dobu, udělám si bookmark...

přes to všechno, jak zvrhlý mě to připadá, tak dlouhá historie nepochybně zahrnuje i data mezi různými verzemi prohlížeče...

firefox rozhodně není aplikace, která by dokázala být úplně kompatibilní se vším z předchozích verzí, potažmo se vším, co předchozí verze uložily do nastavení...

ostatně to není žádná aplikace...

takže si udělej novej profil a zkušebně si do něj naimportuj historii...

samozřejmě za předpokladu, že tvůj průser není v samotné databázi historie (places.sqlite)...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod TA 16. 7. 2011 21:59

kernel_panic [passed] píše:to my všichni víme, jen nechápeme, kdo potřebuje historii na 282 dnů, nedejbože delší...

tak práve si niekoho takého stretol

kernel_panic [passed] píše:když chci něco navštěvovat delší dobu, udělám si bookmark...

dlhodobú históriu si neukladám kvôli záložkám

kernel_panic [passed] píše:přes to všechno, jak zvrhlý mě to připadá, tak dlouhá historie nepochybně zahrnuje i data mezi různými verzemi prohlížeče...

neviem síce, čo všetko myslíš pod verziou, ale zahŕňa FF 3 a 4. Aj keby ich bolo 20, mení sa tým niečo?

kernel_panic [passed] píše:firefox rozhodně není aplikace, která by dokázala být úplně kompatibilní se vším z předchozích verzí, potažmo se vším, co předchozí verze uložily do nastavení...

v tomto smere ma zatiaľ FF ani raz nesklamal - a to niekedy stačí skopírovať niektoré profilové zložky do novej inštalácie a nič netreba znovu nastavovať

kernel_panic [passed] píše:takže si udělej novej profil a zkušebně si do něj naimportuj historii...

import do iného profilu som už skúšal, mizne taktiež

kernel_panic [passed] píše:samozřejmě za předpokladu, že tvůj průser není v samotné databázi historie (places.sqlite)...

v tom by to tiež mohlo byť, ale nie je predpoklad - teda to by musela byť minimálne čudná chyba

ešte dodám na záver, že som skúsil preniesť profil aj do úplne novej inštalácie Win, no chyba zostala. Preto mi napadá, sú ešte niekde vo FF nejaké ďalšie nastavenia, ktoré sa týkajú histórie?
Live long and prosper!

TA
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 17. 7. 2011 00:47

no...

ještě můžeš zkusit nekopírovat celej places.sqlite, ale jen jeho obsah...

použij k tomu addony...

https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... e-manager/

nebo aspoň jeho optimalizaci...

https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... optimizer/
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod TA 18. 7. 2011 20:09

nechal som optimalizovať databázu, uvidím, či bude aj naďalej miznúť - hoci SQL Optimizer nie je kompatibilný s FF 4 a viac.
SQLite Manager som už mal kedysi nainštalovaný, aj som tak odkladal po určitých časových intervaloch históriu, no je dosť nepohodlné potom postupne kopírovať súbor s históriu spätne do zložky profilu, ak s ňou chcem pracovať, pôvodný zálohovať a podobne. Niečim to miznutie spôsobené musí byť.
Live long and prosper!

TA
Junior