Chrome - obrázky v nízkém rozlišení

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod oooooooooo 22. 10. 2011 14:49

Kód: Vybrat vše
Jinak taky je potřeba si na PC ohlídat všechny procesy co mohou stahovat data na pozadí jako různé automatické aktualizace apod., to dokáže s daty taky pěkně zatočit.

No tak zakladni věci tykajici se spravy systemu tady snad ani nebudeme řešit,ale jak řikam mame diametralně odlišne zkušenosti - pro mně jak někdo řekne jednou,dvakrat jsem zkusil tak ani neberu že s tim ma zkušenosti.Použivam ji celkem intenzivně normalně i formou tetheringu,nacpat tam Microemulator by mně fakt nenapadlo - jedině že bych měl zařizeni co tethering neumí , nic lepšiho z hlediska minimalni konzumace dat prostě nenajde a může se na hlavu stavět.A to jsem člověk co velkou operu na desktopu - tedy PC prakticky opustil před mnoha lety protože mně krkalo kam to spěje a mam ji jen jako založní a mobilní variantu ve všech podobách.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Gender.Bender 22. 10. 2011 15:02

Bohužel Operu Turbo nejde vesměs použít, na prohlížení ano

ale bohužel některé weby, jako třeba právě Zive, se proti Opera - Turbo módu brání zuby nehty, prohlížet to ano, ale protože to blokuje reklamy tak ti pacholci háží klacky pod nohy čtenářům
obrázky to zobrazí s menší velikostí, to ano a grafické prvky odstraní, ale psát sem nemůžeš
ani z Opera Mobile
Gender.Bender
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 22. 10. 2011 15:08

Jo tak tak to by mně ukrutně na služebce trapilo že sem nemůžu psát :-)
Obávám se že pokud jde o služební pobyt v zahraniči mam ůplně jiné priority tykajici se internetoveho připojení.Tady asi dochazí k celkem hlubokemu neporozumění o co jde,a ehm z operamini do fora napišu bez problemů - automaticke přihlašení + tethering.Xkrát.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 22. 10. 2011 16:14

oooooooooo, zkusil sem operu turbo jednou na desktopu a dvakrát na smartphonu a bylo to nepoužitelné, víc sem to nezkoušel, nejsem masochista.

Pokud píšeš o jiném triku jak provozovat Operu mini na PC než je MicroEmulator, tak napiš oč se jedná, jsem zvědavý.

A popravdě sem nepochopil proč do toho pleteš tethering.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod packy 22. 10. 2011 18:25

Ahoj,
moc diky za odpovědi. Jedu na 5 týdnů do Súdánu - určitě budu mít simkartu místního operátora (za roaming bych se nedplatil - 3. zóna). Nečekám, že tam bude něco rychlejšího než GPRS (pokud tam v tý poušti vůbec bude signál).
Zkusím tu operu v turbo modu - to mi v tuto chvíli přijde jako nejschůdnější řešení (nejrychlejší - odlétám v pondělí a není moc času se tím zabývat).
Díky moc
Packy
Geomatika for ever...
packy
Junior

Odeslat příspěvekod George76 22. 10. 2011 19:25

To, ze je opera turbo nebo mini nepouzitelna je mega blabol. Na androidu jedine s mini a na notasu pres gprs je opera turbo jedina moznost jak normalne surfovat...
George76
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dreit 22. 10. 2011 20:51

Kdysi jsem zkoušel Operu turbo a nějak moc mě to nenadchlo, jestli má tazatel známost s někým kdo má veřejnou IP adresu (či rovnou server), myslím že by stálo za to zeptat se na ZIProxy, jde docela důkladně nastavit - blokování objektů podle různých kritérií, blokování celých webů, detailní nastavení komprimace obrázků,....když se člověk nechá ošidit o barvy a obrázek lehce zkomprimuje tak není problém aby výsledek zabíral jen něco přes desetinu původního obrázku :-)
Debian GNU/Linux user
Dreit
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hangar 23. 10. 2011 19:39

Hoj človíčku.. rozhodně operu a pak zapnou turbou.. používám to často na edge...
V zahraničí zapínám operu mini na iphone.. uspora oproti full safari u dat je obrovská..
hangar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stiglar 24. 10. 2011 13:21

packy píše:Ahoj,
moc diky za odpovědi. Jedu na 5 týdnů do Súdánu - určitě budu mít simkartu místního operátora (za roaming bych se nedplatil - 3. zóna). Nečekám, že tam bude něco rychlejšího než GPRS (pokud tam v tý poušti vůbec bude signál).
Zkusím tu operu v turbo modu - to mi v tuto chvíli přijde jako nejschůdnější řešení (nejrychlejší - odlétám v pondělí a není moc času se tím zabývat).
Díky moc
Packy

To se velice pleteš,
Byl jsem např v thajsku... uprostřed pralesa široko daleko nikde nic a mě tam úplně krásně jsem tam jezdil na 3G. Takže by mě nepřekvapilo kdyby v poušti mimo civilizaci bylo to samé. Bohužel použe v české republice existuje něco jako pokrytí těmito technologiemi pouze 10% území.
stiglar
Junior

Odeslat příspěvekod packy 26. 10. 2011 20:27

Zdravím ze Súdánu,
jen bych to tu uzavřel :) Pořídil jsem si místní simkartu, zaplatil paušál cca 200kč a mám neomezený 3G internet na měsíc. Ve vesnici kde budeme je signál mizerný, ale na základní použití to stačit bude. A jinak trochu OT - do ČR volám za 2.5/minutu a do domovské sítě Sudani v rámci těch 200kč zdarma ... český operátore, styď se ... :oops:
Packy
Geomatika for ever...
packy
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 27. 10. 2011 10:13

Kód: Vybrat vše
A popravdě sem nepochopil proč do toho pleteš tethering.

Protože na cestach mam notebook+mobil.Na mobilu spustim operu mini a ta logicky při použiti tetheringu jede na notasu bez nakyho pohlouplyho emulatoru.ma to par proměnych - vědět co je tethering,kdy je vyhodne ho použivat,mit smartphone a vyhnout se platformě Apple bezpodminečně,WP7 podminečně - model od modelu nebo XDA řešení.To je vše - obecně jak řikam od lidi co něco zkusili dvakrat - nasledně nevi že tethering je cesta k provozovani opery mini bez emulatoru moc rady neberu pokud ji použivam denně a fakt masochista nejsem.Thread jednoznačně ukazuje že je použitelna vic než dobře - jsi jedinej komu nejela k jeho spokojenosti.Divné...
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 27. 10. 2011 10:20

Spustíš program na mobilu a on jede na noťasu, co je to za blbost?
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 27. 10. 2011 12:28

Na notasu mně běži android v němž mam operu mini,ted se divam že jsem to neoddělil oba scenaře tedy mini na mobilu a z něj se zobrazuje na komplu,pouze konektivita na mobilu posilana na notas a mini na notasu. Blbost to není - jde to tak bez problemů ,cokoliv mně běži na smartu vidím na notasu a normalně ovladam,aplikací na to je mraky,dělal jsem to už v dřevnich dobach winmobile.Jediny čim jsi limitovan je to že v připadě že zaroven použiješ wifi tethering musiš použit placenou aplikaci - aspon jsem nenašel alternativu protože ta ovládání mobilu v kompu - notasu pak řeši přes kabl.Ještě je třeti varianta kdy ti mini běži na komplu a sice přimo ve virtualni mašině běži android - poněvadž na mininotasu mam přimo droida tak zbyle dva použivam jenom na normalnim notasu a na stolnim stroji.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 27. 10. 2011 14:04

Android na notebooku je tedy opravdu minoritní záležitost a stavět na tom radu někomu není moc přínosné.

Přenos obrazu z WM zařízení na PC jsem také používal, na Androidu sem nenašel nic použitelného. Ale už je je to nějaký čas, třeba se něco funkčního objevilo. Ale to je taky dost nouzovka, vzhledem k typickému 800 x 480 displeji na smartphonu.

To mi provoz opery mini v emulátoru, buď Java verze a Microemulator nebo klidně i Android verze, pokud je nějaký schopný emulátor androidu, přijde jako daleko lepší řešení, i když stále dost nouzové.
xtonda
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 27. 10. 2011 20:24

No na wm to nebyl total problem jak řikaš - na androidovi to neni total problem pokud ovšem jsi ochoten zaplatit.Nicmeně ja se přiznam že ja neřešim windows jako mantru :-) to že pro ostatni je to synonymum počitače - prosim neber to tak že to tvrdim o tobě je pro mně prostě v dnešni době opravdu nepodstatné.opravdu lip běži virtual a android než emulator a aplikace,hlavně pořad se bavim o situaci kdy priorita je použití mini na notasu - přičemž smartphone běží na androidovi a řešim kritickou situaci - nikoliv mistni sim ale prostě počitane data.Variantu mistní sim jsem zminoval - pokud je neprůchozí toto řešení o řad pohodlnější je varianta co zminuji a pokud to člověk řeši častěj možna zjistí že na to co ve finale potřebuje tak anroid v multibootu nebo ve virtualní mašině na notasu splní jeho požadavky vrchovatě.samozřejmě je to o tom že prostě se předpoklada schopnost to nastavit.Ale na druhe straně přece jenom řidit se podle většiny znamená mnohdy jezdit objiždkama protože tak jezdí většina.
oooooooooo
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka